måndag 8 mars 2010

Schas, Ove! SCHAAS!!

För ett par veckor sedan hamnade jag på bästa sändningstid framför en av TV 4:s senaste komedisatsningar, Solsidan. Jag hamnade mitt i seriens femte avsnitt av tio briljanta dylika. Jag fastnade utan att fundera och har sedan dess tagit igen de avsnitten jag missat via Youtube. Vi snackar om en knivskarp och träffsäker dramakomediserie med bland annat Felix Herngren, Johan Rheborg och Henrik Dorsin i rollerna. Från allas vår ultimata kunskapskälla, Wikipedia:

“Alex Löfström (Felix Herngren) är en 39-årig tandläkare som flyttar tillbaka till sitt barndomshem i Saltsjöbaden med sin flickvän Anna Svensson (Mia Skäringer). Tillsammans väntar de sitt första barn. Anna arbetar som skådespelare och känner sig främmande i Alex hemstad. Alex mamma Margareta (Mona Malm) har sålt huset till Alex och Anna, men anser att hon fortfarande får titta in när hon vill. Fredrik Schiller (Johan Rheborg) är Alex gamla vän som bor i ett av stadens flottaste hus med sin fru Mikaela "Mickan" (Josephine Bornebusch) och två barn. Ove Sundberg (Henrik Dorsin) är en annan av Alex barndomsvänner som anses vara den tråkigaste i Saltsjöbaden. Han bor med sin "snåla och tråkiga" fru Anette (Malin Cederbladh).”

En plotline som i sig kanske inte sticker ut hakan så många centimeter, men faktum kvarstår: Det var länge sedan jag garvade åt så lättillgänglig men ändå briljant svensk humor. Vi pratar överdrivna karaktärer i tillspetsade men möjliga vardagssituationer samt rollfigurer som alstrar såväl skratt som rysningar. Gillade ni Hjälp! gillar ni Solsidan. Rekommenderas varmt!

//D

2 kommentarer:

Stefan sa...

Bästa svenska komediserie ever?!!!

Danis sa...

Nja... så långt vill jag inte sträcka mig, men den är helt klart noterbar.


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]