onsdag 8 april 2009

Gitarrer, kebab och däck

Igår plingade min telefon vid ett flertal tillfällen till för att tala om att den mottagit SMS. Ett av dessa tillfällen visade sig min bror vara orsak till. Han undrade om jag inte skulle ta möjligheten att hänga på när han skulle hämta två gitarrer som varit på intensivvårdsbesök på 4Sound/Elmelid i Höör. Givetvis kunde jag inte motstå detta once-in-a-lifetime-erbjudandet, och därför begav vi oss båda, samåkandes i samma bil, iväg mot mittskånes metropol i förmiddags.
Väl framme i Höör tog vi oss in i musikmeckat och fick genast hjälp med att hämta ut de till Vittsjö Skola tillhörande gitarrerna. Vi passade också på att kolla in utbudet av instrument, notböcker och en massa andra tillbehör som verkade mer eller mindre intressanta. Bland annat rörd det sig om dagsläget på klarinettpriser, klarinettrör, 38000:- dyra orkesterpukor, diverse keyboards samt noter från årets melodifestival (som bror min naturligtvis passade på att fota av med mobilkameran).
När tiden hunnit bli mogen för oss att vara lagom nöjda med vårt musikaliska besök tog vi oss ut genom den av en gitarrspelande plastvariant av Långben dekorerade ingången, la gitarrerna i bagaget och knatade vidare mot ett spontant besök av den av oss tidigare obesökta klädbutiken Lager 23 alldeles intill. Som genom ett trollslag förvandlades atmosfären till att karaktäriseras av... regnig sommardag på billighetsoutlet. Man kunde riktigt känna hur plastflippflopparna flippfloppade under fötterna i takt med att de skumma (som vanligt monstruöst särskrivna) "märkes kläderna" och "kanon erbjudandena" tornade upp sig ju längre in i affären man kom.
Vi köpte inget. Punkt. Dock gjorde vår intensiva shoppingrunda oss hungriga, och vi körde vidare med målet att hitta en trevlig lunchrestaurang. Efter att ha avfärdat en liten stackars väggrill som av mitt ressällskap besökts tidigare gjorde vi en runda genom Höörs centrum (HAHA!). Efter denna 10-sekundersupplevelsen letade vi oss ut till landsvägen igen och stannade till slut trots allt till vid en anna väggrill, denna vid namn Hardys. Hur fel kan det liksom bli med ett gatukök, vilket hade som närmsta granne ett stort hål, en grävmaskin och en cisternlastbil som hette "PMS". Underbart! Maten, idag bestående av kebab i tunnbröd, var helt ok, men jag måste erkänna att det inte kändes 100% förnöjsamt att sitta och äta lunch intill en skylt som säger "Explosionsrisk. Cisternarbete pågår".Finns det månne någon koppling mellan denna varning och lastbilens namn? Bara en tanke.
Hur det än var med den saken lyckades få i oss vår föda och sedan rulla vidare mot nya mål. I detta fall Citygross, mest för att brorsan aldrig varit där sedan affären bytte namn från Bilema och för att han saknade deo och halstabletter. Bland mycket annat hittade vi detta, samt en intressant hylla med rygg- och fotvärmare från OBH Nordica, vilka var skrämmande lika läsksmaktillsatser... Bra konstiga produkter det finns nuförtiden! :P
Vi lockades inte att stanna längre än nödvändigt på Citygross, utan vår Mazdamissil tog oss istället tillbaka mot Hässleholm. Efter att ha lyckats köra om en drös med LGF-triangulerade fordon (varav ett spridde ut hagelkorn eller något annat intressant beläte, vilket smattrade som 73 speedade kanadagäss mot bilen underrede) och en och annan gödselbemängd refug kom vi strax innan Sösdala passerades på att vi faktiskt inte hade speciellt bråttom någonstans utan lika gärna kunde undersöka en butik till när vi ändå var ute och kuskade runt. Kosan styrdes mot Öspabs plantskola. kanske ett intressant val av butik, tycker ni, men det fanns en gnutta intresse i att hitta balkonglådeväxter hos storebror, samt allmänt udda utvecklat intresse för latinska namn hos undertecknad, så därav det hastigt påkomna beslutet.

Inte heller här blev besöket särskilt långvarigt, utan efter att ha konstaterat att det inte finns plats på balkongen för varken Acer platanoides 'Globosum' (klotlönn) eller Aesculus hippocastanum (hästkastanj) travellerade vi vidare in mot det göingska epicentret Hässleholms centralare delar och gjorde ett delvis föranmält besök på den lilla men ack så intensiva däckfiman Gummiroth. Brorsans Mazda skulle enligt beställning föräras med två nya sommardäck av märket Nexen. Märket Tornado (ja, jag vet, alla vi som sett Galenskaparnas fantastiska tv-serie med samma namn kan inte hålla oss för skratt!) tog dock ett plötsligt övertag. Firmans av kollegieblock bestående däck/kund/hela himla firman-register hade tyvärr visat fel information vid beställning och Nexendäcken fanns inte att få tag på. Så det hade helt enkelt glidit på Tornado-däck på fälgarna istället. Härligt!


Summan av kardemumman bestod nu i två gitarrer och två Tornado-däck och vi begav oss lyckliga hem mot våffelfika på Frykholmsgatan! Mest lyckade shoppingturen i April, so far.

//Danis

3 kommentarer:

Anna sa...

Du är min stora idol inom the world of text. Jag har aldrig tidigare stött på någon som kan uttrycka sig så makalös målande i ord! Har du nånsin funderat över att skriva kåserier?

Danis sa...

Ojdå, jag får nog ta det som en komplimang! Man tackar! :) Tur att det finns de som orkar läsa hela vägen. På min landskapsarkitektutbildning fick jag vid ett tillfälle kritik för att jag i en rapport skrev "lite väl populärt"... (Inget jag la någon direkt tid på att reflektera över.)
Men nej, kåserier är inget jag hittills funderat närmare på. (Vad är egentligen ett kåseri?)
/Danis

Anonym sa...

Ja, här är det inte lätt att förbli anonym. Uppskattar dock hedrandet av årets svenska mästare i hockey. Jörgen Jönsson forever!
/Storebror


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]