söndag 30 januari 2011

Ramundberget

I say yes please.
Published with Blogger-droid v1.6.5

lördag 29 januari 2011

Ramundberget here we go!


Ser mysigt ut, eller hur. Totalt snökaos. Och det visar sig att vi får åka... skoter. För vägarna är igensnöade fram till stugan. Yay!

Skidsemester

Än så länge har vi bara nått halvvägs genom Dalarna men förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan Lillsvågern kört oss ända fram till Ramundbergets pister och trästugor.
Så här långt 9,5h i bilen, kanske 3h kvar. Suck... Tuvas mesta sovardag hittills.
//D
Published with Blogger-droid v1.6.5

onsdag 26 januari 2011

Försten till Kaptensgården vinner!

Jag satsar en vetekrans på det röda ekipaget.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Fracstraction

Mitt första fraktalkonstexperiment i photoshopvärlden. Tål att utvecklas.

//D

tisdag 25 januari 2011

Konstpaus

Jag handskas med en hel drös linjer och beräkningar i mitt jobb när jag gör den ena CAD-modellen efter den andra ritningen. En hel del olika typer av streckade linjer förekommer och ställer till mer än lite förtret när man vill få dem att se ut på ett visst sätt på de färdiga ritningarna - ett problem som Autodesk tycks ha förtvivlat bekymmersamt att komma ifrån. Jag tröttnade på mina linjer en stund och började istället helt osökt att fundera på hur man kan manipulera dem i Photoshop, ett program som lämnar helt andra öppningar för den mer visualisaringsdrivne (nytt ord?) än tekniskt redovisande personen. Sen är det svårt att helt frångå det nintendocentrerade arvet som med lätthet bakas in i denna typ av projekt. Så efter en kort konstpaus...

Fullsize HÄR.

//D

måndag 24 januari 2011

Kvällspaus på skånebanan


Några #¥*%! Idioter springer på spåret och polisen har stängt av all tågtrafik på obestämd tid. Min svärbror är bra på spårbowling, funderar på att kalla in honom. Jaja, jag har ju iaf vacker utsikt, eller hur?

fredag 21 januari 2011

Musikvideo från fenomenets levnadstid

Jag tänkte att såhär på fredagmorgonen hade det passat fint med ett helt random inlägg, helt utan egentlig mening bortsett från att uppdatera bloggen strikt datummässigt utan annan inblandning. Därför fick jag surfa runt lite för att hitta något uppslag värt namnet. Följaktligen blev jag lite inspirerad av Anna att välja ämnet musik. Youtubeklipp och bilder från videos fanns att bläddra bland, bland annat beträffande My Chemical Romance, en grupp som jag utanför just sagda blogg aldrig i mitt liv hört talas om eller vetat om att jag lyssnat på. Kanske har jag varit ouppmärksam - det har hänt förr. Hur som helst tänkte jag till någon bråkdel av en sekund eller två för att få ett eget motsvarande uppslag att komma till mig. Häpnadsväckande nog drogs tankarna till Pontus & Amerikanerna - solskenspopparna från 90-talet vilka ingen under 20 har hört talas om och som var sådär ljuvligt befriade från allt inom logiska texter och konkreta tankar. Med något undantag. Lyssna och njut.


Har flera gånger tänkt skriva till Ponus & Amerikanernas rymdklubb i Bromma (adress fanns på omslaget till deras skiva "Pontus och Peter") och begära medlemsskap, har dock aldrig blivit av. //D

torsdag 20 januari 2011

linje för motionärer

Sista biten, mellan Sjörröd och Sösdala, får du gå.
Published with Blogger-droid v1.6.5

PRAO

Mamsen är ute på viktiga uppdrag i Kristianstads utmarker så det var bara att följa med och praoa på pappas jobb. Och har man bara tillgång till mackor och en handkontroll är man genast hemma, utan mankemang. Extra kul när man får leka arga leken med nästan bebissjuka kontorskamrat Pelle. //D

Published with Blogger-droid v1.6.5

onsdag 19 januari 2011

3DS närmar sig

Release den 25:e mars. Aqua blue eller Cosmos black. 3D-sändningar från Eurosport. 25 spel i Europa innan E3 slår upp portarna. Och dessa är spelen:


Looking fwd. //D

Panschisland

Det var ca 10 år sedan jag senast åt på Domushusets restaurang. Det finns en anledning. Bara skylten är oinspirerande nog att få folk att vända i dörren. Och ändå lyckas mina knepiga kollegor få med mig in på stället som stoltserar med fållor av träimitationsskärmar, plastväxter, sjukhusmat, sunkig saft och ett klientel som snittar på 73. Det jag uppfattar som rollatortvång samt den slafsiga men ändå dyra maten gör också sitt till helhetsbilden.
Do not go there. //D
Published with Blogger-droid v1.6.5

Jag ornitolog.

Jag tror att ett genuint ornitologintresse aldrig kommer blomma ut hos mig. Jamen ni kan ju tänka er på ett ungefär - kallt, blött, skettidigt, smutsiga kikarlinser och en avbruten blyertspenna som du stal när du gick på mellanstadiet. Men hos Google och Wikipedia finns det en lösning för den bekväme, även här. Att kika efter fåglar blir så mycket lättare via internet. Sök på ett attans fågelnamn och genast ställer de snällt upp sig i långa rader, och det bästa av allt: Man kan högerklicka på fjäderfät och genast få upp en liten contextmeny och därifrån spara ner bilden på sin hårddisk. Jag har inte ens behövt ta upp kameran ur sitt fodral. Inga nedsmutsade objektiv. Inte ens en vattendroppe på linsen eller en repa på displayen.
Det är också väldigt fördelaktigt att söka på valfria kriterier och få upp wiki-resultat - jämfört med folkskrönor bland urinvånarna på Borneo om en skimrande, gudasänd birdie-namnam med eldsflammor som stiger upp från hjässan. Wikipedia tar liksom ner det hela på jorden och vardagifierar allt in i minsta detalj så till den milda grad att ingenting någonsin mer behöver bli en utmaning av någon som helst slag. Så länge man avstår från källkritik och annat besvärande merjobb, alltså.
Alldeles härom nyssens sökte jag upp lite info kring en australiensisk fågel som är stor, vit, papegojlik samt med gula fjädrar på huvudet. Eventuellt heter den kakadua. Vóila.
Så nu har jag slutfört ett fågelskådaruppdrag och har därmed blivit wikiornitolog. Ligger dock än så länge lite lågt med det på mitt CV. //D

tisdag 18 januari 2011

Flashback

Jag tittade nyligen på lite bilder från vårt förra hem, ni vet det där stället som numera går under det mindre charmiga pseudonymet Möghålet. Lägenheten var såklart på många sätt fantastiskt bra på sin tid. Hyfsat hel och ren men ändå relativt billig att hyra. 3 minuter till stationen. Nära en massa affärer. Väl fungerande och snabba tvättmaskiner i tvättstugan. Garage i direkt anslutning till trappuppgången. Vårt första gemensamma hem.

Som sagt, bra för sin tid. Men så hände det sig att vi råkade bli boende där lite för länge och plötsligt blev det jättetråkigt, för att inte säga dötradigt och jättejobbigt av apsnorsmagnitud att bo där. Samma gamla tradiga väggar i gulspräckliga nyanser. (Ja, bortsett från blå hallen då. Samt det sandfärgade sovrummet vilket jag, ända tills jag fick anledning att blanda till liknande nyans av E:s scrapfärger i syfte att tillintetgöra ett par av limfadäs orsakade små skavanker, hävdat varit grått.) Omänskligt många trappsteg -alldeles för många för en Brio Sing. Ännu fler trappsteg ner till tvättstugan. Fri sikt in till och in från grannarna. Plastgolv som följer med dammsugaren upp. Utsikt över asfalt och tegelväggar. Möbler man inte vill byta upp sig från här. En meterbred hall (utan, visade det sig till slut, rimliga möjligheter till barnvagnsuppehälle.) En hiss som är smalare än barnvagnen ifråga. Rörmokare överallt jättelänge. Rörlåda byggd på vägg direkt innanför ytterdörr samt utstickandes en dm ut i dörrhålet. (Det var på tjillevippen att vi fick ut soffan.)


Som ni säkert förstår utan vidare beskrivning var det i epokens slutskede ingen höjdare att bo kvar. Så vi drog. Trots hög nostalgifaktor och mängder av härliga minnen kan inte säga att jag för ett ögonblick längtar tillbaka till att bo där när jag tittar på bilderna. Det är nu istället rätt trevligt att bo i skogen, i en lägenhet som har två år på nacken och hjortar som nästgårdsbefolkning. Samt egen tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, klädkammare, uteplats och avsett utrymme för barnvagn. Korridoren utanför vår dörr är dessutom alltid välstädad och utan rök- och urinlukt. Går jättebra att krypa runt i, för den som är intresserad. Bara det. Ni som inte varit här än får se till att ta er en titt så ni fattar vad jag menar. Det är skillnad på lägenhet och lägenhet. Boendes i detta läge kan jag inte påstå att jag har vidare bråttom att skaffa hus, en idé som boendes på Frykholmsgatan satt något bättre tillgänglig i de tämligen vimsiga hjärnbarksgångarna.

Nu har vi rimlig fysisk plats att fylla med det som ligger närmst om hjärtat, ni vet allt det där som är mer upplyftande än teknikprylar, mainstreamstiliserad inredning och valfri inkomst. (Även om det också kan göra sitt till helhetskänslan.) Och det är nog. För vad mer behövs egentligen i ett hem än ett par föräldrar, mackor, kanske lite vatten, en bokbuss som lånar ut pekböcker, en nedersta kökslåda, en rosa drake samt en kasse med förlängningssladdar som inte längre är bruk tack vare en attans massa eluttag som man inte får leka med?
//Gotborg

måndag 17 januari 2011

Snabbshoppat

Andan föll på för ett ögonblick.


Åter till jobbet. //D

Australiensiskt fladder

För ett par kvällar sedan hade vi besök hemma. Bland annat fick vi då beskåda ett antal semesterbilder från Australien. Bland dessa ett foto på en fågel som jag banne mig inte kunde komma på namnet på. Sedan dess har jag inte kunnat släppa den hemsökande tanken. Men nu snörvlans kom jag på det. Som en blixt från klar himmel kom det helt utan egentlig anledning till mig.
Kookaburra. Den satt långt inne. Finally some peace of mind.

//D

Stamp-a-Goomba

Belgarna vet hur man gör frimärken. //D

fredag 14 januari 2011

Sophållplats

De flesta av oss som pendlar med buss in till stan brukar vänta på bussen strax nedanför en grön skylt där bussen rimligtvis kan förväntas stanna till till påklivandes fördel. Detta tycks dock inte gälla familjen T, med vilken jag allt som oftast har äran att pendla tillsammans med. Här syns de till synes väntandes på att sopabilen ska komma och plocka upp dem. :D
//D
Published with Blogger-droid v1.6.5

torsdag 13 januari 2011

Jasså?

Uttömmande nyheter från Norra Skåne. Som vanligt.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Uppdatering i Wiiträsket

På önskelistan, till det yttre två motpoler:

Pikmin 3 och Sadness. Det förstnämnda spelet kan inte bli mycket annat än lättsamt, trallvänligt och underhållande casuallir. Det senare lite mer osäkert, men högst intressant, framförallt om det någonsin kommer släppsas. Verkar ha en intressant särprägel, helt i svartvitt och lite åt survival horror-hållet så förhoppningarna är goda. We'll see. //D

Right.


Jag väntar på en käck kommentar om något freudianskt.

N-spotting


Pågåtåg kl 7.30 mot Kristianstad. Kommentar överflödig. Kan inte bli mycket tydligare. //D

onsdag 12 januari 2011

Jisses

I mitt jobb kretsar mycket kring Trafikverket till höger och vänster och lite däremellan. Av en ren tillfällighet hittade jag den här klenoden i samband med bildsök på sagda statliga instans. Jag kände mig helt enkelt manad att dela med mig. (När dyker den upp HÄR, tro?)
MEN - Var i halva friden är det jag har sett den där crazylooken förr? På en norsk tavla? I en Jim Carrey-film? I ett wiispel med elaka kaniner? I en grotta i Midgård? På Kalmartravet?
//D

onsdag 5 januari 2011

Inte vet jag, men...

...jag tycker allt att personen på skivomslaget som min telefon visar för Bitpop med Jonas Thunander är otäckt lik en av mina bekanta.
Published with Blogger-droid v1.6.5

lördag 1 januari 2011

2011

Vi klarade av årsskiftet bra även ute i buschen i Garnisonsområdet, med hjälp av en värmländsk delegation. Nu är det bara 364 dagar kvar till nästa dylika tillställning.

Igår kväll fördrev vi kvällen inte bara med 5 rätter och traditionell pommac-12slagsskål utan även genom en 50 kategorier invecklad lek som summering av året, intierad av min fru tillika sällskapets aktvitetsansvarige. För att göra en lång årsberättelse kort tänkte jag i avgrundsklyschans tecken dra en ungefärlig 2010 års 10-i-topp – blandade kategorier, i all hast: Tuva, nytt jobb, min fantastiska fru, ny lägenhet, ny kamera, betald semester med varierande familjetripper, jobbtelefonen, Starke Man, en riktigt vit vinter, Nyårsmiddagens dumlemousse-dessert.

Och ni? (vill ni ha kategoritips? Nej, trodde väl det. Här finner ni oavsett samtliga kategorier som vi ägnade oss åt igår kväll.)

//D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]