onsdag 14 april 2010

Malaco Dark Salmiak

dark salmiakSenast jag fick min andranamnsdag firad, 1:a augusti 2009, blev jag firad av min söta fru. Hon hade då införskaffat en påse godis från Helsingörsfärjan. Som många av er vet är jag en saltlakritskonsument av rang och godiset jag fick denna dag var något av det bästa jag smakat. Malaco Dark Salmiak – svarta, spelkulestora saltlakritskulor med hård yta och mjuk kärna. Fantastiskt goda. Problemet som uppstod efter att påsen var slut var att sorten inte fanns annat än i Taxfreebutiker, till exempel på färjan eller på flygplatser. Jag har läst mig till att det numera även finns som lösgodis i väl valda butiker. (T.ex. på denna nätbutik, dock till hutlöst hg-pris och sanslösa fraktavgifter.) Nu till efterlysningen:

Den av er som någon gång framöver ska ta färjan eller flyget någonstans och får möjlighet att komma över en påse Malaco Dark Salmiak, vänligen inhandla en påse även till mig. Skulle högeligen uppskattas.

//D

11 kommentarer:

Stefan sa...

Som brukligt avvaktar jag svar på mitt e-mail från Leaf/Malaco vart jag kan inhandla dessa i Sverige.

Danis sa...

Det ska eventuellt finnas som lösgodis på Willys. Kan det stämma tro?

soph sa...

Tja, om det fanns så finns det nog inte så länge till.
Fast du skulle ju kunna fråga Willys om de kan ta in ett parti extra till dig - kanske stor påse men det kan ju bli billigare i längden (att du sen får äta dem i ett år gör väl inget? De kanske inte är så goda att du vill ha fler efter det?)

S sa...

Det här svaret fick en bloggare i augusti 2009 efter att ha mailat till Leaf:
"Tack för ditt mail och dina funderingar kring Malaco Dark Salmiak. Vad roligt att du gillade denna produkt så mycket.

Idag kan man endast finna den i vårt taxfree sortiment, dvs. på flygplatser/flygplan, färjor mm men det är nog inte helt omöjligt att produkten även kommer in i det svenska sortimentet. Om det händer så tror jag att det blir en lösviktsprodukt.

Håll utkik, så håller jag tummarna...."

Själv sitter jag fortfarande och väntar på mitt svar.

Danis sa...

Mystiken tätnar och vi väntar med spänning på upplösningen.

Anonym sa...

willys i kungens kurva har på lösgodis samt city gross.Det är den godaste lakrits jag har ätit...

S sa...

Svar från Leaf/Malaco:

Dark Salmiak säljs endast via vårt travel retail sortiment, men samma produkt finns i vårt pick & mix sortiment (lösviksgodis) där den heter Salmiak Rondos.

Stoffe sa...

Finns som lösssssssvikt på willy´s.. eller något som är väldigt likt, brukar bli mest sådana när jag råkar shoppa godis

danis sa...

Citygross minsann. Det var där jag hittade lakritstoppingen också. Då får det väl bli en sväng inom Hyllinge någon gång igen då, om jag inte råkar hamna på Willys först.
//D

Värmlandsflickan sa...

Hur sjukt fixera är jag då som letar efter mina favoritgodisar...
Men till saken hör att Konsum här i Karlstad har dessa och nu har de tagit slut i en butik och när jag var i en annan, så höll de på att ta slut där med...huva. Så jag grävde upp alla i plockgodislådan. Nu måste jag nog ta tag i personalen och fråga om de har beställt mer. Jag är beroende!!

Anonym sa...

Willys säljer det på lösvikt, dessvärre slutsålt just nu iaf i Södertälje. En godisbutik i Södertälje som säljer dessa sa att godiset var slut i fabrik just nu, han fick inte tag på det av sina leverantörer. Jag har dock en påse med 2hg framför mig ;)

Ett så jäkla gott godis!


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]