tisdag 27 oktober 2009

Regndansaren

I avlägsna och numer oftast historiska kulturer förekom det diverse schamaner, medicinmän och andra kvacksalvare, till exempel bland det gamla amerikas indianstammar. Vissa sådana herrar (inga könsneutrala positioner alltså) hade ryktet om sig att kunna framkalla regn genom att dansa regndanser. Dessa tendenser är alltså huvudsakligen historiska sådana och föga anade jag att en liten ettrig medicinman skulle göra sig påmind igen - mitt i mitt vardagsrum!Så sent som igår fick vi besök av Lillsvågern, som vid ett väl valt tillfälle fick för sig att dansa. Vi fick aldrig möjlighet att beskåda dansen, men efter ett

högljutt och beklagande "NEEEEEJ!" var vi självklart tvungna att se efter vad som precis hade hänt i vardagsrummet...
och dans i all ära, visst, men när man väljer en full vattenkanna som danspartner får man helt enkelt skylla sig själv.
Dansen resulterade i att golvet, en matta, matbordet med duk samt dansmannens egna strumpor blev alldeles genomblöta - en regelrätt regndans med andra ord!
Mattan, duken samt handduken som fick användas till att torka upp på golvet med fick sedan hänga på torkställning, medan strumporna helt enkelt kramades ur och byttes mot ett par torrare... som av någon anledning fanns med i Lillsvågerns väska..?? Var skyfallet alltså planerat?

//D

0 kommentarer:


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]