tisdag 5 maj 2009

Scouting är roligare än tvätt och jobbsökande

Idag har det hänt grejer, ska ni tro! Inga ovanliga grejer, eller för den delen särskilt många roliga grejer, utan bara grejer helt enkelt. Det blir liksom roligare om man är optimistisk, och genom att låta som om det faktiskt hänt något utan att ljuga, även om det inte hänt något särskilt så blir den allmänna stämningen genast mycket livligare... eller nåt.

Whatever, det första som inträffade idag var att jag glömde bort min tvättid kl 7. Kl 8 rusade jag ner i förhoppningen om att inte blivit bestulen på min dyrbara tvättstugeunderhållning av någon elak liten tant, tillika majorska. Det hade jag inte. Puh. I med tvätten och sen snabbt upp och koka frukostägget i lagom tid till dagens avsnitt av Knight Rider.
Efter uppätet ägg och borstade tänder fortsatte dagen med ett par timmar framför Wii och Okami (ett spel jag högaktligen kan rekommendera till alla er adv/rpg-älskande gamers där ute. Speltimmarna senare var det som genom ett trollslag plötsligt dags för mig att gå på date med min handledare på Arbetsförnedringen. Resultatet av mötet bestod i lite närmare kunskap kring förfarandet av att rapportera timarbete när man i övrigt är arbetslös, hur man går tillväga när man vill kompetensutveckla sig eller starta eget företag med ekonomiskt stöd under samma arbetslöshet samt vad jag hade för möjlighet att ansöka och och få detta stöd.
Dum som jag var trodde ju jag såklart att kompetensutvecklade praktik eller eget företag inte tärde på mitt Akasse-konto, men tji fick jag! Varje dag med denna typ av ersättning drar lika många dagar från Akassan som det görs när jag sitter hemma och gör ingenting! Fantastiskt, eller hur? Jag kan alltså få arbeta och slita för att få samma ersättning som jag får när jag gör ingenting. Ett aningens speciellt system, if I may say so...
Det låter på det hela taget kusligt knasigt, men självklart är vitsen att faktiskt kunna bredda sin kompetens eller verkligen få möjligheten att starta ett företag och utnyttja tiden när man inte gör något annat - något som jag givetvis tänker ta vara på under ett senare skede. (Just nu är det ju lite körigt på hemmajobbet, så det får bli till hösten... lol!). Bra grejer alltihop, men visst är det ett intressant fenomen att de faktiskt kallar det hela för ekonomiskt stöd från Arbetsförmedlingen, när det i själva verket är A-kassan som "försvinner" under tiden...? :D :S

Nog om det, dygnet fortsatte under kvällen med en omgång Scouting ute i Tormestorp och kvällens program bjöd på familjekväll. Scouterna hade sina familjer med sig, vilka fick stå ut med att gå på spårning, fika och grilla pinnbröd. Kvällen blev lika trevlig som vanligt på Scout, ännu ett fritidsintresse jag varmt kan rekommendera, denna gång med riktning mot er med en gnutta friluftsintresse och en förkärlek för korvgrillning och myggbett.

Med detta kan man väl säga att dagen blev som den i all arbetslös typiskhet förväntades bli - "Slemmig, men mättande..."


//Danis, signing off.

PS. Jag måste bara flika in att pinnbröd - det kan man inte grilla för många gånger! DS.

4 kommentarer:

Stefan sa...

Recept på pinnbröd

2,5 dl mjöl
1 tesked bakpulver
0,5 tesked salt
1 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen. Om det
känns kladdigt ta i mer mjöl. Rulla degen till en lång smalsträng som viras
i spiral runt en skalad pinne. Grädda över glöden tills den är gyllenbrun
och släpper lätt från pinnen. Ät med smör i pinnhålet

soph sa...

"lol!"??

Och aldrig trodde jag att den dagen skulle komma, då Danliel skrev "lol!"!!

:)

Danis sa...

Lol? Hehe... Jag är rädd att du får skylla på min yngste svåger, Sophie! Han har liksom en skum tendens att projicera och överföra sina egna vanor på andra mer eller mindre lättlurade själar...
Trevligt att höras! :D

/D

Danis sa...

Är receptet från fickfakta? Det överensstämmer iaf med det jag hittade i Scoutuppslagsboken igår... :)

/D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]