fredag 8 maj 2009

Min trappuppgång är en warpzone

Som de flesta vet bor vi i en lägenhet på fjärde våningen mitt i centrala Hässleholm. På vägen upp hit passerar man logiskt nog ett antal andra lägenhetsdörrar. Innanför dessa bor det andra människor. Fortfarande logiskt, inget konstigt. Människorna har fått sina namn fastsatta innanför en liten plastlucka i nära anslutning till brevinkastet i samma dörr. Även detta ett ganska vanligt fenomen, men här slutar det vanliga, åtminstone med tanke på att trappuppgången befinner sig i ett hus mitt i centrum och inte strax bortom landets tråkigaste upplaga av Willys.

Jag har nämligen ett flertal gånger reflekterat över namnen på skyltarna och kommit fram till att ytterdörren till trappuppgången nog egentligen närmast är att likna vid en mångkulturell warpzone med tre gröna rör, om ni förstår vad jag menar. I detta fallet leder inte rören till World 6, 7 och 8 utan mest sannolikt till Libanon, Vitryssland och Kurdistan. Jag är inte helt säker på min sak, men ni förstår nog vad jag menar om ni tar en närmre titt här till höger:

Detta namnskyltsfenomen är ett litet sånt där glädjealstralde guldkorn som förgyller ens vardag när man annars bara vill gå och dö i ett hörn, enbart beroende på att fyllda Kvantumkassar och 7 halvtrappor är en omänsklig kombination. Tur att vi själva har ett sånt oklanderligt genommedelsvenssonskt namn...


/D

5 kommentarer:

Anna sa...

Jag gillar verkligen din liknelse! Väl observerat! Åh denna mångkultur. Många gånger är det fantastiskt, och många gånger leder det till besvärliga kulturkrockar. Värst är det dock vid middagstid då man brukar kunna känna lukten av "all världens mat", för den brukar ju faktiskt lukta mycket mera intressant än svensk husmanskost.

Danis sa...

Ja det skojar man inte om, jag har exakt samma erfarenhet! Det är helt sanslöst vad här luktar curry nam nam och balkanstek under väl valda delar av dygnet!

Elias sa...

ÄR de inte lite dålig uppdatering på den här bloggen?;P

Danis sa...

Hmm...ja, sånt där om dålig uppdatering borde ju du veta allt om... :P

Elias sa...

Hmm...ja, men nu är jag igång igen, efter mitt projekt kommer alla veta allt om de intressantaste titlarna på E3 :P


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]