fredag 8 oktober 2010

Mario 25 år

Den trettonde september i år var inte bara Annandag 9/11. Det var dagen då allas vår spelikon nummer ett fyllde hela 25 år i rampljuset. Vi har tidigare fått veta att Marios högtidsdag kommer firas med pompa och ståt, i form av en jubileumsutgåva av Super Mario All Stars till Wii. Nu har vi fått ett releasedatum att notera i kalendern. Behöver jag säga att önskelistan till höger här på bloggen min är uppdaterad? (Bättre länk kommer när man kan börja förboka i de svenska nätbutikerna.)Samma dag som Donkey Kong återvänder till Sverige släpps även detta paket. Boka alltså in tredje december och ställ er i kö hos er närmsta spelhandlare.I jubileumspaketet kommer förutom spelen Super Mario Bros 1,2 och 3 samt Lost Levels både en bok om Marios historia och en CD med all musik från Mariospelen ända fram till Super Mario Galaxy 2 att följa med. Finns det någon möjlighet att jag inte skulle vilja införskaffa detta paket? I believe not. För mer information kring det färgstarka firandet, surfa in på Nintendos jubileumssida.

I samma andetag kommer nyheten att Nintendo i Japan i samband med 25-årsfirandet hypar upp sin Wii med ett nysläpp, denna gång i färgen "Mariorött". Med konsolen får man dessutom spelet Super Mario Bros 1 förinstallerat samt ett exemplar av Wii Remote Plus, alltså remoten med Motion Plus inbyggd. Sweet. Kommer sannolikt aldrig släppas utanför Japan, men den som lever får se. Kanske har Europa och USA lite tur den här gången?
//D

1 kommentarer:

Annas glada fotoblogg sa...

Varje gång jag besöker din blogg så blir jag mer och mer sugen på att skapa en önskelista, som en sådan du har. Som för den här renässansesqua Mario-hysterin, det är ju helt underbart, jag hade lätt kunnat fylla en hel önskelista med bara mariogrejer ju!


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]