måndag 17 augusti 2009

Sveland på egen hand

Sådärja, nu har så denna sommarens sista vecka på Sveland länge annalkats och nu till sist ankommit. Så här med bara några dagar kvar känns det lite kluvet. Dels känns det ruggigt skönt att slippa vägverkslistorna, dels känns det lite segt att hädanefter inte ha något att göra om veckorna samt inte tjäna någon direkt mängd med pengar. (Inte för att detta stället genererar några förmögenheter, men det inbringar i alla fall något mer än a-kassan...)

Hur som helst så har nu lillsvågern i snar likhet med resten av ställets sommarjobbare kastat in handduken och gått hem och gömt sig under täcket med höstens alla Nintendo DS-drömmar. Och kvar sitter jag ännu en vecka. Inte för att jag klagar, varje dag innebär ju lite mer pengar att lägga på meningslösa räkningar och fakturor i slutet av månaden. Men det är känns så här veckan efter ändå lite tråkigt att en epok har gått i graven. Korkekens tidsålder är nu över, och kvar finns endast minnena...

...till exempel detta:
...och vad detta är, det kan ju ni oinvigda med just nu ovanligt stora frågetecken över huvudet fråga er.
Jag kan avslöja att det ni ser är ännu ett av sommarens fikaprojekt. Jag kan också avslöja att det handlar om ett, i en stor kruka med lekakulor, effektivt och någorlunda okonventionellt avyttrande av oönskad grötsmak och oförväntad seghet i kakform. Projektet planterades en eftermiddag för några veckor sedan, ungefär i ålder med Cookieguard-projektet. Vår tanke var att det framåt sommarens slut skulle börja frodas en helt ny, främmande kultur under Yuccapalmen, så vi väntade till allra sista stund (en kvart innan hemfärd i fredags) med att kolla av hur projektet artade sig. Och visst låg plantaget kvar, men dess utveckling var tyvärr ännu försumbar. Jag antar att bevattningen i området har varit undermålig... Vi får väl räkna med att lillsvågern tar jobb här nästa sommar igen och att han då återupptar studierna i hopp om utveckling och nya rön i frågan.

Kanske skulle passa på att vattna med lite saft i eftermiddag och se om det hjälper till något...?

//D

0 kommentarer:


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]