måndag 20 september 2010

Hoppas ni är nöjda.

Någon typ av nyckelperson inom SD, lade inte närmre detaljer på minnet, lät efter valet igår meddela att deras likar i Danmark gratulerade dem till att Sverige äntligen blivit ett "normalt" land. Det är direkt pinsamt. Jag hoppas verkligen att alla SD-sympatisörer därute känner sig nöjda med gårdagen. 20 meningslösa, främlingsfientliga mandat och högeligen knepiga samarbeten mellan höger och vänster är det fantastiska resultat som utkommit av ert missnöjesröstande. Jag gratulerar till att ni och alla #¤"%!¤# soffliggare nu ligger i princip lika lågt på demokratiskalan.
Var det för övrigt någon mer därute som reagerade på det allmänna uppträdandet på partiernas respektive valvakor? Vad jag närmst syftar på är en ganska förväntad, traditionell atmosfär hos nästan samtliga. Utom SD då. När frontfigur Åkesson, förvissad om ett riksdagsinträde, äntrade scen kunde man inte tolka partifolket som mycket annat än fulla studenter. "Jimmieåkessontjalalalalala Jimmieåkessontjalalalala..." Sjunget i ingen speciell dur. *suck*
Hörde på tåget imorse en gammal högstadiebekant uttala sig om varför hon inte röstade. Hon tyckte inte hon var speciellt insatt och rättfärdigade genast sitt beslut med att det då inte är rätt att rösta. Hon såg lite blek ut, så jag misstänker att hon varit instängd i en garderob något halvår eller två. Eller så är hon bara så fruktansvärt nöjd med svensk politik att hon inte har någonting att klaga på. Inte under de fyra kommande åren heller, alltså. Hon meddelade också att hon inte orkade gå ända till vallokalen, något man ju får förstå när det är något man gör så ofta som vart fjärde år... *suck igen*
//D

4 kommentarer:

S sa...

Jag måste nog poängtera, utan för den delen har röstat på berört parti, att det är nog ganska många andra än "främlingsfientliga" som har röstat på detta parti, t ex arga pensionärer och sjuka som inte får rätt till den vård de anser sig behöva.
Detta parti har gått ut med att skulla förbättra; invandringspolitiken, pensionärer och vården - därmed fick det säkert fler röster än vad de skulle fått om de enbart gått på invandrarlinjen.

3:e största parti i kommunen, dessutom!

P sa...

Du har säkert helt rätt i det S, att det inte bara är främlingsfientliga som röstat. Däremot måste jag hålla med Danis om att det är korkat att rösta in företrädare för partiet i riksdagen. Det är ju faktiskt som han skriver, 20 stycken mandat från ett parti med tveksam ideologi i grunden som man röstat in. Trots att man inte sympatiserar med deras invandringspolitik så har man valt att 20 personer med en skum människosyn ska vara med och styra vårt land. Det är 20 för mycket.

//D sa...

I mina ögon finns det ingen anledning god nog att rösta in SD i någon instans då man får hela deras partiprogram på köpet, vilken specifik fråga man än sympatiserar med.
Sjätte plats i kommunfullmäktige hamnade de på enligt valmyndighetens senaste resultat. 6,5% och 4 mandat. Man skäms.

S sa...

Jag ser personligen inte heller någon anledning till att sympatisera med nämnda parti, jag ville mest upplysa om min åsikt att jag inte tror att 100% av dessa röster på SD är av rasistiska skäl utan andra missnöjen med Alliansens politik kring pensionärer och sjuka. De har ju knappast fått det bättre under åren 2006-2010.

I dagens Norrs Skåne framgår det att SD fått 14,2% av rösterna till kommunfullmäktige i Hässleholm vilket ger dem 9 mandat där. Första plats intages av S (29,6%) andra plats M (24,0%), fjärde plats C (9,9%).


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]