måndag 30 november 2009

late night shopping...

...för att skapa och testa bubbelpenslar...
//D

Måndag igen...

...och inget jobb vad jag vet, men väl ännu en avklarad helg. Julstädningen blev klar i de grisigaste områdena, dvs bakom spisen och badkaret, resten av rummen fick klara sig med en ordentlig normalstädning. Det gick lite tid till att bli av med fönstren, och när de väl var putsade och tillfixade så var där inte mycket ork eller lust över till resten av boningen. Och till uttrycket "bli av med fönstren" vill jag förresten poängtera att jag syftar på fönsterputsning, inte bokstavligt talat att bli av med dem. Detta kan inte understrykas nog, för jag har nämligen lyckats att just bli av med ett av mina stackars fönster. Sovrummets ljusinsläpp ser numera ut som en polisavspärrning med sprucket glas och silvertejp, beroende på att ytterglasrutemöget rent spontant fick för sig att krackelera lite bara för att jag hade elakheten att öppna upp rutan med den oskyldiga avsikten fönsterputsning. Och vad får man för det?? Glassplitter i sängen! Jättekul! Det hela försinkade min städplan och lördagskväll med någon timme, men nu har iaf vaktmästarvikarie Dimitri från Manpower varit här och tejpat och meddelat att de kommer imorgon klockan 7.30 för att plocka ner glasresterna och senare under dagen peta in en alldeles sprillans ruta.

Förutom det uppsluppna glassprickeriet bjöd helgen på högtidligt adventsfirande. Klockan 8.30 i går morse påbörjades Första Advent med att delar av vår eminenta kör intog några avdelningar på ålderdomshemmet Högalid med skönsång och julens så smått annalkande budskap. På det hela taget ganska intressant, framförallt med tanke på att det var första gången någonsin jag befunnit mig på någon typ av vårdinrättning, iförd kostym. Förglömmas ska inte heller den något suspekta julkrubban som anordnats i Högalids entréhall. Här hittar man förutom obligatoriska jesusbarn och vise män även... krokodiler och intilliggande, till synes rivna backelit-får?? Men men, efter att vår körledares make (tillika min gamla orkesterledare) smugit runt bland stället inventarier och hittat undangömda psalmböcker blev det i alla fall lite adventsstämning i avdelningskorridorerna, vilket sedan kompletterades med kaffe och frallor med sedvanligt pålägg. En kvart försenade traskade vi sedan vidare mot Hässleholms Kyrka för att repetera inför dagens fortsatta exerciser. En fullsatt kyrka, utantillpsalmer, många mycket höga tenortoner i Otto Olssons Advent samt en lussekatt senare kunde vi, nöjda med dagens dittills avklarade välgärningar, bege oss hemåt igen för en stunds återhämtning innan nästa programpunkt tog vid.
Klockan 14.30 stod vi beredda nere i SMU-gården i Missionskyrkan för att ta emot en anstormning av kaffegäster mitt i Hässleholms julskyltningshysteri. Det handlar alltså om en många år gammal tradition (f.ö. den trevligaste och bäst fungerande traditionen i denna kyrka) att sälja kaffe med lämpliga tillbehör, till förmån för församlingens och SMU:s verksamhet. För min och flertalet bekantas del har denna tillställning blivit synonym med helgen ifråga. Det blir helt enkelt inte riktigt advent utan att man står där och häller upp kaffe tills man aldrig vill se en kaffeböna till i livet! Andra i min familj har mer som tradition att skära upp tårtbitar och lägga upp dem på assietter, eller för den delen på handen som håller i assietten. Men trevligt är det, trots att jag själv aldrig förmått mig vara särskilt sugen på något annat än ett glas saft efter att ha stått i kaffeångorna ett par timmar.

//D

lördag 28 november 2009

Hittills har vi umgåtts i två dagar...

...jag och flaskan med gulvitt innehåll. Köket och toan är i princip klara. Strax väntar vardagsrum, sovrum, hall och arbetsrum på Jif Cream och julstädningsmarodören!


//D

torsdag 26 november 2009

Korvgubben för 15:- ?!


Shit, vilket kap! En egen korvgubbe! Om han kan dammsuga och tvätta så är det ett givet köp!

tisdag 24 november 2009

Damnit!



Efter helgens äventyr

Ännu en helg med påföljande veckostart har passerat. Jag tycks ha varit upptagen, för det visar sig när jag går in på min egen blogg att ingen har skrivit någonting. Så trist, tänkte jag och tänkte sedan att det ju måste varit en olidligen ännu tristare helg för er stackars läsare som surfat in och till er fasa upptäckt precis inget nytt. Tyvärr.

Men vad har då kunnat inträffa som gjort att uppdatering sedan senast visat sig utebli? Tja, mitt närminne är på verkstad, så det blir till att kolla i backspegeln och se vad som står antecknat där.
Jag har... beställt tågbiljetter till Svärbror, färdigställt vinterns församlingsblad, photoshoppat, ätit tacos (igen), planerat önskesångsgudstjänst och genomfört densamma, bankat Bowser i Super Mario World på SNES, kört släp till IKEA tillsammans med mina bekanta med Kolonilott på Stattena för att hämta deras soffa, fixat ihop soffan ifråga samt ett sideboard... samt inte hunnit med att julstäda. På ett ungefär. Det var helgen.
Sedan dess har min värld mest bestått av måleriarbete (a g a i n !) hemma hos svärföräldrarna, mestadels tillsammans med Lillsvågern. (Ni vet, han på www.gamethumb.se) De vita väggarna på ovanvåningen ska bli ännu vitare, och med hjälp av Rymdkakor och Best of Nintendo har det hela gått som en hysterisk dans på lövhala räls... fast nu är färgen slut, så vi avvaktar väl tills nya order inkommer? (Tror jag.)
Idag var för övrigt dagen då jag skickade iväg det tidsslukande församlingsbladet till tryckeriet. För att göra det behövde jag använda min webmail, men för att få använda nätet hemma hos Svärisarna tvingade Lillsvågern mig att titta på deras senaste avsnitt (#2) av GamethumbTV, dvs deras serie med egenhändigt inspelade tvspelsintervjuer. Med sig själva.
Anledningen var att de utlyste en tävling i detta avsnitt, vilken handlar om att tillverka en speltumme. I digitalt format alltså, en analog har jag haft sedan barnsben. En bild, video eller liknande handlar det alltså om. De tyckte sig ha lite för få deltagare i tävlingen där man kan vinna en DVD-film med Al Pacino (om jag inte minns fel, vilket har hänt...). Så om ni inte har något bättre för er kan ni ju alltid titta HÄR för att se deras lite lätt intressanta sätt att dela med sig av sina ovärderliga spelkunskaper de sitter inne med... och delta i tävlingen där alla tummar är välkomna tummar!

//D

fredag 20 november 2009

Gamestop, 1000 hours

Dagen inleddes med ett plikttroget jobbintervjubesök. Så långt inte alldeles upphetsande, snarare nervöst. Hur som helst ska jag nu komma till dagens huvudattraktion. Klockan 9.30 kom jag ut från intervjusessionen. Själv hade jag hoppats på at den skulle hålla på sådär 25 minuter längre än vad den gjorde, eftersom jag nu insåg att jag hade en knapp halvtimme att slå ihjäl innan affärerna, och framförallt en affär, öppnade. Jag fick helt enkelt gå hem och lägga min väska med jobbattiraljer och sedan gå en liten omväg om Stattena för att få tiden att gå. Men hur jag gick så tycktes tiden stå still, klockan blev inte 10.00. Jag fick gå ännu en liten omväg, och snart traskade jag förbi Kyrkskolan och Hässleholms Kyrka. Själv tyckte jag att mitt drag var smart, eftersom jag fick några minuter att gå (en av dem i väntan på en CocaCola-lastbil som skulle passera en yta utan övergångsställe på Kristianstadvägen...) samtidigt som jag hade kurs mot centrum och sagda affär.

Klockan är nu 09.58 och det ser mörkt ut när jag närmar mig Gallerian via tvärgränden mellan Vallgatan och Östergatan. Har de inte öppnat? Jag smyger förbi rörelsedetektorn vid Gallerians entré och...dörren dröjer, men öppnar sig till slut sakta. Jag traskar in. Mobilklockan visar 09.59 och jag rundar hörnet vid väskaffären vars personal precis i ögonblicket ställer ner en attans reklamskylt framför fötterna på mig och tvingar mig att ta omvägen runt skylten. Attans elakt, men jag skyndar koncentrerat vidare, passerar kaféet och står kl 10.00 framför den svartröda skylten som med parollen "Power to the players"(tm) talar om att jag just kommit till stans spelbutik, Gamestop.
Rakryggad kliver jag fram bland den lilla butikens speldignande varuhyllor och ställer mig framför disken, drar till med ett käckt *tjena!* och halar med ett nintendofånigt leende upp mitt förbokningskvitto. Killen på andra sidan disken (som enligt kvittot heter Rasmus) drar i sin tur till med ett glatt *Maa-aaario!*. (Ni spelnördar där ute hör inom er med vilken betoning han säger det, eller hur??) "Ja då är det bara för dig att gå hem och hoppa lite nu då!" hälsar Rasmus och jag svarar med ett glatt "Jamen!". Klockan 10.03 står jag där med mitt nyinförskaffade exemplar av New Super Mario Bros Wii.
Under samma minut dyker självklart Spelsvågern (förlåt, LILLsvågern) med kompis (båda tillika skribenter på Gamethumb.se)upp på andra sidan butikens mitthylla med spel, för att hämta ut sitt exemplar av samma spel. Inte på något sätt förvånande, dock tyckte jag att han var lite sen. Inte för att vi bestämt releaseträff eller något sånt, men jag räknade allt med att han skulle hänga på låset. Nu kom han inte förrän 3 minuter efter att de öppnat. Men det är klart, det kan ju tyckas vara tillräckligt nördigt ändå. Vi var iaf garanterat stans 2 första fysisk-butik-kunder att lägga nävarna på mästerverket! At any rate, quite a big deal...! Min stora utmaning nu blir dock att se om jag kan vänta med att spela till jul, då en första spelomgång skulle göra själva julhelgen oslagbar, med all julstädning, idéella uppdrag och andra nödvändiga måsten långt bakom sig! (Det gick ju bra när jag införskaffade Wii:n och väntade med att spela Zelda - Twilight Princess tills jag hunnit skaffa platt-TV och dessutom invänta spelhögtiden Winter-een-mas!) Den som överlever får se...
Quite a day!
"De säger att jag är beroende av spel!
Jag frågar oförstående, Är det fel?"
/Rymdkakor

//D

Ny frågestund

Utanför ännu en potentiell arbetsgivare som jag var på intervju hos för en dryg timme sedan ser det ut ungefär såhär ---->

(Kanske inte fullt så mycket blomning i buskagen just idag)

//D

torsdag 19 november 2009

Höststorm

Igår kväll drabbades åtminstone norra Skåne av en liten övergående höststorm. Vi var på besök ute i Röinge och på just den sidan av vägen vi befann oss tillhör elnätet det tramsigt lilla elbolaget Brittedals Energi i Hästveda. Hos oss och de närmsta grannarna blev det nattsvart när vindarna tog i, medan andra sidan gatan var lysande oberörd. Jag undrar vad det är Brittedal, mer känt som Blinkedal, menar med "Brittedals personal utför ständigt förebyggande åtgärder för att säkra ledningsnätet." Det tycks iaf. inte handla om åtgärder som säkrar nätet när det börjar blåsa lite mer än normalt. :P

Imorse skulle min fru ta sig till Kristianstad med tåget, och hon gick som hon brukar ner till stationen för att ta tåget 7.20. På avstånd kunde hon enligt uppgift se MASSVIS med folk som väntade på tågskjuts, trots att tåget tydligen skulle ankomma om bara 2 minuter och inte alls var särskilt försenat. Sen såg hon dock på spårskylten att tåget som ankom 7.20 i själva verket var 6.20-tåget... Ibland ska man ha tur, mitt i stormkänsliga Sydsverige!
//D

onsdag 18 november 2009

En solig novembertisdag i bilder

//D

tisdag 17 november 2009

Önskelistan uppdaterad

I lördags hade jag äran att ha inte mindre än tre långväga bekanta hemma. (Långväga och långväga, förresten... Eslöv ligger inte så långt bort, kom jag på sen.) Två av dem besökte jag land annat en FULbokad restaurang i stan samt åkte till Kristianstad med, för att uppleva en sedvanlig Teknikrunda på Elgiganten, OnOff och Siba. (Den tredje underhölls av min fru, även detta i Kristianstad) I var och en av affärerna hade vi turen att springa på Massagestolar från OBH Nordica. Vilken upptäckt. Jag gick rent upplyft därifrån och kände mig direkt avslappnad i ryggen, något jag inte upplevt på länge. Jag och Svärbroren umgicks till vår tredje resekamrats förtret ganska länge och intensivt med dessa stolar. På OnOff var vi dock först tvungna att lösa mysteriet med den urdragna sladden bakom pelaren. Vår Karlkronit till BMW-buret resestöd passade dock på att gå på toa i denna affär, så just där kom vi ändå ganska lindrigt undan, rent tidsmässigt.
Som vanligt blev det ingenting köpt. (förutom för Svärbroren som i vanlig ordning givetvis passade på att inhandla något halvdant EA-trams till sin Xbox ( ;P ) samt en film på DVD, med allra högsta sannolikhet något på temat krig...) Önskelistan är dock uppdaterad med lämplig länk till OBH Nordicas massagesortiment! :D

//D

måndag 16 november 2009

Stiftshögtid a 'la Haydn & Mendelsohn

Igår tog vi oss tillsammans med hela högen med kyrkokörfolk ner till kunskapens högborg Lund. Detta med avsikt att närvara med skönsång vid Lunds stifts stifthögtid i Domkyrkan.

Jag och min fru var lite tagna efter lördagens vaccinationsäventyr och var därmed en aning trötta och hade begränsad huvudvärk. Vi hade dock inte dragit på oss något till saken hörande feber av vikt, så dagen var ändå helt okej ur svininfluensesynpunkt och tillställningen i Lunds Domkyrka helt OK så när som på det högst obekväma i att stå i körsångargivakt på en stentrappa i två timmar. Ryggstackar'n ville inte riktigt samma sak som dirigentens taktfasta viftande.
Körsången ifråga blev godkänt utförd, bortsett från ett verk. Insikten kom helt plötsligt till mig, som ett bombnedslag, att jag under övningarna av detta verk mest suttit och lyssnat in mina tenorpolare och hängt på. Nu stod jag allra längst bak i en jättekör i en jättekyrka och hörde bokstavligt talat ingenting av vad de andra sjöng. Således blev det ingen medhörning och koncentrationen tvingades upp till max för åstadkommandet av ett i alla fall hjälpligt försök till tenorstämma från mitt och mina uppenbarligen lika förlorade granntenorer på bakersta raden.
Till dagens tilldragelse i Domkyrkan väntades uppenbarligen mycket folk och därför hänvisades man från ordinarie toaletter ut till bajamajor på Krafftstorg. Eftersom tilldragelsen också fordrade kostym följde således strax mitt livs första Bajamajebesök iförd just kostym. Mycket speciellt! Vanligtvis är utstyrseln lite mer scoutlägerassocierad när bajamajor kommer på tal.
Något annat minnesvärt var några av de för oss okända damerna från andra körer i Skåne. Ett par av dem tjatade och gnällde så mycket på att de inte hörde vad dirigenten sa, sannolikt mest beroende på just deras eget tjat. Något de närmast belägna andra körsångarna kan intyga. Min fru var en av de drabbade kring sagda damer, eller ska vi säga tanter?
Vidare har jag träffat skäggiga damen. Den riktiga alltså!! Jag skojar inte när jag säger att hon lirar i samma skäggliga som vilken italiensk rörmokare som helst! Riktigt läskigt! På plats fanns även en riktig mikrofon! Frillan var ett perfekt klotrunt, stabilt fluff, utan några som helst uppenbara avvikelser i klotmönstret!
I övrigt en alldeles vanlig söndagkväll...

//D

lördag 14 november 2009

Är du snygg...


...så är Infinity i Hässleholm inget för dig!

onsdag 11 november 2009

Inte nödvändigt att du HAR ett lagligt körkort, men...

Har idag återigen tittat runt lite i utbudet av tillgängliga jobb. Eftersom det inte finns några vettiga jobb att söka får man ibland söka runt även efter de något mindre glamorösa knegen. Som exempel hittade jag idag följande extraknäck:


Academic Work söker för kunds räkning B chaufförer.
VI SÖKER DIG SOM
Vi söker dig som är/har
• Haft B-körkort
• Har gott lokalsinne
• Gillar att köra bil
• Behärskar en handdator

Så vad säger ni? Tror ni jag kan få ett fjuttigt jobb hos ett (i vanlig ordning på AW) anonymt åkeri, som en B chaufför, med kravet på mig att ha haft B-körkort?? Funderade just på om det är för dyrt att betala chaufförer med laglig rätt att köra bil? (Är det dessutom det som gör den eftersökta personen just lite B?)

//D

Ni har väl inte missat...

...att Rymdkakor nu äntligen släppt samtliga sina hits i mp3-format på sin hemsida!? Leta er snarast dit och frossa på, gott folk! :D:D:D

(Egentligen skulle jag skrivit ett inlägg om hur %&!#¤%!&# hopplösa gubbarna på Göinge Bil är på kundservice gentemot kunder de tycks anse att de inte "behöver". Återigen gör däcksnubbarna ett ingrepp utan att överhuvudtaget fråga, vilket gör notan dubbelt så dyr...och det kvittar hur mycket man klagar. Men ett sånt inlägg skulle ju inte göra någon människa glad :(:(:( )
//D

tisdag 10 november 2009

Odödlig klassiker...

...som dock inte kom med i ComHems reklam med parodierade youtubeklipp. God knows why!?




//D

Melodifestivalen hottas upp!

Måns Zelmerlöw och Chistine Meltzer kan man kanske härleda till typen som passar in i SVT:s ramar för Melodifestivalprogramledare och obligatoriska komiker, men år 2010 ligger den lite ballare överraskning i sidekicken från Universal Soldier - Dolph Lundgren!
Kommer Van Damme att springa runt i värdstäderna och ställa dumma frågor också, tror ni? :D

//D

Aha-upplevelserna duggar tätt

Hittills idag har jag läst mig till inte mindre än tre spännande saker.


Rubrik på Norra Skånes hemsida: "Misshandlad 19-åring mår sämre" - Nähä? Sämre än en som inte blivit misshandlad alltså?

I infobrev från CSN, angående kod för att logga in på Mina Sidor: "Har du tappat bort din personliga kod kan du enkelt beställa en ny i Mina Sidor." - Och för att logga in för att beställa en ny kod så använder jag..?

I Länsförsäkringars villkor för olycksfallsförsäkring: "Med sjukdom avses inte kortvuxenhet." - Skönt att veta, eller hur!

//D

söndag 8 november 2009

Racerhelg

...kanske inte race som i BTCC, men i ungefär samma hastighet och intensitet. Det hela inleds med en att en Fiat Doblo fullastad med Kalmariter kommer och parkerar på Fisktorget. Kalmariterna ifråga består att min syster med familj. Två av familjemedlemmarna från Doblon är under 6 år gamla och därmed fulla av energi. Det allmänna tempot härhemma ökas därmed en rejäl dos, inte minst när det efter smågrabbarnas månadslånga väntan äntligen är dags för en omgång Wiispelande. På schemat står bland annat Rymdspelet, Springspelet, Simspelet, Bilspelet, Golfspelet och Bowlingspelet. Dagordningen är alltså fullklottrad då det samtidigt pågår vidare målningsprojekt borta på broderns nya adress, tillsammans med de wiispelande brödernas pappa och den på den nya adressen boende brodern ifråga. Efter ett antal målade hallväggar och -tak hann vi fram till nästa hastigt avlöpande punkt på dagordningen, nämligen scouthajk. Hamburgerstekning, salladshackning, lövkrattning, lövhögshoppning, eldning, utomhusövernattning och både störtsköna och lite besvärligare scouter utgör hajkens huvudelement, och efter ett kanppt hajkdygn är vi snart på hemmaplan igen, för att en halvtimme senare ta emot även mina föräldrar för ett lunchbesök. Detta följs snart upp av ännu en tripp mot den för brodern och dennes fru, tillika min svägerska, nya adressen för en helfamiljssammanstrålning för några timmar, bland annat bestående av 3-års-födelsedags-firande för en av de nyligen wiispelande bröderna. Några timmar bestod så här dags av fika, presentöppning, leksakslek, bokupplockning, CD-sortering, tacomiddag, diskning och babybärande. Snart blev det dock dags för alla att bege sig hemåt igen, och kväll blev snart natt med tillhörande nattsömn. Snark. Zzzzz. En god morgon med frukost följdes senare av förmiddag med ankmatning då vårt förråd av mycket gamla kex vuxit sig så pass stort att vi skulle kunna ha just ankmatning i Hembygdsparken som daglig sysselsättning. Lunch följde sen, och därpå avsked till familjen Kalmariter från Doblon vilka styrde kosan mot några andra bekanta i bygden.

Puh... Nu tittar vi på TV och äter skumtomtar och ska snart sova. Godnatt!

torsdag 5 november 2009

Senhösten fr.o.m. 091120 uppbokad!

Ca klockan 14.30 i eftermiddags hade jag den äran att ta ett par av mina avdankade gamla Wii-titlar och bege mig mot stadens enda renodlade spelbutik, Gamestop, i syftet att boka mig ett exemplar av New Super Mario Bros Wii. Det är i mina ögon inte många typer av nöjen som slår känslan av införskaffandet av ett rykande färskt förstapartsutvecklat nintendospel.

Efter att ha begrundat ett antal ingameklipp, trailers och E3-visningar på nätet och sett spelvärlden, hört musiken och intagit alla de härligt nostalgifyllda tut-och-bling-ljudeffekterna var det som att åka expresslift tillbaka till barndomen med NES och SNES! För allt i hela världen, det är ju Mario! Det fanns i min lilla värld just nu ingetsom helst skäl att avstå detta spel. Nu var det läge att unna sig en nöjes- och nostalgitripp som får de fånleende smilbanden att närma sig glasögonbågarna.
Jag vill lova att det var en härlig känsla att trava hem med ett kvitto med bokningsnummer och angivet releasedatum på. Det var länge sedan sist. (Ett av få liknande tillfällen med högre rang var wii-införskaffandets köar-natt/morgon 2006-12-08 utanför OnOff i Linköping. Tänk er att vara en av tio (ett par timmar senare uppåt ett 40-tal) tvspels-toknördar med en varsin klaffstol och termos i en extatisk bubbla av tvspelslycka på en asfaltsparkering, utanför en butik som beräknas öppna först efter 5 timmars tvspelssnack! Vilket rus, när man efter lång och spänd väntan inser att man som nr 8 av 10 faktiskt lyckas ro en skinande vit maskin med tillhörande remote och ett exemplar av The legend of Zelda i hamn!)
Premiärdagssatsningar rekommenderas starkt till alla er speltokar därute! :D:D


//D

Plagiat och vuxenlego

Alldeles nyligen åkte min fru iväg i riktning mot sin kära lärarhögskola. Idag hade hon ingen obligatorisk träff av vikt, så hon hade inte tänkt åka alls, MEN hon behövde trots allt åka pga att högskolan ifråga samlar på fossiler. Nu är det inte så att frun min har ett säreget intresse för förhistoriska djur, utan bara oturen att som lärare ha en dam som inte kan öppna bifogade filer i mail. Densamma tror dessutom att stor risk föreligger för att mail försvinner och därför får man tydligen inte maila vissa saker till folk, utan de ska överlämnas per hand. Av samma glasklara (?) anledning får meddelandet denna gång inte heller skrivas på dator, utan ska bestå av en handskriven lapp. Antagligen pga plagiatrisken.

Men vad är det då för meddelandelapp vi pratar om, tror ni. Eftersom säkerhetspådragen är så överdådiga kan man ju lätt tro att det rör sig om hemligstämplad dokument som berör rikets säkerhet eller liknande. Detta är dock inte riktigt sanningen. Det rör sig om en... vägbeskrivning! Från Lund till Kristianstad. En vägbeskrivning som en dagspendlare från Lund ska erhålla för att hitta till Kristianstad via järnväg. Detta är tydligen ett krav från Högskolan för att dessa externt inkallade människorna säkert ska hitta... >< D'OH! Hoppas bara de inte kommer på min frus handskrivna, helt fräckt plagierade vägbeskrivning som egentligen kommer från Eniro... Tänk om hon åtminstone hade kunnat maila den stackars lilla texten. Men det är väl sant som de säger, att det är svårt att lära gamla hundar sitta. Tänk då hur svårt det kan vara med fossila hundar!

För övrigt kan jag på intet sätt rekommendera att följa beskrivningar som medföljer möbler från Jysk Bäddlager. Igår hade jag äran att delta i monteringen av en sådan möbel, men då beskrivningen mest sannolikt författats på en dagcentral för förståndshandikappade i sydöstra Polen, tog det betydligt längre tid än beräknat...

- Skruvar och beslag har bytts ut mot nästan likadana som det ska vara
- Det behövda antalet av desamma har angetts med slumpgenerator
- De illustrerade motsvarigheterna till träskivorna har inte sällan blivit spegelvända
- Det polska alfabetet har bytt plats på bokstäverna F och V (här motsvarar de olika gångjärn)
- En majoritet av gångjärnen hamnar därför på fel plats

Möbeln blir säkert bra i färdigt skick, men kom ihåg att inga genvägar finns att hitta i instruktioner från Jysk! :D

//D

tisdag 3 november 2009

Kreativ måndagskväll

De två hjärnorna bakom sommarens photoshop-projekt har slagit till igen!
I brist på annan vettig sysselsättning återstår bara att skapa sin egen underhållning. Efter att ha kastat bort lekidén om att en person skulle rullas in i en matta för att sedan rulla ut sig själv under tidtagning, kom insikten till oss som en blixt från klar himmel! Vi insåg vi att vi hade en hiskelig massa böcker (huvudsaklig genre i sammanhanget visade sig bli fantasy med viss färgning av deckare), galet kreativ fantasi och ett antal nyinköpta clementiner till vårt förfogande. Samt två kameror med filmfunktion. No need to say more...



Soundtrack: [1] Mega Man II: Wood Man
Soundtrack: [2] World of Goo: The Red Carpet

//D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]