onsdag 24 juni 2009

Irn.Bru

När vi var i London för några veckor sedan hade vi inför resan bland annat fått i uppdrag att köpa hem en flaska Irn Bru. För er som inte är så närgånget bekanta med Storbrittiska drycker och dylika produkter är detta en ursprungligen Skotsk läskedryck med i läsksammanhang ganska hög halt koffein, samt lite lätt läskigt orange färgnyans.


Hur som helst så har vi ikväll inmundigat och utvärderat denna dryck hemma hos uppdragsgivare Cronholm himself. Till att börja med kunde jag konstatera att lukten otvivelaktigt påminde starkt om bamsetandkräm. Så långt en ganska speciell läskupplevelse. Sedan hällde vi upp läsken i glas och helt plötsligt förändrades lukten till att mest påminna om Trocadero, vilket i mina näsborrar enbart var positivt, eftersom Trocadero är en topp10-läsk enligt mig. Sedan smakade vi på drycken. Smaken var liksom en slags kombination mellan sagda lukter, dvs Trocaderotandkräm, fast med en typ av smakstyrka som nästan försvann efter någon sekund av smaklökskontakt.

Att konstatera så här dags är alltså att smaken till största del egentligen består av dess lukt och att den största behållningen är dess i Sverige bestående egenskap av raritet samt den knallorangea färgen. En cool fast lite märklig läsk, helt enkelt.
I jämförelse med "släktingen" Root Beer, i huvudsak återfunnen i USA och i någon variant på Kvantum, var den en himmelsk, kulinarisk upplevelse, men det medför inte att jag kan begripa hur den kan vara Skottlands mest sålda läsk...! :S
//Danis

4 kommentarer:

Danis sa...

Sådärja, nu visar det sig att det fungerar att kommentera även i denna nya variant...

//D

anders sa...

Åh, men Irn Bru är ju kanon! Kunde inte få nog av den när jag var i Glasgow i vintras... Bamsetandkrämen vet jag inget om men lite likt Trocadero är det faktiskt..

Anna sa...

Om man vill maila er, hur går man då tillväga? :)

Danis sa...

Anders: Börja med att lukta innan du dricker. Det kan ge upphov till tandkrämssignaler bland smaklöksnerverna... (Du var uppe tidigt, minsann)

/D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]