måndag 25 maj 2009

From this day on, now and forever more

I lördags var det så äntligen dags för brorsan att gifta sig med sin stockholmskt purdaliska, nyblivna skånska och numera fru, tillika min svägerska.

Då vår lägenhet sedan i torsdags kväll varit färdigställd för min systers familj att bo i övernattade vi hemma hos Svärmor två nätter, bland annat natten innan dagen D. När vi så vaknade i lördags morse var det jämngrått och regnigt utanför fönstret och hoppet om bra eftermiddagsväder minskades drastiskt. Dock lättade det och molnen skingrades för att framåt lunchdags bestå av spridda, lätt supermariovita moln mot klarblå himmel.

Lagom tills dess att brudparet med fotografekipage skulle bege sig ut mot Hovdala Slott var vädret fantastiskt och fotograferingsmässigt kanonbra. Medan avsedd fotograf fotade själva bröllopsfotona rände undertecknad runt och fotade själva förfarandet och lite andra detaljer, såsom motorcyklar, fikande tanter och övriga intressanta objekt.
Tiden gick och snart började det närma sig vigseltid, så brudens syster (vars döttrar också fotograferades, i egenskap av brudtärnor) med familj tillkallade bil för att ta sig vidare till Trädhuset där vigseln skulle hållas. Eftersom jag ämnade vara värd under tillställningen låg det även i mitt intresse att ta mig dit snarast möjligt, och jag hängde därför på. Dock blev det lite trångt i denna bil, så jag tog helt enkelt nästa som dök upp. I denna satt brudens mor och körde. Varken hon eller föregående bil hade en susning om hur man tog sig till Trädhuset, så jag pekade med hela handen och vi gasade iväg i den lilla vita bilen. Det är inte särskilt långt mellan Hovdala Slott och Trädhuset, men det hann ändå bli en riktigt spännande åktur, då vi i en korsning nästan råkade bestämma mycket intim träff med en mötande ljusblå Volvo 740 som kom från höger. Min brors kära svärmor skrattade dock bara, uttryckte sig som så att "Oj då, där höll jag på att göra något dumt!" och gasade på i nästan rätt riktning tills vi var på rätt köl igen. Kunde blivit en riktig dunder-och-brak-start på bröllopet där, minsann! Men inga sura miner här inte... Underbart! :D

Hur som helst tog vi oss hela vägen fram och lyckades infinna oss i Hovdala trädhus för att övervara vigsel, bröllopsmiddag och fest. Det var verkligen en fantastisk plats att hålla bröllopet på, under de i solskenet ljusgrönt skimrande bokträdkronorna och med skogen och Finjasjön som altartavla. Det hela förlöpte ungefär så som sig bör och de svarade bägge JA på lämplig fråga.
Efter vigseln blev det hyllningssång, gratulationer, mingeldrinkar och fotografering i den ena familjekonstellationen efter den andra, innan middagen tog vid. En buffé av allsköns små rätter som jag inte vet vad de egentligen ska kallas serverades, tal hölls av brudparets föräldrar och efterrätten serverades tillsammans med kaffe (som vi tydligt fick instruera att det skulle serveras, trots att det också skulle serveras till tårtan lite senare.) Innan och efter den andra kaffeomgången hann vi med att läsa telegram, gå tipsrunda, rätta tipsrunda, dela ut upplevelsepriser, skära tårta, skriva i gästbok, lyssna på sång och musik och fler tal, med det ena och det andra... Vårt mål var att hinna avsluta festen i Trädhuset ungefär klockan 22.00, men vi fick dra över lite för att hinna med vad vi skulle.
Brudparet fick ordet och tackade så mycket för dagen innan vi i ilfart packade ihop alla våra attiraljer och begav oss vidare ner till Guldkusten för att avsluta dagen i det svaga skymningsljuset vid stranden. Grillen, lite soft musik samt ljuslyktor och marschaller drogs igång och bidrog till en riktigt mysig och stämningsfull avslutning på hela tjottaballongen.


Jag tyckte allt att det blev en riktigt lyckad, stämningfull och rolig dag, och jag hoppas att Maggan och Mattan ;) fick en dag som på ett ungefär motsvarade deras önskningar och förhoppningar!
(Trots avsaknaden av ett endaste göinge-leve...)
(...och kanske fila lite på nothållarlösningen till en annan gång?)

Ett rungande LYCKA TILL till brudparet! Wii love U! :D
/Danis

2 kommentarer:

Mathias sa...

Och vi vill bara tacka bloggaren med fru, dvs värdparet, för att ni fixade allt så fantastiskt. Vi är sååå nöjda! Inte minst för att brudgumens svärmor fick hjälp att hitta rätt och kom fram helskinnad!

/Brudparet

Mathias sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]