torsdag 16 september 2010

Casual Games

I vanliga fall är jag som spelare lutad åt ADV/RPG/RTS-hållet. Ni vet Mario, Zelda, Final Fantasy, Metroid, StarCraft osv... Men det finns ändå en viss del av Casual-marknaden som jag finner intressant. T.ex. den som utgörs av nätdistribuerade korta spel. I viss begränsad utsträckning alltså. Feel good-känslan som infinner sig i ett snabbt, momentant underhållande spel som hinns med om så bara på 10 minuter är helskön. Men det måste vara rätt spel. Yatzy gör sig icke besvär. Tre highlights:


ANGRY BIRDS. En fysikbaserad kombination mellan Worms och Boom Blox. Skicka iväg dina arga fåglar som projektiler mot de elaka minigrisarna som stulit dina ägg. Stencoolt, avslappnat och underhållande. Förr till Iphone, nu även till WiiWare.


WORLD OF GOO. En annan fysikbaserad klassiker som inte får missas. Bygg ihop kletiga konstruktioner av små kletbollar för att ta dig vidare till nästa nivå. Undvik vassa föremål och framförallt oplanerade klet-kontruktioner då tyngdkraften är din största fiende. Underbart innovativt och lättroande. Laddas enkelt hem via WiiWare för 1500 Wii Points.

MACHINARIUM. Ett peka-klicka-äventyr i bästa klassiska genreanda. Grafik- och stilmässigt underbara miljöer. Även detta på väg till WiiWare.
//D

1 kommentarer:

8bitpixel sa...

Machinarium är toppen. Värd varje krona.

http://8bitpixel.wordpress.com/2009/10/21/best-cellphone-background-ever/


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]