torsdag 25 november 2010

Sista kvällen

Alldeles nyss satt Tuvan och Pappan och ägnade sig åt nattning. Den allra sista i sitt slag på Frykholmsgatan. För ett ögonblick blev det alldeles väldigt sentimentalt. Det var Tuvans sista kväll i sitt första hem. Nu är vi på väg.

//D E o T

onsdag 24 november 2010

Jomenvisst

Första lite mer ordentliga snöfallet och Skånetrafiken försenar sin vana trogen tågen enligt gängse ordning. Eller kan ni se något som är på väg?
Published with Blogger-droid v1.6.4

tisdag 23 november 2010

Dilemma

Visst är det konstigt att begreppet arbetslöshet existerar när den ultimata tidningen Metro finns. Här finns ju i vanlig ordning svaren på allt.
Published with Blogger-droid v1.6.4

fredag 19 november 2010

Det tar sig.

Fredag eftermiddag klockan 16 i Vinslöv, den 19 november. Den första kvarliggande snön fördröjer mörkret en liten aning. It begins.
Published with Blogger-droid v1.6.4

Att köpa kamera

Fredag eftermiddag. En timme kvar på jobbet och sen är det helg för fulla muggar med allt vad det nu innebär. Ungefär en hel del - i runda slängar. Lördagen bjuder på pysselcafé i min frus regi. Mitt pyssel lär inte få bestå i julkort som jag föresatt mig utan i att knåpa ihop vinterns upplaga av församlingsbladet jag en gång per kvartal har äran att layouta. *Sigh* Samt skydda min stackars dotter från glitterlimskladdiga barnhänder som säkerligen lär fara omkring i lokalen som en annan tromb eller dylikt oväder. Till söndagen blev jag tillfrågad att delta som tenor i en kvartett i svenska kyrkan men tackade som ödmjukast nej då schemat även utan den insatsen kommer vara fullbokat av diverse frikyrkliga och flyttosamma göromål.

Men fredagen då? Vad kommer hända i eftermiddag/kväll? Jo, min själ, då ska vi bege oss västerut, närmare bestämt till Helsingborg. Detta för lite kvalitetstid med familjen samt inhandlande av diverse nödvändigheter. Dessutom väntar skyndsam färd till NetOnNets lagershop vari vilken jag förrförra lördagen inhandlade en sprillans Canon Eos 550D. Tyvärr visade sig densamma inte vilja samarbeta utan ska nu skicas tillbaka dit där den hör hemma. Anywhere but in my possession, that is. I förrgår hörde jag av mig till butikskedjans trallvänliga kundtjänst (inklusive smäktande saxballad i väntkön) och fick reda på att jag minsann inte kunde få till annat än verkstadsservice då det gått mer än två veckor sedan inköpet och därmed förbi öppet köp-tiden. Att kameran var D.O.A. och att lagtexten säger annat hade visst ingen betydelse. Stackarna, de har visst förväxlat "reklamation" med "öppet köp". Lätt hänt, nästan samma sak, eller hur? För i bägge fallen får man tillbaka produkten i obrutet emballage, sätter helt sonika upp den i hyllan igen och säljer den på nytt. Am I right? *Trippelsuck*

Därför ska nu jag och familjen min åka dit och hyvla/strimla/såga dem vid fotknölarna. Eller något åt det hållet. Trevlig helg.
//D

onsdag 17 november 2010

Finkulturell konstpaus mitt i projekteringen


Oh yeah! //D

tisdag 16 november 2010

17 days and counting


Ska nu bara komma ihåg att chippa in inbytesspelen De Blob och RE: Umbrella Chronicles innan dess. Vill inte gärna betala överpris. //D

Aahh. Sweeet.

Ingenting blir sämre av att en låda står på jobbet och väntar varje morgon. (Samma låda, inte en ny varje dag. För att vara övertydlig gentemot er som gärna missuppfattar saker och ting.)
//D

måndag 15 november 2010

Sentimentalitet

Så här efter ännu en dags slit i Södertunnelns djup och barnvagnens hjulspår kan vi ännu en gång konstatera att helgen som fenomen på påtagligt många vis gör sig bättre än vardagskavalkaden. Denna gång bjöds det både på Spamalot på Nöjesteatern i Malmö, mitt livs första egna Fars dag samt en heldag med New Super Mario Bros Wii inklusive sällskap. Kunde inte bli bättre. :D

Lite mer blev också packat inför kommande flytten. Alldeles nyss satt jag och gjorde uppdateringar i adressregistret för vår församling vars församlingsblad jag layoutar och producerar utskicken av. Bland annat kom jag till raden med min och min frus adress. Vi har haft samma adress sedan 6 år tillbaka, men nu plötsligt var det läge att radera innehållet i den lilla excelcellen för att byta ut det mot nya, färska bokstäver och siffror. Inte utan att man blir lite sentimental, bara av det. Hur ska det då gå när det faktiska flyttlasset går och vi för sista gången stänger dörren om vår kära gamla lägenhet som varit vårt första gemensamma hem, Tuvans allra första hem och vår trygghet i många år?

Nog för att den numer dundertrånga hallen, de fyra trapporna utan hiss och den fem trappor avlägsna tvättmaskinen gör sitt för att sänka humöret i botten, men nog kommer vi sakna känslan av hemma där på fjärde våningen ovanför stadens centrum. Badkaret. Garaget. Närheten till affärerna och stationen. Balkongen (från den tiden då där fortfarande fanns solsken på sommareftermiddagarna och inte bara ett stort levande dockhus på andra sidan vägen). Dubbla tvättmaskiner med snabba program och hög kapacitet. Helt utan sentimentalitet är det inte vi stänger dörren om lägenhet 15, även om nästa har både mer yta, bättre kök, egen tvättmaskin och torktumlare samt uteplats. Men men. Epoker är väl till för att slutligen gå i graven?

11 days to go.

//D

Svagt?

Samma resultat som i Coopers test, innan jag ens hunnit börja. Tack för upplysningen.
//D

fredag 12 november 2010

Höjdare


Kombinationen John Cleese / Svensk komikerelit / musikal visade sig framgångsrik med rätta.

Frontrow


Ganska nära skådespelarna, kan man väl uttrycka det. Stencoolt. Har aldrig beskådat Johan Wester och dylika ur nackspärrsvinkel tidigare.

Telefontest

OK, så jag hade lunch ända till alldeles nyss när jag satte mig ner i min kontorsrullstol för att återigen slita hårt ett par timmar innan helgen ännu en gång gör storstilad entré i mitt slitsamma liv. Under den fria timmen lunchen innebar fick jag för mig att knata ut en runda och få lite friskluft. Jag hamnade på Skåneexpressen 1 mot Malmö.

Självklart, tänker du. Vad gör man annars en friskluftspromenad av dylik sort en fredageftermiddag i första halvan av november? Absurd visade sig den tramsigt korta bussturen jag utförde vara. Hade jag gått till PMR hade jag redan hunnit tillbaka till Resecentrum igen innan bussbööset ens behagat sätta sina rollatorinspirerade rörelsemekanismer i funktion.
Anyway. Min tanke var att traska runt till ett par potentiella butiker för att prova ut ett par Dundersmarta lurar för att minska på det besvärligt dyra sortimentet när min fru någon gång följer med för att peka på den plastbit med inkluderade kretskort och petruta hon skulle kunna tänkas bruka i syftet att inmundiga sig Facebookdata av senaste kvalisort.

*BEEP-BOP-BOP-BOP-BOP*
Ni därute som liksom jag hängde med redan på den gamla goda Lingotiden med Martin Örnroth förstår med omedelbar verkan att mina intentioner fördärvades redan i fotknölshöjd. Visst brukar PMR ha god service, men vad de inte behagade yttra sig om per telefon var att de helt enkelt inte hade några kampanjlurar i sitt utbud utan prismässigt helt satt sig under Telenors hemsida när denna operatör är av kundens intresse. Därför kunde jag dessvärre briljera med bättre prisinsikt än personalen. Aphål! Inte heller kunde de hjälpa till med att dema produkten SonyEricsson Experia *any model* eller HTC *any model* då dessa telefoner samtliga gått på lunch. Med min timtaxa hade de fått ge mig en telefon, no strings attached, om jag stått kvar och väntat på att telefonerna ifråga skulle komma tillbaka från sina respektive lunchutflykter. (Vad gör en telefon som är på lunch?) Då jag misstänkte att detta aldrig skulle komma på fråga utan tillbörligt bombhot och då PMR av outsagd anledning tar tu anslutningsavgift på 250 pix trots att det handlar om ett förlängt abonnemang tar jag mig istället förvånansvärt hurtigt och hugget tillbaka till centrum, utan Skånetrafikens hjälplösa hjälp, för att attackera Telenorbutiken. Här finns en X8 inne och igång, men jag får skyndsamt testa den då batteriet snart är på väg käpprätt in i utbrändhetens oundvikliga stenvägg. HTC *any model* har redan jagat vidare till de sällare jaktmarkerna.
Detta var allt vad jag fick ut av min promenad genom stan. Varken Telia eller PhoneHouse kunde stoltsera med något annat än attrapper och 3 ligger för långt bort från lasagnen i kylen på jobbet, liksom jättarna ute i Härlöv. Men jag gillade iaf det enda jag fick testa. Framförallt sätet i bussen som var så bekvämt att jag glömde leta efter STOP-knappen i tid. (Varför sätter man dem i taket där man INTE letar förrän efter att man gått igenom diverse stänger, armstöd, säten och andra uppenbara gömställen?)
Och X8:an. För vad vore livet utan Facebook? Tja... :)
//D

Ozp fyller 28. Gratulerar. :D

Vi ser fram emot kvällens begivenheter.
//D

onsdag 10 november 2010

Mer vaccin


Vi bjuder på en bild till. Sicket pack. Ville bara meddela vår överlevnad upp och förbi den ettriga flocken.

Kö till jobbet


Säsongsvaccinet är här och med det även hela Kristianstads argsinta pensionärspack, på väg in till våra grannar på Kristianstadskliniken. Trapphuset fetsmockat, hissen blockerad av rollatorer och andra tillhyggen samt sura tanter överallt. "Nej här kommer ni minsann inte förbi!" suck... Skulle ätit lunch på kontoret idag.

Go bananas!

Nu tusan är det nära. Mindre än en månad kvar till den tredje december.




Givetvis förhandsbokat och klart.
//D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]