fredag 20 november 2009

Gamestop, 1000 hours

Dagen inleddes med ett plikttroget jobbintervjubesök. Så långt inte alldeles upphetsande, snarare nervöst. Hur som helst ska jag nu komma till dagens huvudattraktion. Klockan 9.30 kom jag ut från intervjusessionen. Själv hade jag hoppats på at den skulle hålla på sådär 25 minuter längre än vad den gjorde, eftersom jag nu insåg att jag hade en knapp halvtimme att slå ihjäl innan affärerna, och framförallt en affär, öppnade. Jag fick helt enkelt gå hem och lägga min väska med jobbattiraljer och sedan gå en liten omväg om Stattena för att få tiden att gå. Men hur jag gick så tycktes tiden stå still, klockan blev inte 10.00. Jag fick gå ännu en liten omväg, och snart traskade jag förbi Kyrkskolan och Hässleholms Kyrka. Själv tyckte jag att mitt drag var smart, eftersom jag fick några minuter att gå (en av dem i väntan på en CocaCola-lastbil som skulle passera en yta utan övergångsställe på Kristianstadvägen...) samtidigt som jag hade kurs mot centrum och sagda affär.

Klockan är nu 09.58 och det ser mörkt ut när jag närmar mig Gallerian via tvärgränden mellan Vallgatan och Östergatan. Har de inte öppnat? Jag smyger förbi rörelsedetektorn vid Gallerians entré och...dörren dröjer, men öppnar sig till slut sakta. Jag traskar in. Mobilklockan visar 09.59 och jag rundar hörnet vid väskaffären vars personal precis i ögonblicket ställer ner en attans reklamskylt framför fötterna på mig och tvingar mig att ta omvägen runt skylten. Attans elakt, men jag skyndar koncentrerat vidare, passerar kaféet och står kl 10.00 framför den svartröda skylten som med parollen "Power to the players"(tm) talar om att jag just kommit till stans spelbutik, Gamestop.
Rakryggad kliver jag fram bland den lilla butikens speldignande varuhyllor och ställer mig framför disken, drar till med ett käckt *tjena!* och halar med ett nintendofånigt leende upp mitt förbokningskvitto. Killen på andra sidan disken (som enligt kvittot heter Rasmus) drar i sin tur till med ett glatt *Maa-aaario!*. (Ni spelnördar där ute hör inom er med vilken betoning han säger det, eller hur??) "Ja då är det bara för dig att gå hem och hoppa lite nu då!" hälsar Rasmus och jag svarar med ett glatt "Jamen!". Klockan 10.03 står jag där med mitt nyinförskaffade exemplar av New Super Mario Bros Wii.
Under samma minut dyker självklart Spelsvågern (förlåt, LILLsvågern) med kompis (båda tillika skribenter på Gamethumb.se)upp på andra sidan butikens mitthylla med spel, för att hämta ut sitt exemplar av samma spel. Inte på något sätt förvånande, dock tyckte jag att han var lite sen. Inte för att vi bestämt releaseträff eller något sånt, men jag räknade allt med att han skulle hänga på låset. Nu kom han inte förrän 3 minuter efter att de öppnat. Men det är klart, det kan ju tyckas vara tillräckligt nördigt ändå. Vi var iaf garanterat stans 2 första fysisk-butik-kunder att lägga nävarna på mästerverket! At any rate, quite a big deal...! Min stora utmaning nu blir dock att se om jag kan vänta med att spela till jul, då en första spelomgång skulle göra själva julhelgen oslagbar, med all julstädning, idéella uppdrag och andra nödvändiga måsten långt bakom sig! (Det gick ju bra när jag införskaffade Wii:n och väntade med att spela Zelda - Twilight Princess tills jag hunnit skaffa platt-TV och dessutom invänta spelhögtiden Winter-een-mas!) Den som överlever får se...
Quite a day!
"De säger att jag är beroende av spel!
Jag frågar oförstående, Är det fel?"
/Rymdkakor

//D

1 kommentarer:

Elias sa...

Sanslöst snyggt fodral med den röda färgen måste jag säga :)

Låter som en bra idé att vänta till julen. "Hårda paket är aldrig fel. När de innehåller tv-spel"

PS. tack för den fina reklamen:)


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]