måndag 31 augusti 2009

Skånederby


MFF-supportrarna har fyllt sitt mål med blåa och vita pappersband och sjunger för fullt om hur mycket de hatar Helsingborg. Jag kan inte sluta fascineras av hur fotbollssupportrar ständigt kan vara så outtröttligt, pinsamt barnsliga och samtidigt så vansinnigt och imponerande engagerade i sitt lag... Hur som helst är stämningen god och upplevelsen total, trots en i mitt tycke riktigt tråkig, fyrkantig Swedbank Stadion med pga hemmalaget blekt ljusblå stolsrader och utan någon som helst sikt ut från stadion. Trots att den är sprillans ny för i år... Nä då föredrar jag Helsingborgs Olympia, utan tvekan!
HEJA HIF!:-D

Viva Theme Hospital!

Vanligtvis tillhör inte min fru de som spelar spel på PC eller konsol i mer än kanske som mest en timme om det vill sig riktigt väl. Igår passerades häpnadsväckande nog detta rekord med hästlängder. Igår fick hon för sig att plocka fram den bärbara datorn som kommit tillbaka från sin semester på serviceverkstaden för att installera Theme Hospital och spela detta klassiska mästerverk i inte mindre än fem timmar!
Idag har det nog inte gått mer än en timme hitills... Har jag en retrocool fru eller vad? :)

//D

söndag 30 augusti 2009

Jag har hittat den!

I somras testade jag den aningen lyxigare glassanrättningen Tyrkisk Peber Crunch på den alldeles väldigt helsvenska hamburgerrestaurangen Max. Jag trotsar oftast trotsigt restaurangens reklam om att praktiskt taget hela svenska befolkningen är sådär totalt sanslöst nöjda kunder hos dem. Hamburgarna smakar blaskigt! Punkt! *förbereder mig på motagg*
Däremot kan jag starkt rekommendera Tyrkisk Peber Crunch, ett oerhört välsmakande sommarnöje - så pass välsmakande att jag tog mod till mig och mailade någon trevlig kundtjänstmedarbetare med mailadress inom restaurangkedjans domän. På given fråga fick jag till svar att deras lakritstopping var av märket NIC, vilket kanske finns att köpa i större, välsorterade livsmedelsbutiker.
Men hur får man då reda på vilka dessa är? Ingen aning, är svaret. MEN, av en rent slumpmässig händelse var vi och åt glass i Jönköping häromdagen, och tror ni inte att det hängde en toppingflaska från taket i glasskiosken? Den var av märket NIC! Vid lämpligt tillfälle stack jag givetvis in huvudet i glasskiosken så långt det bara gick, för att kunna snappa upp en webbadress som jag precis kunde skymta från utanför luckan.
Väl inne på sidan hittade jag en pdf-broschyr med alla NIC:s produkter och lite kontaktuppgifter. Nu återstår bara att ringa lite samtal och höra sig för hur man som privatperson gör för att införskaffa NIC:s Hard Topping Licorice. Ett problem i sammanhanget kan dock vara att de verkar levereras i kartonger om 6 stycken... Hur ska jag rimligtvis kunna konsumera 6 liter lakritstopping innan den blir dålig??

//D

torsdag 27 augusti 2009

Tonårsliv, igen!

...åtminstone för ett par dagar. Vi har nu suttit och kollat på film och blivit serverade både fika, kvällsmat, frukost och lunch hos mina föräldrar för att sedan tagit oss vidare norrut längs med E4:an för att hamna hos svärbror i Nässjö i sällskap av pizza, läsk, godis och hittills tre bra filmer! Som att återuppleva tonårslivet på något sätt. :P
Nu ska vi snart bli betydligt vuxnare och köra till Jönköping och titta på madrasser, sannolikt på IKEA.

//D

tisdag 25 augusti 2009

Råå vallar...


...är plats för dagens semesteräventyr. Havsbrus, gråtrutar, salta vindar, solsken, nästan turkost vatten samt Bakad potatis från landets trevligast belägna Graffiti Café... Vem längtar liksom nödvändigtvis utomlands?? B-)

//D

måndag 24 augusti 2009

Arbetssökande...

...har jag nu blivit igen. Ska snart rapportera in lite sökta jobb till AF, har mailat och ringt till A-kassan och har i eftermiddag för avsikt att inte vara arbetslös och sunkig utan åka iväg mot kusten till och vara... --->







//D

fredag 21 augusti 2009

Avslut!

Slutligen var så även den sista vägverkslistan avklarad för min del. De sista breven är packade, den sista pappersbunten har tvingats ner i den strulande pappersstrimlaren med ett skönljudande makulationsläte. Lite trist att inte komma tillbaka på måndag, men som ganska uppenbart är, mycket skönt att slippa tragga sig igenom den sanslöst enformiga listan vareviga dag!

Sveland-sommaren är nu officiellt avslutad i och med fredageftermiddagsfikat, vilket jag i år dock inte stått för själv. Jag tog istället högst frivilligt del av glass och varma hallon och jordgubbar som serverades av en annan person som också slutar idag. Nice!

Nu återstår bara att avsluta, rensa skrivbordet, mailen och mina dokument på datorn samt avinstallera mina resekamrater Windows Live Messenger och Adobe Photoshop CS4. Lite sorgligt, men oundvikligt! På något sätt hoppas jag på att få återkomma, på ett annat sätt inte. Lönen och arbetsuppgifterna kan på oändligt många sätt bli betydligt bättre, men det är allt ett trevligt ställe att jobba på!

//D

torsdag 20 augusti 2009

Sommarminne från fikapauserna under Korkeken


//D

onsdag 19 augusti 2009

Ännu en dag avklarad

Idag tror jag att jag skulle bli mer än lovligt ilsken på alla dessa oändliga mängder bilförsäkringar som skulle annulleras av ena eller andra anledningen! Det fanns till synes ingen ände på högen, hur mycket man än försökte koncentrera sig på att beta av sida efter sida! Likadant igår, hopplöst!
Men till lunch idag fick jag iaf en liten välbehövlig paus i form av lunchbjudning hos Lillsvågern och Svärfar och en okänd katt som utförde sina behov i tallrabatten... men även denna lycka var kort och strax var jag tillbaka vid den gudsförgätna pappershögen och det ryggmördande skrivbordet. AGAIN! Men nu är det iaf bara två dagars ondskefull exercis kvar. Sen vill jag aldrig mer se dylikt arbete igen! (Om de inte frågar, för då får man ju såklart ställa upp som en man för att tjäna ihop sina riksdaler till hushållskassan... Damn >< )
Men nu är iaf den drygaste pappershögen på denna sidan polcirkeln avklarad för idag, och om en stund är det dags att bege sig hemåt för att sedan cykla efter bilen som enligt underrättelse skall finnas någonstans inom en parkeringsruta på Stattena, för att därefter bege sig ut till Vanneberga och utöva lite landskapsarkitektur hos ett par bekanta. Detta i väntan på vettigare typer av heltidsjobb! :)

//D

tisdag 18 augusti 2009

Är det redan höst?

Imorse var det lite, lite kallare att cykla till jobbet. Visst, det var ungefär samma mängd solstrålar som tidigare under sommaren som träffade mig på vägen mot Gäddastorp, men de har liksom blivit en aning blekare, liksom den blå nyansen i skyn. På något sätt ser det lite kallare ut när jag tittar ut genom fönstret, så nu är jag ganska säker på att det faktiskt är höst.

Ett annat säkert hösttecken denna dag var alla skolbarn som jag betraktade traska med mer eller mindre tunga steg mot Kyrkskolan, HTS och T4-skolan. Olika tyngd i stegen, till synes lite beroende på ålder. De yngsta tycktes ha betydligt mer power i benen än de äldre, av någon säkerligen logisk anledning. Själv är jag iaf så otroligt nöjd med att inte vara i skolålder och idag vara på väg till första dagen på höstterminen. Fy för attsiken vilket betungande faktum, att precis hela terminen ligger framför. Det har jag i egenskap av skolbarn/skolungdom aldrig i mitt liv tyckt varit något annat än riktigt otrevligt!
Nuförtiden är det lite mer nyanserat att möta hösten. Visst, jag kommer sakna varma sommarkvällar, bad, frihet, semester och allt det där som hör sommaren till, men till hösten hör faktiskt både frisk luft, härligt färgsprakande natur, aningen fler jobb att söka, nya TVspelsläpp, mörka kvällar med tända ljus och rykande kaffekoppar... det är faktiskt inte alls dumt!
Har jag missat något väsentligt som man borde se fram emot? Ja det skulle vara möjligheten att passa på att resa lite i det fall man inte har någon annan viktig sysselsättning att ägna sig åt...

//D

måndag 17 augusti 2009

Sveland på egen hand

Sådärja, nu har så denna sommarens sista vecka på Sveland länge annalkats och nu till sist ankommit. Så här med bara några dagar kvar känns det lite kluvet. Dels känns det ruggigt skönt att slippa vägverkslistorna, dels känns det lite segt att hädanefter inte ha något att göra om veckorna samt inte tjäna någon direkt mängd med pengar. (Inte för att detta stället genererar några förmögenheter, men det inbringar i alla fall något mer än a-kassan...)

Hur som helst så har nu lillsvågern i snar likhet med resten av ställets sommarjobbare kastat in handduken och gått hem och gömt sig under täcket med höstens alla Nintendo DS-drömmar. Och kvar sitter jag ännu en vecka. Inte för att jag klagar, varje dag innebär ju lite mer pengar att lägga på meningslösa räkningar och fakturor i slutet av månaden. Men det är känns så här veckan efter ändå lite tråkigt att en epok har gått i graven. Korkekens tidsålder är nu över, och kvar finns endast minnena...

...till exempel detta:
...och vad detta är, det kan ju ni oinvigda med just nu ovanligt stora frågetecken över huvudet fråga er.
Jag kan avslöja att det ni ser är ännu ett av sommarens fikaprojekt. Jag kan också avslöja att det handlar om ett, i en stor kruka med lekakulor, effektivt och någorlunda okonventionellt avyttrande av oönskad grötsmak och oförväntad seghet i kakform. Projektet planterades en eftermiddag för några veckor sedan, ungefär i ålder med Cookieguard-projektet. Vår tanke var att det framåt sommarens slut skulle börja frodas en helt ny, främmande kultur under Yuccapalmen, så vi väntade till allra sista stund (en kvart innan hemfärd i fredags) med att kolla av hur projektet artade sig. Och visst låg plantaget kvar, men dess utveckling var tyvärr ännu försumbar. Jag antar att bevattningen i området har varit undermålig... Vi får väl räkna med att lillsvågern tar jobb här nästa sommar igen och att han då återupptar studierna i hopp om utveckling och nya rön i frågan.

Kanske skulle passa på att vattna med lite saft i eftermiddag och se om det hjälper till något...?

//D

fredag 14 augusti 2009

Reklamidé


Som så ofta annars slösurfade jag lite häromdagen och kände mig inte alls särskilt kreativ. Samtidigt satt jag dock och försökte klämma fram lite kreativa tankar för glatta livet, lyssnandes på Rymdkakors låt "Olle & Märta", där de bland annat sjunger om slutbossar. Sen vet jag inte riktigt hur det gick till, men som från ingenstans dök idén om att göra någon slags reklambild upp. Hmmm... slutboss, hmmm...reklam... Hugo Boss... hmmm... ja, sen mixade idéerna ihop sig till en allmän röra, varvade med lite vägverkslista och lite fikapauser, och sen gick det som det gick. Vi behöver inte gå in närmre på det ämnet här. Ett par timmars shoppande senare fick ännu ett mästerverk av delvis googlat, delvis egenskapat material se dagens ljus...

//D

onsdag 12 augusti 2009

Final fantasy of nerdity and megalomania


Tja... hmm... vet inte riktigt hur jag ska kommentera detta verk. Det handlat helt enkelt om en ny "fantastisk" idé som hjärnan bakom cookieguarden, hästögat och kraniet kom upp med på den direkta frågan: "Har du någon bra idé?". Jag vet inte om den i egentlig mening var särskilt "bra", men den gick i alla fall ut på att... tja... Elias, The Killers, En massa bra spel samt en storstilad debutentré på rockscenen - som ett "tack för i sommar" helt enkelt.
Själv tyckte jag att denna idé gick lite överstyr, ni vet, åt det rent storhetsvansinniga hållet. Därför tyckte undertecknad shopperkonstnär att sammanhanget borde nyanseras en liten aning och att tokerierna borde tonas ner (?) något...
I vanlig ordning, klicka på bilden för fullsize!

//D

tisdag 11 augusti 2009

Bara spel under granen! :D

Text: Per Myrsten
Musik: Andreas Sånglöf / Henrik Johansson

Refräng:
Vi har bara spel under granen i år,
farmor ska få Fable 2.
Spel vill allihopa ha,
farsan ska få GTA.
Mamma, hon får Fallout 3.
Oj, det fick visst mormor med!

Vers 1:
Syrran ny pojkvän vill ha, World of Warcraft passar bra
Hitta nån online och sen charma friskt på MSN

Vers 2:
Brorsan är nog lite knäpp, vill ha spel som ej är släppt
Om nån månad kommer hem, i paket, Silent Hill 5

Refräng

Vers 3:
Morfar kan knappt längre se så han får nåt billigt spel
Hittade på CDON, Tamagotchi: Party On!

Vers 4:
Bakom granen står nåt stort. Åh, Guitar Hero World Tour
Är det inte bra så säg, att paketet är till mig

Refräng

Stick:
A Vampyre Story slår jag in i papper
Samt Prince of Persia och en gammal Zapper
TV-spel under granen, nu är väntan svår
Åh, vad jag undrar vad jag får för spel i år

Refräng x2

--------------------------------------------------

Kan en julafton liksom bli bättre eller?? :D :D //D

måndag 10 augusti 2009

Kvällsnöje: Cloverfield (spoilervarning)

Då frun fortsätter sin Budapestvistelse och jag ikväll suttit hemma i min ensamhet har jag för en gångs skull passat på att slå en kik på en film som varken är en komedi eller någon dryg dramahistoria. Kvällen till ära föll lotten på Cloverfield, en typiskt amerikansk actionrulle som hamnar precis exakt mitt emellan The Blair Witch Project och War of the Worlds, eller om man så vill; handkamerafilmad Godzilla. Det rör sig om en så där alldeles lagom tankeverksamhetsansträngande film man faktiskt inte ens i 10 sekunder behöver tänka själv under. Snarare efter. Varför dyker det upp ett fullständigt gigantiskt slemproppsmonster ur just Hudsonfloden? (Ja, jag är medveten om den kraschande satelliten, men det tycker jag inte är skäl nog...) Varför vill nämnda monster tvunget klämma sig in bland en massa (med sina egna mått mätt) trånga avenyer mellan skyskraporna på Manhattan och inte ta den enkla vägen till krubbet bland den lägre bebyggelsen på... säg Brooklyn eller i New Jersey? Varför fullständigt exploderar skyskraporna i ett hav av eld när monstret i sakta mak knallar in i dem? Varför exploderar bitna offer utan vidare anledning? Hur kunde det relativt långsamma monstret befinna sig både mitt på Manhattan och i East River under Brooklyn Bridge samtidigt? Gick det inte lite väl snabbt innan militären bestämde sig för att lägga en bombmatta över hela Manhattan (typ världens dyraste stadsdel)? Vad hände sen då?

...på det hela taget var det faktiskt en ganska underhållande, om än lite tveksam historia. Kan dock rekommenderas om du , liksom jag denna kväll, är ute efter en slapp 80-minutare i modern tappning med dunkla scener, mycket action, spår av kalla kårar samt en rejäl dos verklighetsflykt! På det planet gjorde sig filmen riktigt bra, mina frågvisa funderingar till trots.

Now to bed for some sleep...


//D

Maths is easy!

Vilken helt underbar matematikmentalitet vissa har! Tänk om man såg mer av den sorten, vad rolig världen skulle blivit! :P

Säkert samma person som i de tidigare skolåren var en klippa på stavning och enstaviga djurarter. "Mommy, look, over ther in the pond! What a cute little swimming fuck!"







//D

söndag 9 augusti 2009

Söndag med kvalificerat innehåll

"Jaha, kvalificerat till vad?" tänker genast den fyndigt lagda läsaren. Sluta tänk, det är bara ett uttryckssätt utan i sambandet direkt logisk samband med själva innehållet. Men hur som helst så har det helt enkelt hänt mycket idag, trots att det handlar om en söndag.

Imorse for min allra käraste iväg tillsammans med en av sina närmaste vänner till den ungerska pärlan Budapest för att i fem dagar lata sig på spa, äta langos och med all säkerhet shoppa mig fattig. Klockan 6.40 gick tåget från perrong och givetvis var jag och för andra parten ansvarig pojkvän och vinkade av när öresundstågsresan mot Kastrup Lufthavn påbörjade damernas resa. Lite tomt blir det allt här på hemmaplan när den bättre hälften är på bortaplan...
Ja, så började alltså den dagen, strax efter att vi på väg mot stationen tagit oss igenom det efter Festivaldax totalt nedlortade och bokstavligt talat stinkande centrum. På hemväg igen passade jag på att dokumentera skiten med mobilkameran. Jag måste säga att fotot blev lite av en sinnebild för hur sanslöst snuskiga helt vanliga människor blir i samlad tropp, tillsammans med andra helt vanliga människor, när de anser sig kunna kasta vad skit som helst precis var som helst, bara för att alla andra redan gjort samma sak. För då blir man ju i sammanhanget helt oskyldig till den efterhand totalt nedsunkade innerstaden. Eller hur...? ¤&#¤¤# noobs!! Hur äcklig kan man egentligen vara och samtidigt stå ut med sig själv? Det är verkligen tur att mina skattepengar inte behövs till något annat än att sopa upp er skit! Helt otroligt!
Jaja, vi ska inte gå och bli bittra här. Söndagen fortsatte med påbörjat städningsprojekt på hemmaplan, vilket följdes upp av ett gudstjänstbesök ute på Tormesgården. Kan inte precis påstå att jag är någon flitig gudstjänstbesökare, så när det nu ändå var ute på TG så tänkte jag att jag ju iaf kunde dra ut dit och njuta lite av förmiddagen ute i grönskan och solen samt lyssna på bror min som sjöng och spelade. Och tur var det, för väl där inser jag att jag i enlighet med schemat varit kyrkvaktmästare och ljudansvarig denna vecka och så är även nästa vecka. Med lite halvdant samvete tog jag därför på mig att klippa alla de attans kvadratmetrarna gräs på TG samt lämna dagens kollekt i bankens servicebox. TG-besöket tog alltså betydligt mer tid i anspråk än vad jag själv tänkt, och städningen därhemma fick vänta tills senare.
Väl hemma igen, 2h senare än beräknat, blev det bara en snabb dusch av innan jag raskt körde vidare för att med nämnda bror samt Emsan bege mig vidare mot Hovdala Trädhus för att njuta av eftermiddags-kakbuffé. Utsikten var lika fin som vanligt och gjorde det hela värt de 75:- det kostade. Kakorna och resten av förtäringen var väl kanske inte precis spektakulär, men på det hela taget var det ett mycket trevligt, avslappnat besök.
Vi drog sedan vidare för att titta runt i nybyggesområdet Finjasjö Park och även hinna med en snabb titt på brorsans nyligen inköpta villa ute i Röinge innan vi sedan rullade hemåt igen, med så lite bensin kvar i tanken att jag knappt visste om jag ens kunde ta mig till Jet för att fylla på. Det gick dock bra, och tillslut var jag hemma igen, bara för att fortsätta med städandet och även, som en sån där härlig liten treat, tvingas lyssna på grannens &%"¤#"&%##/&#&% väckarklocka, vilken nu hållt på med sitt attsikens pipande i en hel drumlans timme! Jag tror jag snart i syftet fördärvan kommer börja kasta in väl valda små elaka saker (typ organiska sopor, eller gatsten om jag hade haft) genom hans vidöppna balkongdörr om han inte nyktrar till och stänger av belätet! D'OH!
//D

fredag 7 augusti 2009

Shipment of fail

Skummade igenom några välbekantas bloggar härom minuten och fick på en av dem ett uppslag i klass med Awkward Family Photos, nämligen:


Underbar sida med twistad humor! Besök rekommenderas!


//D

torsdag 6 augusti 2009

Jag vill bo i en svamp!

...eller inte precis jag, men det finns de individer som i väl valda bekantas närvaro prompt hävdar att de har sitt dagliga uppehälle och tak över huvudet i en flugsvamp - av alla tingestar! Så här skulle det då kanske kunna se ut om detta funguida residens skulle befinna sig i Pelhambay Park, New York. Att den svampboende personen (som för övrigt är normalstor i vardagliga sammanhang men väl hemma förvandlar sig till mikrostorlek) parkerat sig och sitt hem just i denna park beror på att en stor, elak fågel residerar i Central Park och därför var det lite väl mycket av "livin' on the edge" att härbärgera därborta. Denna park uppfattades som lite tryggare, därav valet av tomt.

Welcome to my simple fungii!

//D

En blöt cykeltur

Jag behövde varken svettas eller bli regnad på imorse när jag cyklade till jobbet. Det blev en blöt cykeltur i alla fall. Hela vägen från Centrum till Gäddastorp cyklade jag praktiskt taget genom ett moln och blev sådär genomträngande blöt man bara kan bli av dimma så tät att den i princip kan drickas enbart genom morgontrötthetsapterade gäspningar. Glasögonen höll med i frågan.

Jag hade inte heller hunnit så långt på min tur innan jag passerade ett par av innerstadens för festivaldax-dagarna utplacerade Bajamajor, runt vilka det även där förekommit blöta aktiviteter. Jag blev så illa tvungen att cykla rakt genom en liten otrevligt stinkande flodfåra av urin, vilken hade sin springpunkt i nämnda bajamajor, överfulla till synes. Fåran, slingrandes bort mot en gatubrunn, tedde sig allmänt skitäcklig där den bredde ut sig över gatans hela bredd. Framhjulet lyckades jag dock rädda från närkontakt genom ett graciöst luftsprång med cykeln, men bakhjulet kände sig nog aningen besudlat efter passage av möget! Ett högtypiskt festivalsyndrom, eller vad?

//D

onsdag 5 augusti 2009

Karlskrona en dag i augusti

Igår tog jag flexledigt från Sveland kl 10 för att tillsammans med min fru åka till Blekingekustens örlogsstolthet Karlskrona, i karriäristiska ärenden. Medan jag med bravur utförde mina ärenden vandrade E runt på stan och gjorde inget speciellt, i tron om att det ändå inte skulle ta s lång tid för mig att bli klar med mina åtaganden. Det gjorde det dock. Klockan ett skildes vi åt vid vår parkerade bil och 3 timmar senare sammanstrålade vi, varpå E var ganska trött på att gå runt, trots att hon otroligt nog stött på inte mindre än 5 bekanta på stan, trots vår avlägset sydöstblekingska position.
Hur som helst for vi vidare mot vårt nästa mål, fika hos Herr Johannesson, vilket även inkluderade en stunds fotovisning från spanskfransk semester samt Fat Princess och inte minst Theme Hospital!
Efter ett tag blev vi hungriga och bestämde oss för att gå ut och hitta en för ändamålet lämplig lokal. Vi landade till sist på Pizzeria Cleopatra. Pizzan var mycket god och kan rekommenderas, vilket är mer än man kan säga om glassen! Ni vet ju alla ungefär hur glassens egenskaper sakta förändras ifråga om konsistens, isighet och smak efter ett halvår i frysen. De tre kulor vaniljglass med valfri sås (dvs kola eller choklad, inget annat fanns) vi serverades hade på sina håll konsistens som tuggummi, bestod till stor del av is samt hade smaktillsatser från pizzerians skinka, vilken säkerligen bor granne med glassen i frysen...
DAMN, that's 35 lost crowns! Till råga på allt fanns bara en osmaklig variant av Cola att dricka, vilken jag glömt märket på... rekommenderas inte heller!

jaja, hur som helst hade vi en mycket trevlig dag med trevligt sällskap och vi får se när det blir Karlskrona igen! Vi avslutade med att på hemväg igen gå förbi en djuraffär med en minst sagt intressant skylt som E uppmärksammade med ett sånt där bubblande gapskratt. Vi ställde oss undrande inför om det var personalen i affären som inte var riktigt rumsren eller hur det förhöll sig...

//D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]