torsdag 16 april 2009

Påsk, konst och renovering

Ja givetvis blev det till slut påskhelg med afton, dag och annandag, med allt vad det innebär, för oss som så många andra. (Alla andra om man tänker efter noga.) På årets upplaga av den markant gulmarkerade påskaftonen blev det i påsktraditionellt sedvanlig ordning en konstrunda av. Denna gång bestod den (åtminstone delvis) högst konstintresserade skaran av mig och min bror samt närmst tillhörande damer. Den ena damen och den ena brodern intresserade sig iaf måttligt av konsten medan den anda halvan av gänget blev som mest knäsvaga inför picknickdelen och solskenet. Guess who...?

I stort sett tog vi oss runt till konstnärer som den meste konstnären av oss fyra kunde tänka sig som en liten aning intressanta. Oftast hade de begriplig konst, en del t.o.m. sådan man kunde tänka sig på någon av sina egna väggar. Andra ufon hade mest jämviktsbalanserande metallskrot hängandes från väggarna och taken. Hillfon i Maglehem var svår. Hasse Karlsson i Vitemölla mycket besöksvärd. Jag fastnade bigtime för de antarktiska pingvinerna!

Jaja, påsken är ju inte bara konst. För vissa handlar den även om familjesamvaro och påskmat. Vore synd att säga att vår påsk varit traditionsenlig utan dessa inslag, så vi satte oss ner i samma gäng i bilen och rullade över till västkustska Ramlösa för att avnjuta ett par påskdagar även där. Sol, hav, picknick, påskägg, påskbakelser, mer konst, däckskifte, sjusovare (brorsan med dam, igen!) och mycket annat fullgjorde helgen.

Senare i livet (2 dagar senare alltså) väntade mer släkt och mer aktiviteter, denna gång av mer konstruktiv/kreativ/arbetsam karaktär. Jag tog i onsdags tåget till Kalmar för att i ett antal dagar vara min syster med familj behjälplig i renoveringsarbetet i det nyligen införskaffade huset i Lindsdal. Efter att ha läst några sidor i boken "Rules of Play - Game design fundamentals" samt hört av en tonårig blondin ett par säten bort att "Rånet klassades inte som grymt, utan bara som rån" (uttalande om kompis som utfört någon mer tveksam aktivitet häromhelgen) kom jag så fram till östkustens stolthet och kunde snart konstatera att målning av tak, slipning av väggar och utrivning av heltäckningsmattor ger nack- och axelvård av annat slag än den man får hos massören... Jaja, men hur som helst så ger det iaf synligt resultat. Ljuset i det snart nyrenoverade köket gjorde sig avseärt mycket kraftigare påmint efter avslutat pensel- och rollerharvande.
Imorgon väntar tapeterna! Sov gott tills dess! Gäsp!
//Danis
PS. + i kanten för de välmålade äggen, M&M! DS.

1 kommentarer:

Elin sa...

Du får gärna komma hem nu för jag saknar dig lite. Puss!


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]