onsdag 29 september 2010

Mot mindre utsikt

Bara två månader kvar. Någonstans kring månadsskiftet november/ december (mycket beroende på obegripligt krångel kring snurrig hyresvärd och nuvarande hyresgäst) bär flyttlasset av mot de sydligare delarna av stan. Dagens fyra trappor utan hiss blir markplan -fördelaktigt när man släpar på barnvagn. Dagens stadsbussbröl och fylleslag blir boklövssus och fågelkvitter. Nästan nakna grannar som utsikt blir istället vild hjortar samt en och annan ekorre. Tvättstuga fem trappor ner blir tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. 69kvm blir 88kvm. Förråd på vinden blir förråd innanför dörren intill lägenhetsdörren. Barnvagn i smal hall blir barnvagn i för ändamålet avsett utrymme utanför lägenheten. Uteplats med både stenlagd yta och gräsmatta blir det istället för 2kvm balkong. Und so weiter.
På nedsidan hittar vi dock avsaknad av badkar och garage samt närheten till alla affärer och dylikt i centrum. Men det överväger inte. Hade det gjort det hade man ju kunnat ifrågasätta beslutet något så när. Funderar just nu på om vi borde ha julgran både ute och inne. :P Looking forward. :D //D

Speljul. Igen.

Inför förra årets julhandel och stämningsfulla tomteröda storhelg var stämningen på topp. I ett liksom själva högtiden tomterött fodral fick vi uppleva spelglädje i dess renaste form i och med lanseringen av New Super Mario Bros. Retronerverna var på helspänn. I år är det dags igen. Den tredje december släpps Donkey Kong Country Returns. Vågar vi hoppas på samma upplevelse en gång till? För er som missat infon hittills, ta en titt på den senaste trailern nedan.





//D

söndag 26 september 2010

Söndag eftermiddag

I ett par timmar har jag nu kunnat avnjuta ett par timmar egentid för första gången på ett litet tag. På det fåtalet timmar som gått sedan fru och barn åkte med bekant med barn till den alldeles fantastiskt trevliga alltialloaffären Pema i Korsholm utanför Hörby har tre händelser inträffat. (Förresten, tänk bara att någonting kan ligga utanför Hörby…) Kanske inte så fantastiska händelser, men iaf lite uppiggande såhär under den höstmulna himmelen en söndag som innevarande.

Till att börja med är tvätthögen nu struken och lagd i lämplig byrå så nu behöver jag inte tänka mer på det. Nice. Likaså är lägenheten sen ett par dagar hyfsat städad efter att den i ett par veckor varit minst sagt kaotisk, till stor del beroende på vårt senaste vindrensningsprojekt. Bara att sitta ner i sin ensamhet med andra ord. När hände det senast?

Vidare har jag tagit mig ytterligare en bit i det absolut underbara spelet Super Mario Galaxy 2. Så mycket mer än bara mer av samma sak som i ettan. Rekommenderas åt alla med någon som helst önskan om underhållande underhållning. Nyss blev spelet genast ännu bättre, då det lekte med min nostalgiådra så där så man bara sitter med ett überfånigt Nintendoleende på läpparna. Man blir ju alldeles varm av lycka när det mitt bland alla världar dyker upp en bana man tycker sig känna igen. Efter ett par sekunders betänketid insåg jag att jag var i färd med att återuppleva Thwomps Fortress från Super Mario 64. Spelglädjen finneringa gränser. Fyra glada smileysar. :D :D :D :D Den femte kommer när Bob-omb Battlefield uppdagar sig i ny version.

ThrowbackGalaxy

Så till den tredje saken. För ett par dagar sedan började mirakulöst nog vår lägenhet att flyttpacka sig på egen hand. Detta i sig var ingen glad nyhet, då det innebar att scraphyllan efter sex trogna år gav sig. De sista två månaderna klarade den inte av. Med dunder och brak skiter den i allt vad uppehälle heter och ger sig i rasande takt av i rakt nedstigande led. Vi människor i lägenheten klarade oss utan värre men men värre var det med vår stackars 19” Dell-skärm som intet ont anande gick sitt grymma öde till mötes. Hade det inte varit för temuggen som tryckte på underifrån när den stora tyngden ovanifrån dråsade ner hade skärmen kanske klarat sig. Men tyvärr. Muggen förblev hel, men skärmen trycktes in så att bara den övre högra halvan nu är intakt, bildmässigt. Det sket sig, helt enkelt. Så därför är nu datorn inkopplad till TV:n med ett bildresultat över förväntan. Funkar betydligt bättre med DVI än med HDMI (vilket vi alltid använt med den släpbara datorn), då TV:n bara stöder 720p och inte de 1080p jag gärna skulle vilja se. Så nu bloggar jag bekvämt från TV-soffan och de trådlösa HID:arna gör sig nu plötsligt oumbärliga.

Så, det var det. Intressantare än så blev det inte. Tror kanske att jag ska plocka fram emulatorerna och återuppliva Gamecube controller-adaptern nu när det plötsligt blivit smidigare än någonsin att spela datorstött på TV:n.

//Danis, signing off.

fredag 24 september 2010

Redan ett halvår

Idag är dagen då det gått precis sex månader sedan Tuva föddes. Kan inte på något sätt begripa att det redan gått så lång tid och minns knappt att hon någon gång inte funnits mitt uppe i vår vardag med skratt, kramar, bebispussar, otåliga skrik efter banangröt och hjärtevärmande leenden när man kommer hem efter en hård arbetsdag. Kanske är jag lite småbarnsföräldertramsig, men jag kan inte låta bli att tycka att hon är den sötaste lilla tjej jag någonsin skådat. I mitt liv finns det ingenting viktigare och mer älskat än min familj. Tuva är ohotat det bästa som hänt oss. Mig passade det tämligen bra att komplettera man's bag med dad's bag. Nu ska jag sluta tjata. *big smile* //D

torsdag 23 september 2010

Vägbeskrivning

1. Surfa in på Google Maps.
2. Tryck på "Vägbeskrivning"
3. Skriv "Tokyo" i ruta A och "New York" i ruta B
4. Välj "Hämta vägbeskrivning"
5. Scrolla ner till punkt 21 i vägbeskrivningen

Se till att ha ätit en ordentlig hotellfrukost innan du fortsätter på punkt 35.
//D

onsdag 22 september 2010

Muskulös 3DS

Nya rykten från Japan når vårt rike. Enligt dessa kommer Nintendos nytillskott på den bärbara marknaden, 3DS, att bli avsevärt mycket kraftfullare än dess föregångare NDS.


- 2st ARM11 CPU á 266 mhz (NDS: 1st CPU på 133mhz)
- GPU på 133 mhz
- 4 MB dedikerad VRAM (NDS: 512 kB)
- 64 MB RAM (NDS: 4 MB)
- 1,5 GB flashminne (NDS: --)


Tja... det är bara siffror, men det ser ut att lova gott. //D

måndag 20 september 2010

Hoppas ni är nöjda.

Någon typ av nyckelperson inom SD, lade inte närmre detaljer på minnet, lät efter valet igår meddela att deras likar i Danmark gratulerade dem till att Sverige äntligen blivit ett "normalt" land. Det är direkt pinsamt. Jag hoppas verkligen att alla SD-sympatisörer därute känner sig nöjda med gårdagen. 20 meningslösa, främlingsfientliga mandat och högeligen knepiga samarbeten mellan höger och vänster är det fantastiska resultat som utkommit av ert missnöjesröstande. Jag gratulerar till att ni och alla #¤"%!¤# soffliggare nu ligger i princip lika lågt på demokratiskalan.
Var det för övrigt någon mer därute som reagerade på det allmänna uppträdandet på partiernas respektive valvakor? Vad jag närmst syftar på är en ganska förväntad, traditionell atmosfär hos nästan samtliga. Utom SD då. När frontfigur Åkesson, förvissad om ett riksdagsinträde, äntrade scen kunde man inte tolka partifolket som mycket annat än fulla studenter. "Jimmieåkessontjalalalalala Jimmieåkessontjalalalala..." Sjunget i ingen speciell dur. *suck*
Hörde på tåget imorse en gammal högstadiebekant uttala sig om varför hon inte röstade. Hon tyckte inte hon var speciellt insatt och rättfärdigade genast sitt beslut med att det då inte är rätt att rösta. Hon såg lite blek ut, så jag misstänker att hon varit instängd i en garderob något halvår eller två. Eller så är hon bara så fruktansvärt nöjd med svensk politik att hon inte har någonting att klaga på. Inte under de fyra kommande åren heller, alltså. Hon meddelade också att hon inte orkade gå ända till vallokalen, något man ju får förstå när det är något man gör så ofta som vart fjärde år... *suck igen*
//D

torsdag 16 september 2010

Casual Games

I vanliga fall är jag som spelare lutad åt ADV/RPG/RTS-hållet. Ni vet Mario, Zelda, Final Fantasy, Metroid, StarCraft osv... Men det finns ändå en viss del av Casual-marknaden som jag finner intressant. T.ex. den som utgörs av nätdistribuerade korta spel. I viss begränsad utsträckning alltså. Feel good-känslan som infinner sig i ett snabbt, momentant underhållande spel som hinns med om så bara på 10 minuter är helskön. Men det måste vara rätt spel. Yatzy gör sig icke besvär. Tre highlights:


ANGRY BIRDS. En fysikbaserad kombination mellan Worms och Boom Blox. Skicka iväg dina arga fåglar som projektiler mot de elaka minigrisarna som stulit dina ägg. Stencoolt, avslappnat och underhållande. Förr till Iphone, nu även till WiiWare.


WORLD OF GOO. En annan fysikbaserad klassiker som inte får missas. Bygg ihop kletiga konstruktioner av små kletbollar för att ta dig vidare till nästa nivå. Undvik vassa föremål och framförallt oplanerade klet-kontruktioner då tyngdkraften är din största fiende. Underbart innovativt och lättroande. Laddas enkelt hem via WiiWare för 1500 Wii Points.

MACHINARIUM. Ett peka-klicka-äventyr i bästa klassiska genreanda. Grafik- och stilmässigt underbara miljöer. Även detta på väg till WiiWare.
//D

måndag 13 september 2010

*Djup suck*

Pelle (ni vet snubben mittemot mig på jobbet) har av sina svärföräldrar för andra gången blivit bjuden på en veckolång resa till New York. Av alla ställen på jorden. De åker på torsdag. Oh man... Avundsjuk, jag? En aning. Oo

Jag hade också kunnat tänka mig en runda till Manhattan. Central Park, Macy's, Old Navy, Rockefeller center, Nintendo World Store, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Statue of Liberty, Broadway, Madison Square Garden... You name it. Istället sitter jag här och projekterar utrymningsvägar och tittar ut över Domustaket. Yay.

//D

lördag 11 september 2010

Det är frack som gäller ikväll.


Ställa någon därute, vad är Frimurarna för något? Här tycks ingen veta mer än att det är medaljer, ordensband och balklädsel som i allmänhet gäller. De verkar dessutom ha lite svårt för det här med namn, för varenda en har namnskylt.

Just in case.


Ifall någon stackars dvärg förvirrar sig upp på orgelläktaren i kyrkan har man för säkerhets skull installerat en nödtelefon.

torsdag 9 september 2010

Googlat

Gjorde en googlebildsökning på ett bostadsområde i Hässleholm.

Titta vad som dök upp. Sist jag kollade låg detta svamphus inte ens i Sverige. Hur tänkte sökmotorn här? Stencoolt. //D

Nytillskott på önskelistan

Igår var jag och handlade på vårt kära ICA Kvantum. Utöver matlistans nedskrivna varor slank även ett paket Kiviks äppelmust med fruktkött ned i den röda med långt handtag och fyra små hjul beskaffade kundkorgen. I was impressed. Therefor:

//D

Prosit!

Nyss nös jag, varpå kontorskamrat Pelle utbrister i ett "Prosit!". Ingen av oss begrep egentligen varför man besvarar en nysning med ett helt udda uttryck. Därför wikipediade vi uttrycket och insåg att detsamma kommer från latinets pro sum, vilket betyder vara nyttig. Och givetvis kommer vi varje gång någon nyser framöver dra till med ett Må det gagna dig, vilket alltså är innebörden av prosit. Eller varför inte dra till med spanskans motsvarighet Jesus!...? Eller grekiskans Jitses!.
Det bästa av allt i sammanhanget var ändå den något otrevliga nysningsillustrerande bilden i wiki-artikeln...

//D

onsdag 8 september 2010

Olycka

Kort info: Imorse stod en drös ambulanssjukvårdare och poliser och tittade in under ett stillastående godståg inne på stationen. Jag vill inte veta vad som hänt, men blir informerad om att tillställningen kräver stillastående tågtrafik tillsvidare. En ambulans och en polisbil stod i givakt på järnvägsgatan. En massa folk stod och tog plats överallt. Vis av erfarenheten knatar jag hem efter bilen. På väg till jobbet blir jag omkörd av en ambulans. Väl i Kristianstad kommer jag på det, samtidigt som telefonen ringer. Barnvagnen ligger och sover i bakänden på bilen. Dock inget barn. Jag har ingen nytta av vagnen, men barnet har. Barnet är hemma. Suck.
//D

tisdag 7 september 2010

Hovdala

Ett måste i var göings modellsamling.
//D

Val 2010


Bäst hittills, utan tvekan. Heja Hägglund!
//D

Ipad IRL


Första gången någonsin som jag ser en Ipad. Mannen ser jätteolycklig ut. Han har nog blivit lurad att köpa den och nyligen insett att det inte var så mycket roligare att bläddra i sin bok med ett finger istället för med två.
"Och fingeravtryckskladdig å det grövsta blir manicken också..." Man kan riktigt se bekymmersrynkorna i pannan på stackaren.

måndag 6 september 2010

Donkey Kong returns.

Det blir en spännande julhandel i år. Officiell boxart släppt.

//D

Simmigt

Efter en helg med två vaknätter sitter jag nu och har inte alls lust att göra någonting annat än att... äta frukostfralla. Möjligen kan jag tänka mig att fylla i en tidrapport, på sin höjd. Ser tillbaka mot helgen med glädje och inser att hur mycket jag än vill kommer den inte komma tillbaka för att förgylla det vanliga loppet av vardagar som framåt 6-tiden på morgnarna gör sitt bästa för att gråna till himlen och knata iväg med mig till stationen och ställa mig två centimeter innanför den hårda, kalla, orangea ytterdörren på det i vanlig ordning knökefulla öresundståget som i riktning mot sydost skickar iväg mig mot nya likadana dagar på jobbet. Jag klagar inte över det, det är betydligt värre att inte ha ett jobb. Oftast. Men inte på måndagmorgonen som ständigt avbryter helgens bekvämligheter.

Det hade varit bekvämare att bli kvar hemma, få lite mer tid till den livsnödvändiga familjekvalitetstiden och bara vara sådär lagom slö som man blir efter en tidig fredageftermiddag i shoppingtagen med sin fru, en lördag fylld av mitt och Tuvans livs första session babysim samt trevligt middagssällskap på kvällen och som ett rent komplement en alldeles jätte...loj söndagsgudstjänst bakom mixerbordet. Lite extra slö blir man också av en heldag med inte mindre än fyra småttingar i hemmet. Dock trevligt. Lite annorlunda jämfört med det liv vi alla inblandade parter levde för sådär 3,5 år sen. I ärlighetens namn ganska annorlunda från förra hösten. Sådär, lite osammanhängande svammel och vi är genast redo att ta tag i dagens allvarligheter. Not.
(En bild från helgens behållning på Tyrs Hov har jag inte tillgänglig för tillfället, men visst är det tur att man kan googla bilder då... :P )
Funderar på att gömma mig bakom Pelles frenetiskt välutnyttjade pappersåtervinningslåda och sova en stund. Han märker nog inget.
//Danis, signing off.


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]