lördag 30 januari 2010

3D-artisten i mig…

…påbörjar självklart sin lysande karriärsbana med att konstruera och rendera sann Nintendoanda! Inte klokt vad kul man kan ha med Sketchup! (Andra i min “målgrupp” använder det sannolikt mest till att visualisera arkitektoniska projekt. Arkitekten i mig råkade bara som av en ren händelse finna ett alternativt användningområde.) Alla tillgängliga föremål från det första Super Mario Bros-spelet fick äran att stå modell för det första digitala konstverket i en potentiell serie dylika. Watch ‘n love!


marioitems


//D

Vårtecken


Ett lite oväntat och aningen tidigt vårtecken har smugit sig fram på ett minst lika oväntat ställe. På golvet mitt i vår trappuppgång ligger en fjäril och tycks vara lite osäker på vad han gör där. Kanske lite tidigt att gå upp än? Han/hon verkar lite lätt yrvaken...

fredag 29 januari 2010

Körfotografering

I kyrkotrappan råder lugn och stilla frid. Tills kyrkokören ska fotograferas! Jisses, vilken hönsgård! :D

DSC00845 Tänk er själva, ett helt spann med sopran- och alt-damer i varierande åldrar, vilka alla vill göra sina röster hörda i frågor om kavajer, jackor, sjalar, uppställningar och… you name it! Bas- och tenor-herrar verkar inte ha så mycket att säga till om i såna här sammanhang! När det under sångövning senare under kvällen till på köpet visar sig att alla foton där damerna har sjalar på sig inte har blivit något av… ja, då vet galenskaperna inga gränser! Det blev till slut återmarsch till kyrkan för omfotografering, efter att all utrustning återställts till skarpt läge. Tidsödande, men högst minnesvärt. Likt varje torsdagkväll med kören – ett litet guldkorn i tillvaron! :D

- De e humor, de e humor, de e humor!          /P Nilegård 

//D

Senaste “helgen”…

…var visst ingen helg, kom jag på när jag tänkte efter. Efter knappt 11 månaders arbetslöshet börjar veckodagsförvirringen bli mer regel än undantag. Därav även denna virrighet som kanske till stor del berodde på att jag och min fru tog en rejäl shoppingtur till Väla för att med facit i hand handla både välbehövda kläder och andra varor. Shoppingkassarna med innehåll vi haft ett uppdämt behov av på sistone stod det till exempel H&M, Brothers, GameStop och IKEA på… Efter att sedan övernattat på välbekant adress i Ramlösa, fixat igång en besvärlig skrivare, besökt Rosengårdskyrkan och tagit ytterligare en omgång på Väla körde vi inom CityGross i Hyllinge för att leta lakritstopping på 1liters-flaska innan vi begav oss hem för att avsluta “helgen” med scouting på Tormesgården. Och lakritstopping fanns det banne mig där! Fast inte den på glass stelnande topping jag egentligen letar efter - men väl en vanlig, flytande variant! Inte fy skam det, heller!

Rundans mest intressanta produkt (som vi dock inte köpte) hittade vi på  Clas Ohlson; We sing till Wii. Jag blev inte så vidare intresserad av produkten, eftersom jag aldrig tidigare varit så köpsugen kring vare sig Sing Star till PS eller Lips till Xbox. (Misstolka nu inte detta som att inte någonsin vilja spela spelet, alla ni tokar därute…) Men hur som helst var det intressanta med den här musikspelsprylen att den var… “UNIK”. Iaf enligt kartongen, som i utförande påminde starkt om liknande varor till konkurrerande format. I vanlig ordning alltså inte så många hits som jag bara tvunget behövde ha i min kvalitativa spelhylla. Och vet ni varför den var unik?? Jo, på förpackningen står det:

The worlds first FOUR microphone singing game”

DSC00843Och hur många mickar är det då i förpackningen till världens första spel som är  unikt just tack vare möjligheten att sjunga i fyra mickar? – Jo, TVÅ! Extramickar syntes inte heller till, men i sann Nintendoanda kostar dessa sannolikt betydligt mer än vad den ekonomiska smärtgränsen för ondskefulla tillbehör tillåter. Inte minst då mickarna är av märket Logitech. MEN, man får ju en gratis usb-hubb, vilket ju utgör ett otroligt erbjudande! …Varför gör man ens reklam för en usb-hubb?

//D

lördag 23 januari 2010

Missa inte denna REA!

Vi var ute och lördagsshoppade lite för någon timme sedan. Dagens kap blev bland annat ett par jeans från MQ. En spännande upptäckt vi gjorde i stadens utbud var följande realisation-reklam i butiken för damunderkläder (trodde jag iaf.) Vet inte riktigt vilken målgrupp de riktar sig till med den här reklamen och kollektionen, men After Darks alla fans kommer väl troligtvis sättandes som ett spann vildhundar… :S

DSC00841

//D

måndag 18 januari 2010

Täta skott!

Ännu en. För tredje gången under loppet av mindre än en vecka tar jag en potentiell arbetsplats under min skarpa Segemyhr-lupp. Jag summerar den som lite sömnig.

Klockan är inte mer än 06.30 när den drar igång med P1:s nyheter på hög volym och obönhörligen väcker mig till en ny vecka och dag. Just denna väntar en dryg halvtimmes bilfärd i riktning mot nordost. Och vad finns där? Jo, där finns en kommun som är mindre än Hässleholms dylika och en arbetsplats som för mig är totalt obekant. Jag anländer någon minut efter avtalad tid, med ändock vid gott mod, ty jag är varken nervös eller särskilt förväntansfull. Mer än vad man kan säga om damen i receptionen. Hon såg tämligen förskräckt ut när jag traskade rätt över den kanske två meter djupa entréhallen innanför dörren med samma lekfulla ortsnamnsskylt som man kan se vid byns station. (Bara detta att det är en kommun med en BY som centralort… >< ) Själv försökte jag mest se glad och trevlig ut, men tydligen var det lite för mycket för damen ifråga. Weirdo!

However. Anyway. Hrrm. En herre kommer ner och hämtar mig där jag sitter på kommunens troligen mest offentligt placerade stol. Vi hälsar och går vidare genom en dörr där det står “Polisen”. Jag funderar ett ögonblick på om jag är på väg till rätt intervju, men blir snart varse om att kommunen och polisen delar lokaler. Inget läskigt på gång alltså.

En intervju senare besitter jag genast mer kunskap om byn än jag någonsin gjort, detta trots att denna kommuns ganska lättsamma och trevliga intervjurepresentant valt att INTE visa den annars ständigt återkommande, på gränsen till obligatoriska grafiken över kommunens organisationsschema! Kan ni tänka er?? T.o.m. på privata företag har jag fått mig dessa totalt intetsägande A4-papper av fotostatkopieringstypen presenterade! Men inte här, vilket ger mig ett oväntat positivt intryck av kommunen som i mina ögon hittills bara varit BRIO och Swanson´s. Nu kan jag även associera den med ett par trevliga samtalspolare på kommunledningskontoret. Med dessa, vilka var två till antalet, diskuterade jag under denna tidiga förmiddag arkitektutbildningarnas skillnader, översiktlig kommunplanering, mitt livs historia och utbildningar samt min datorvana och personlighet i allmänhet - typ som vilken kommunal intervju som helst, fast med en markant skillnad i att dessa två var riktigt trevliga att prata med, var nyfikna på saker som jag kände till bättre än de själva. De agerade inte heller kommunala översittande chefer, som i vissa andra fall. (Jag syftar inte på Malmöbesöket häromdagen.) Här var vi rent samtalsmässigt på samma nivå, och jag tror till och med att jag övertygade dem om att vilken typ av arkitekt som helst kan bli en bra översiktsplanerare, bara man individuellt sett har rätt förutsättningar och intresse. Typ som jag själv. Of course!

osby1Med kommunkontoret tillryggalagt tog jag mig en egenproducerad turistrunda i Osby City. Det gick rätt snabbt. Efter att bland annat ha tittat till Osbysjön, beskådat en konstnärlig Swanson´s-reklammålning samt hunnit passera en reklamskylt osby2som påannonserade “Super Rea” precis utanför Systemet, var jag snart tillbaka vid tågstationen där jag började, och satte mig där på en bänk i väntsalen för att vänta på min via tåg annalkande fru. Bäst jag sitter där riktar jag snart blicken mot ortens turistbyrå i samma lokal. (Jo, TURISTbyrå…) I ett av dess fönster finner jag en liten lista på saker som folk tappat bort, troligtvis i anslutning till sagda turistbyrå. Men allvarligt talat?? Visst, tappar man bort en kavaj är man kanske, förutom lite väl snurrig, säkert i vilja och behov av att få den tillbaka. Men ett SNÖRE? Seriöst?? Är detta en fattigmansbygd? Ja hej, jag har tappat bort min ovärderliga snörstump. Har ni sett till den? Den är liten… och beige! …Hoppas det inte var ett godissnöre.

Jaja, bilen vår gick efter tågets ankomst vidare mot Älmhults Möbelhörna AB. När vi nu ändå är halvvägs till framtiden…  //D

torsdag 14 januari 2010

…and again

Ny dag, ny intervju, nya möjligheter! Dagens färdsättslott föll på järnvägsbunden framfärd. Tidig (förhållandevis pratar vi alltså) morgon fick jag masa mig upp och ett öresundståg senare befann jag mig på gammal välbekant mark några mil åt sydväst. Utsikten från tågfönstret var dock inte riktigt som på den gamla goda tiden. I den här stan händer det grejer, minsann. Bara genom att angöra perrong 12a på Pågatågsstationen ser jag en ny taxigata, en större station, en ny trafikbro över kanalen, ett sprillans parkeringshus samt ännu mer stök kring citytunnelmynningen och kommande Malmö C Nedre.

Stan som av någon skev anledning sägs vara det enda av världen du behöver se ligger alltså för mina fötter, och jag kliver som världsvan pendlare på en grön buss i riktning mot marginellt sydligare breddgrader. Till ljuva minnen av TVspels-konserten Joystick 2.0 med vår folkkäre Orvar Säfström i spetsen, kliver jag strax därpå av vid hållplats Konserthuset och knatar vidare ca 150 meter tills jag står inför Malmö Stadshus. För er som inte besökt denna amöboida klumpbyggnad har jag givetvis dokumenterat detta nedan:DSC00830

Just i ögonblicket har jag lyckan att få med ett antal storväxta duvor som anfaller varandra, fasaden samt ett antal av någon lyckosam småskoleklass “designade” därpå hängande julprydnaderna. I’m moving in.

Eftersom jag ville vara på den säkra sidan tog jag ett tåg 20 minuter tidigare än nödvändigt och sitter nu ner i entréhallen ca en halvtimme för tidigt. Tusan också! Vad skulle man göra av all tid man helt plötsligt fick på handen? Jag tar en runda och hittar lite Malmö Stad-broschyrer till för allmänheten, i vanlig ordning mer eller mindre ointressanta för de flesta som inte jobbar i byggnaden. Nåväl, jag hittar en tidning vid namn Mitt Malmö, bläddrar lite förstrött, tittar på när mobiltelefonens minutsiffror tickar på och går så klockan 08:57 fram till receptionen och framför mitt ärende. Fem minuter senare kommer damen jag väntar på, ännu en potentiell chef, och goddagar ett par ögonblick, undrar om tågresan gått bra och leder mig igenom en snurrdörr som släpper igenom en person år gången och fungerar som vilken skidata-anläggning som helst. Hon lyckades dock släppa igenom både mig, en annan herre samt sig själv utan att anläggningen pep om dubbelanvändning. Fantastiskt!

Nästa sak som händer är som ni alla tänkt ut att jag travar in på ett kontor, genomför intervjun till både min och deras belåtenhet (vad jag kan utröna), tackar för mig, kastar min temugg i en närbelägen papperskorg och ser samtidigt ett rikskupongshäfte på den eventuella framtida chefens skrivbord – ett häfte som f.ö. anlände till rummet mitt under intervjusessionen. Just i det ögonblicket insåg jag att stället, om inte annat, i alla fall är mer fördelaktigt än den kommun jag själv residerar i, som arbetsplats betraktat! På det hela taget en trevlig intervju med trevliga människor och helt klart trevliga arbetsuppgifter att eventuellt ta sig an om ett par veckor. Typ som i förrgår.

DSC00835En timme efter avtalad starttid är jag ute ur lokalen igen (efter att ha genomfört intervjun alltså, jag blev inte utkastad…), ringer min allra käraste fru för debriefing och beger mig sedan på direkt order mot Panduro Hobby för inhandlande av diverse attiraljer jag själv aldrig önskat mig i julklapp. Efter att bara ha hittat nästan allt jag skulle ha jagar jag vidare genom stan efter att ha sökt på “hobby” på mobil.eniro.se. Det blir en stunds letande då allt, precis i vanlig ordning, utom kartbilden dyker upp i mobildisplayen. Ingen vet var Västergatan ligger, inte ens uteliggaren som skulle ha pengar till “en macka”. Efter att ha passerat stortorget på väg tillbaka mot stationen (se bilden, de härmar London! Ser ni terroristen?) och sprungit in i en centrumkarta hittar jag dock gatan ifråga och går i riktning ditåt, för att hitta rätt adress. Ingen hobbybutik så långt ögat kan se, men väl Frälsningsarmén och en erotikbutik. Fel hobby. Jag traskar tillbaka mot centralstationen för att till slut bege mig hemåt igen, efter en inte så hård dags arbete.

//D

onsdag 13 januari 2010

Nytillkommen arbetsplats på listan

Igår besökte jag en närbelägen stad för att gå på intervju på en arbetsplats som ligger granne med följande pittoreska parkeringsplats:

parkering Det handlar om ett av de större (men i sammanhanget mindre) svenska konsultföretagen med kontor till exempel här. Efter ca 25 minuters bilfärd i sydöstlig riktning från hemstaden landar jag med vita Volvon, kliver ur, skaffar mig två timmars parkeringsfrist för precis 12 kr och går sedan ca 50 meter för att göra entré på en möjlig framtida arbetsplats, med utsikt över McDonalds.

Genast som jag kliver in genom den mycket seriösa glasdörren med en rejäl företagslogo på, tre trappor uppför ett trapphus med hiss, känner jag mig något iakttagen. Inte så konstigt. Jag upptäcker strax en liten receptionistdam som gömmer sig bakom en hög vägg som i sin nedre ände sitter fast i ett höj- och sänkbart skrivbord som i detta fall utgör hälften av ställets receptionsdisk. Jag går fram och säger Hej! Så långt, inga problem. Dock är personen jag är där för att bli utfrågad av inte anträffbar. Han talar i telefon och kommer så göra under några minuter. Receptionistdamen undrar om det går bra att vänta några minuter. I mitt stilla sinne undrar jag vad hon skulle ge mig för alternativ om jag vägrade. Utan att krångla tackar jag så mycket för hjälpen och sätter mig ner på en av två valbara stolar till höger om mig. Valet faller på den stol som var belägen praktiskt taget inne i det högra receptionsbåset av de två som finns. Lyckligtvis sitter ingen receptionist på denna post just nu, för det hade troligtvis inneburit att jag bara vågat välja den andra stolen och det hade inte varit lika halvbra som det nu blev. Den andra stolen står nämligen och blockerar halva bredden av den ganska trånga korridoren som vindlar bort åt två motsatta håll, från receptionen. Genast blir jag obönhörligen påmind om känslan som infann sig när vi väntade på bankjuristen i våras. (Klicka gärna och jämför…) Hur som helst så var nu receptionen bara halvt bemannad och jag kunde lugnt sätta mig ner nästan i högerbåset. Och där satt jag i kanske 10 minuter innan den glade chefen från Infrastrukturavdelningen kom springande ner för trappan. På den tiden hann jag räkna till 8 äpplen i korgen på det lilla bordet mellan de två stolarna, räkna ut hur kopiatorn på andra sidan glasdörren funkade samt lokalisera ställets kaffetants cubicle.

Till slut kommer dock chefen och hälsar och ber om ursäkt för dröjsmålet, varpå jag plikttroget drar till med ett käckt Ingen fara! Vi tar oss ytterligare två våningar upp medan jag inser att stället är ganska stort. Vi stöter snart på de ytterligare två personerna som ska intervju mig, tagandes frukostbullar och kaffe. (Redan nu känner jag på mig att denna arbetsplats skulle vara trevlig att jobba på. Förmånsmässigt verkar den precis lika bra Sveland, min hittills förmånstätaste arbetsplats.) Vi tar med oss fikat och sätter oss på fyra stolar i en konferenslokal avsedd för kanske upp till 40 man. Många vakanta stolsdynor alltså, skönt att det inte blev färre. Vi hinner sitta och snacka om mig, dem, tjänsten och företaget i allmänhet i ca en timme innan de två boysen från fikarummet måste hasta vidare mot nya, djärva mål. Kvar är jag och chefen. Han pratar vidare om företagets historia och ambitioner i inte mindre än en halvtimme, jag snackar på om min “historia”, vad jag har för intressen, önskemål osv. Vi kommer in på jobbförmåner, chefens familj och semesterplaner samt mina lyckligtvis ganska välriktade löneanspråk. På det hela taget en mycket trevlig man som till och med själv vet om att han är en ganska omtyckt chef… :S

För att summera: En trevlig dag med trevligt folk på (förhoppningsvis framtida) jobbet på alldeles lagom avstånd hemifrån i en trevlig stad. Avslutade min resa gjorde jag med ett välbehövligt besök i massagestolen på Elgiganten… :P

//D

Menige Lillsvågern

I söndags förärade vi Lillsvågern ett fikabesök, sådär sista kvällen innan stackarn for till Kallinge för att tjänstgöra för Kronans räkning vid regemente F17. Hans numera märkliga livssituation går att läsa vidare om på hans *senast* startade blogg.

När vi under seneftermiddagen anlände för att på Lillsvågerns storebror Svärbrorens inrådan förtära semlor (eller fasslassbullar som det heter i denna förvirrade släkt) som förbryllande nog förvandlats till Frödinge ostkaka upptäckte vi i vinterkylan på garageuppfarten något på den gamle röde, numera avställda, trotjänaren 740:ns översnöade motorhuv. Vi blev rent nostalgiska för ett ögonblick. För snart 10 år sedan betydde precis samma bokstäver i snön på den då icke avställda motorhuven Daniel & Elin. Idag betyder de  Dessi & Elias… :)

doe Lycka till bakom ratten med voffsing-patrullen, Lillsvågern!

//D

måndag 11 januari 2010

Sleep, shoot & shop

Couldn’t help but catching them asleep, couldn’t help but taking a snapshot, couldn’t help but adding just a little atmosphere…sleep //D

2 födelsedagsfester & 1 begravning – ett kåseri?

Ränderna går aldrig ur, så enkelt är det. Smak för öländsk mat tycks sitta i min genetiskt nedärvda ryggmärg. Förutom att öländska kroppkakor ohotat placerar sig överst på favoritlistan över maträtter är jag även svag för ölandslimpa. Sitter här och nu och avnjuter en skiva mörk ölandslimpa, ett bröd som pga sin form snarare borde kallas ölandsklump/bulle/stubbe någonting... Det hade dock inte låtit så bra så jag förstår att Sörens Bageri valde ordet limpa som beskrivning av varan.

Hur som helst har helgens whereabouts rört sig om Kalmar och Öland, och innan hemfärd införskaffade jag mig på CityGross i Kalmar ett stycke av detta mycket goda bröd. Anledningen till resan ligger i att min faster Berit (Berit med hundarna, för er som känner till henne som denna) sorgligt nog gick bort strax innan jul. Vid en mängd av tillfällen under alla år har jag haft äran och lyckan att hälsa på när någon av alla hennes Welsh Corgi Pembroke-tikar precis valpat. Himlabackens Kennel med oräkneliga urgulliga corgivalpar är kanske det jag starkast kommer minnas min faster för. Kanske inte så konstigt, eftersom jag så länge jag kan minnas alltid varit helt såld på hundvalpar, naturligtvis inte minst av just rasen Welsh Corgi. corgivalpar(Bilden är tagen från Berits hemsida.) Ett besök hos faster Berit var aldrig tråkigt så att säga, och var där inga valpar var ju de vuxna, inte sällan lika lekfulla, hundarna där. Men nu blir det tyvärr inga fler sådana besök. Den 21 december gick hon bort, 63 år gammal. Vi saknar dig, men vi ses igen! Hälsa Farmor och Farfar! :)

Begravningen ägde rum i fredags, i Algutsrums kyrka på Öland. Det blev en fin och värdig begravning som åtföljdes av minnesstund i en samlingslokal strax intill kyrkan. Under denna minnesstund serverades det bland annat smörgåsar och tårta.  Mackorna var tre till antalet och bestod till exempel av ägg, sill, vindruvor, ost, tomat osv. I de flesta fall. Inte i mitt. Som den ende av de dryga sextio gästerna (alltså, de var lite fler än 60 st. Jag menade inte att samtliga på plats kunde beskrivas som dryga...) fick jag mitt smörgåsantal reducerat med 33% och fick således bara TVÅ mackor. Elakt! Och till råga på allt var det inte sillamackan som försvunnit spårlöst. Det hela löste sig dock när min syster, som nummer två att lämna in invändningar, fick sin tallrik bytt mot en för vegetarianer. Jag fick ta över hennes standardtallrik och genast var allt frid och fröjd igen. Ända tills det var dags för personalen att plocka in disken. Givetvis lämnar de min tallrik kvar på sin plats, liksom min frus. >< Jaja, hur som helst blev minnesstunden trevlig och minnesvärd, bland annat efter minnestal och mer eller mindre spontana sångarinsatser. Fullt möjligt är också att den trevliga stämningen berodde på att de gamla schlagerrävarna Svenne & Lottas halvbiologiska dotter Sabina deltog, då denna hänger ihop med en av mina kusiner på faderns sida. Det var det närmsta en kändis vi kom, om möjligt en lätt okänd sådan… En timme har i vilket fall snart gått och vi bryter upp för att ta en runda i faster Berits hus, endast ett barnsligt stenkast begravningfrån platsen. Vi går en runda och hittar den ena nostalgiska attiraljen från farmor, farfar och Berit efter den andra hundplanschen. Därpå blir det efter en direkt iskall promenad bilfärd hemåt igen. Med förhoppning om att systerns bil inte rasar ihop pga att motorfelslampan lyste som ett irrbloss redan på väg till begravningen (min kära syster var i stånd att garantera härdsmälta i motorn på väg uppför Ölandsbrons upphöjda del) gasar vi iväg i den pastellblå Fiat Duplon, förlåt Doblon, och når snart fastland och en värmande kaminbrasa i famlijen Holttis residens i Kalmars norra utmarker.

Efter hemkomst lägger sig ett sovande lugn några timmar, tills vi brakar igång med 35-årsfirande av min bror. Tänka sig att han redan är 35, den lille skrutten! ;P En taco-middag med tillhörande efterrätt och presentutdelning senare är dagen i princip till ända. Den avlöses av därpå följande lördag, under vilken nästa födelsedagsparty äger rum, nämligen det som hölls med anledning av att en av mina kusiner på moderns sida behagar fylla inte mindre än 40 år. Det, ni! En strålande buffé av både det ena och det andra smaskiga ackompanjerades av en mängd släktingar och en drös Nybrofolk som så där halvtaskigt kunde kännas igen sedan min barndomstid i Nybro Missionsförsamling, som t ex min gamla söndagsskollärarinna. Bingo på den, du! Även 40 år gick uppenbarligen bra att fylla och vi tog oss mätta och belåtna hemåt mot vår övernattningslokal i samma Kalmarförort för att till slut hamna inför en omgång Trivial Pursuit, något min Kalmarsvåger hett önskade, då han aldrig annars har skuggan av en rimlig möjlighet att få sin fru, tillika min syster, att spela detta i hennes ögon ohemult jobbiga spel. (I hennes ögon är alla sällskapsspel just ohemult jobbiga, så det var inget unikt eller någon överraskning på något sätt. Själv blev jag lite förvånad när hon gick med på en spelomgång.) Ett annorlunda upplägg av TP gjorde att alla fick en varsin bokstavskombination att ropa ut så fort de kunde en fråga. Min fru, som tilldelats SJ AB som bokstavskombination, tyckte detta var lättare att uttala baklänges och ropade således ut ganska roliga svar på diverse frågor, till exempel om maträtter eller namn på kända personer. Självklart var det i slutändan den nyblivne 35-åringen som segrade.

På det hela taget handlar det om en i stort sett lyckad helg, med fin begravning, trevliga återseenden (i vanlig begravningsordning det enda tillfället man lyckas träffa väl valda delar av sin släkt…) och en del roliga små anekdotbildande händelser och uttalanden. Det mest minnesvärda uttalandet står familjen Holttis 3-åriga minsting för. Det stod nämligen så lyckligt till som sådant, att bröderna Holtti, 6 och 3 år gamla, nyligen fått en varsin gosedjurshund från IKEA (familjens veckohandlingsställe). Dessa skulle få ett varsitt namn, och storebror meddelar glatt att hans heter Nicke Holtti, efter den fabulöst stora idolen Nicke Nyfiken.  Logiken bakom lillebrors hundnamn är lite mer invecklad  och ofattbart komisk för att komma från en lyckligt ovetande 3-åring. Efter att ha blandat in både sin mammas gamla gosedjurshund Lady och samtidigt ha stått intill sin morfar i namnuppfinnandets stund kom det så till sist: “Den heter… Lady… Anders!!” :D :D Hunden heter alltså Lady Anders, efter ett gammalt gosedjur och, inte minst, efter morfar Anders, tillika min egen far! (Med korrekt småländskt uttal: Lady Andess). De spontana skratten finner inga gränser när vi från en intet ont anande 3-åring får reda på att morfar gett upphov till namnet på en attans gose-tik! Hrm.

Vi var snart på väg hem mot Skåne igen, och tillbaka där vi började vid Ölandslimpan. Nämligen på Citygross. För att återigen leta efter NICs stelnande lakritssås. Den fanns inte här heller, men med ölandslimpan och lite resgodis åkte jag iaf inte tomhänt därifrån. Det gjorde jag dock när vi susade förbi Eko i Fjälkinge. Som en direkt påföljd på mitt förslag om att stanna till där, fick jag ett unisont och rungande NEJ från min bror och far. Min mor var lite mer tillmötesgående, med röstades effektivt ner även hon. Märklig hierarki, det där… Jaja, vi stannade till vid Frasses strax utanför Kristianstad. “Ja, det var DÄR jag bet av en tand och svalde den” meddelar min mor. Jag vet inte om det var någon direkt lysande reklam för stället, men vi stannade i alla fall en stund innan jag, min fru och min bror åter satte oss i baksätet som tre andra tonåringar och fick skjuts hela vägen hem.

End of story. //D

fredag 8 januari 2010

Matematisk rättning

I ett inlägg på min frus blogg har hon och jag redogjort för en gammal algoritm från vår tonårstid, som menar på att hon är längre än jag pga att hon är två år yngre. Man tar sin längd i centimeter och dividerar med sin ålder i år. Tycker ni det låter lite märkligt och kanske inte så vetenskapligt grundat? Det stämmer ganska bra...
Jaja, hur som helst så fick vi i en kommentar uträknat att vi enär "lika långa" när vi är 76 och 74 år.

Stefan sa:

Bara så ni vet då så kommer ni vara lika långa när D är 76 år och du är 74 år. 176/76=2,32 172/74=2,32

Detta stämmer så när som på en väldans massa svarsdecimalerna efter 100dels-siffran! Räkna ut bråken så får ni se. Nördiga som vi är var vi såklart tvungna att kontrollräkna, och kom genom en ekvation fram till ett annat svar...

Härledning som följer:

Jag är 176cm, min fru 172 cm samt två år yngre än jag.
X antas vara min ålder: 176/x = 172/(x-2)
Detta ger: 176(X-2) = 172X --> 176x-352 = 172x
--> 176x = 172x + 352 --> 4x = 352
--> x = 352/4 = 88

Detta skulle alltså innebära att jag och min fru är lika långa, nämligen 2 *infoga lämplig enhet*, när vi är 88 och 86 år, förutsatt att vi fortfarande är lika långa som idag. Intressant uträkning, eller hur??
// D & E

tisdag 5 januari 2010

Vinnarbidrag

Kan ni tänka er? Jag vann speltummetävlingen på www.gamethumb.se.

För att skrida lite stjärnglans presenterar jag här nedan det oemotståndliga tävlingsbidraget undertecknat Danis:

danis_nthumb

Nu återstår bara att se om den där filmen som stod som vinst är något att ha. Jag har mina misstankar riktade mot tävlingsledningen… :S

/D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]