torsdag 5 november 2009

Plagiat och vuxenlego

Alldeles nyligen åkte min fru iväg i riktning mot sin kära lärarhögskola. Idag hade hon ingen obligatorisk träff av vikt, så hon hade inte tänkt åka alls, MEN hon behövde trots allt åka pga att högskolan ifråga samlar på fossiler. Nu är det inte så att frun min har ett säreget intresse för förhistoriska djur, utan bara oturen att som lärare ha en dam som inte kan öppna bifogade filer i mail. Densamma tror dessutom att stor risk föreligger för att mail försvinner och därför får man tydligen inte maila vissa saker till folk, utan de ska överlämnas per hand. Av samma glasklara (?) anledning får meddelandet denna gång inte heller skrivas på dator, utan ska bestå av en handskriven lapp. Antagligen pga plagiatrisken.

Men vad är det då för meddelandelapp vi pratar om, tror ni. Eftersom säkerhetspådragen är så överdådiga kan man ju lätt tro att det rör sig om hemligstämplad dokument som berör rikets säkerhet eller liknande. Detta är dock inte riktigt sanningen. Det rör sig om en... vägbeskrivning! Från Lund till Kristianstad. En vägbeskrivning som en dagspendlare från Lund ska erhålla för att hitta till Kristianstad via järnväg. Detta är tydligen ett krav från Högskolan för att dessa externt inkallade människorna säkert ska hitta... >< D'OH! Hoppas bara de inte kommer på min frus handskrivna, helt fräckt plagierade vägbeskrivning som egentligen kommer från Eniro... Tänk om hon åtminstone hade kunnat maila den stackars lilla texten. Men det är väl sant som de säger, att det är svårt att lära gamla hundar sitta. Tänk då hur svårt det kan vara med fossila hundar!

För övrigt kan jag på intet sätt rekommendera att följa beskrivningar som medföljer möbler från Jysk Bäddlager. Igår hade jag äran att delta i monteringen av en sådan möbel, men då beskrivningen mest sannolikt författats på en dagcentral för förståndshandikappade i sydöstra Polen, tog det betydligt längre tid än beräknat...

- Skruvar och beslag har bytts ut mot nästan likadana som det ska vara
- Det behövda antalet av desamma har angetts med slumpgenerator
- De illustrerade motsvarigheterna till träskivorna har inte sällan blivit spegelvända
- Det polska alfabetet har bytt plats på bokstäverna F och V (här motsvarar de olika gångjärn)
- En majoritet av gångjärnen hamnar därför på fel plats

Möbeln blir säkert bra i färdigt skick, men kom ihåg att inga genvägar finns att hitta i instruktioner från Jysk! :D

//D

0 kommentarer:


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]