onsdag 30 september 2009

Dumhetskoncentrat

Jag satte mig häromkvällen ner i soffan för att snart inse att jag var i taget att beskåda ett avsnitt av den för mig nya serien "Svenska Hollywoodfruar". Det var inte fullt avsiktligt, men ändå ganska kul. Jag måste faktiskt ge kanal 5 (för det var väl 5:an?) lite beröm för att ha spelat in en utöver medlet underhållande serie som går ungefär mot reality-hållet. Dock tror jag att avsikten skulle kunna vara att ge gemene man en inblick i hur luxuöst vissa människor lever sina liv efter att ha gift in sig i rätt sammanhang. Det var emellertid inte detta jag föll för, inte på något sätt, för en serie med det syftet hade på intet sätt kunna underhålla mig utan en liten twist. Nu vet jag inte om twisten i detta specifika fall var avsiktigt implementerad i serien eller om det bara visade sig bli en lycksalig slump.

Vad som är så häpnadsväckande underhållande i denna vardagsskildring från andra sidan Atlanten är i mina ögon inget mindre än den rena, nästan av episka proportioner otroliga dumheten. Dumheten och den rent uppenbara kortslutningen i de svenska låtsasrikingarnas övre regioner verkar nästan iscensatt. På ett sätt hoppas jag att den är det, för deras skull, på ett annat sätt inte - den ligger ju trots allt till grund är en underhållande serie som får mig och alla jag någonsin känt eller träffat att framstå som Einstein himself. Jag ska som allra kortast dra ett par exempel från det jag fick beskåda i måndags kväll...

1. Tanta nummer ett har en rik man (surprise!) som betalar för ALLT i hemmet. Av någon outgrundlig anledning har detta för en gångs skull lagt lite skuldkänslor hos tantan ifråga, och hon har med anledning av detta nu med sitt stora intresse för heminredning dragit in lite egna pengar. För att göra hela familjen glad och nöjd (eller kanske framförallt henne själv, med lite "goda" gärningar) har hon för 600 intjänade dollar köpt... ...ETT KYLSKÅP!! Blir man inte överlycklig??

2. Tanta nummer två är en elak bitch som drar med sina stackars ungar på typ 4 och 6 år till en modellagentur för att bli fotomodeller. Den 4-årige killen vill inte och surar därför. Mamman blir ännu surare för att han inte vill sitta som omslagspojke på allsköns omoraliska barnmodetidningar el.dyl. Vad är det seriösa felet på tantan?

3. Tanta nummer tre har spelat in en film som heter The Gold and the Beautiful. Gå gärna in på länken ovan, eller ta en titt på trailern på Youtube och försök att förstå vad som gjorde att jag i princip var färdig för graven efter att ha lagt mig dubbelvikt i soffan och nästan kvävt mig själv på grund av ett plötsligt skrattanfall utan jordisk like! Han hon ingen som helst självinsikt, eller är hon verkligen så fullkomligt pantad?
Om något därute för mig kan förklara varför en person lägger miljoner med dollar från handkassan på en film som garanterat INGEN på något sätt kan tycka är bra, så berätta! Detta tilltag hanmar utanför vad mitt förstånd kan ta in!
Ja, om ni är intresserade av en dokumentär som behandlar ämnet dumhet, i dess allra renaste form, kan jag varmt rekommendera "Svenska Hollywoodfruar"!

//D

1 kommentarer:

Stoffe sa...

Har försökt kolla på denna serie... Viftade med vitflagg efter ca 10 min då kan kände att jag blev dummare av serien...


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]