tisdag 18 augusti 2009

Är det redan höst?

Imorse var det lite, lite kallare att cykla till jobbet. Visst, det var ungefär samma mängd solstrålar som tidigare under sommaren som träffade mig på vägen mot Gäddastorp, men de har liksom blivit en aning blekare, liksom den blå nyansen i skyn. På något sätt ser det lite kallare ut när jag tittar ut genom fönstret, så nu är jag ganska säker på att det faktiskt är höst.

Ett annat säkert hösttecken denna dag var alla skolbarn som jag betraktade traska med mer eller mindre tunga steg mot Kyrkskolan, HTS och T4-skolan. Olika tyngd i stegen, till synes lite beroende på ålder. De yngsta tycktes ha betydligt mer power i benen än de äldre, av någon säkerligen logisk anledning. Själv är jag iaf så otroligt nöjd med att inte vara i skolålder och idag vara på väg till första dagen på höstterminen. Fy för attsiken vilket betungande faktum, att precis hela terminen ligger framför. Det har jag i egenskap av skolbarn/skolungdom aldrig i mitt liv tyckt varit något annat än riktigt otrevligt!
Nuförtiden är det lite mer nyanserat att möta hösten. Visst, jag kommer sakna varma sommarkvällar, bad, frihet, semester och allt det där som hör sommaren till, men till hösten hör faktiskt både frisk luft, härligt färgsprakande natur, aningen fler jobb att söka, nya TVspelsläpp, mörka kvällar med tända ljus och rykande kaffekoppar... det är faktiskt inte alls dumt!
Har jag missat något väsentligt som man borde se fram emot? Ja det skulle vara möjligheten att passa på att resa lite i det fall man inte har någon annan viktig sysselsättning att ägna sig åt...

//D

2 kommentarer:

Anna sa...

Vacker bild! Är det utanför ert eller? ;)

Danis sa...

Nej såklart inte! Det är utsikten från Arbetsförnedringen i Hässleholm! :P


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]