söndag 17 maj 2009

Eurovision strange contest

OK, jag medger att årets ESC-resultat blev något mer nyanserat än senaste års östbemängda slutställningar, men ändå kan jag inte låta bli att ständigt förvånas över hur otroligt fånigt upplägg denna tävling egentligen får år efter år. Vi vet nu att Norge med viss rätta vann, men minnet av vinnaren bleknar ändå ganska snabbt i jämförelse med de banala lustigheterna som nödvändigtvis måste representeras av den ena fånen efter den andra.

1,2,3,4,5,6,7 points goes to... ja, inte var det Sverige i alla fall. Malena Ernman, jag är allt lite besviken på din insats! Eller var det möjligen den ryska ljudtekniken som låg bakom falsktonerna i det lägre registret?

8 points goes to... de läskigt plastiga programledarna som (precis i enlighet med tradition och gängse eurovision-ordning) försöker sig på den ena obegripliga lustigheten efter den andra utan att någonsin närma sig Luuk-nivå. Kanske ska vi skylla på språkförbistringar och showens manusförfattare?

10 points goes to... paus-plastbaljan! Damn it, varje år lyckas program- och tävlingskommittén överträffa sig själva. Inte nog med att de gång på gång ritar om Europakartan genom att tillskriva både Azerbajzdzjan (Hur stavar man Azzerrbaddjaaaaann...?) och Israel europeisk tillhörighet, i år importerade de till och med en sydamerikansk, lätt pornografisk och totalt obegriplig see-through-badshow. Hur tänker man egentligen? Varför måste man ständigt trycka in dessa totalt intelligensavsaknande pausunderhållningsdansgruppsspektakel??? Det såg ut ungefär som en tredjeklass badutflykt på Tosselilla, med den lilla skillnaden att detta fenomen säkerligen kostade en och annan miljon att genomföra.

And finallyyyyyyy *den bulgariska blondinhallåan försöker dra ut på spänningen genom att ytterligare lite berömma "The fabulously beautiful show" innan bomben släpps*... 12 points goes to... Självförnedringsdansaren himself! Jag minns i nuläget inte för vilket land denna självbehärskningsbefriade människa tävlade, men visst är det imponerande att en person klär på sig ett chockturkost helkroppsskinn med diskokuleglitter, vilket närmast för tankarna till någon lågbudgeterad Spiderman-nemesis vid namn Eurodiscoman, och sedan visar upp sitt beläte till inplastad lekamen inför miljontals med eurovisiontokiga européer! Det är värt minst en applåd bara för det ofantliga mod detta måste krävt att den okända personen bakom masken. Men vem var det egentligen? Ace Ventura??

I'm in loooove with a fairytaaaale, even thooooough it huuuuurts!
Grattis på nationaldagen, Norge! //Danis

2 kommentarer:

Anna sa...

Sveriges låt var okej. Men Malena är en duktig operasångerska. Jag gissar att det var därför som verserna (som ju var icke-operianska) lät som skräp. Men det tycker jag att dom har gjort hela tiden...
Jag håller med dig om programledarna också. Superläskiga! Det jobbigaste tyckte jag var när länderna skulle avlägga sina röster och dom försökte vara trevliga mot programledarna och sa fina saker om ryssland eller programmet, och programledarna hade väl inget manus på att svara så dom bara stod där och log fånigt helt tyst. Jättejobbigt! :)
Paus-plastbaljan var otroligt konstigt. Jag har aldrig sett nåt liknande. Kreativt kanske, men fullkomligt konstigt. K-o-n-s-t-i-g-t.
I slutändan var det ändå rätt låt som vann tyckte jag. Även om jag röstade på Island :)

Stefan sa...

Sveriges låt var knappast bäst i denna årligen kommande tävling. Men långt mycket bättre än 21:a. Av att döma av semifinalerna är det den "proffesionella" juryn som bedömt Malena som kass, inte det Europeiska folket - då hade vår placering blivit omkring 10-15.
Lördagens programledare var många gånger bättre än semifinalernas programledare. Killen där var nog singel och behövde mysa lite, men jag tyckte den (mera) kvinnliga programledaren var rätt avvisande.
Badbaljan tyckte jag var ett otroligt cool inslag vad gäller pauser, bättre än på länge. Jag fattade inte heller något, men det var tufft.
Jag gillade även den albanska turkosa mannen, men jag är ju lite udda.
Däremot gillade jag INTE den norske gutten som knappt kunde sjunga på engelska, inte höll hans stråke till den fakeade fiolen måttet för att kunna en vara i närheten av att vinna. NEJ HEJA ISLAND! Det var er tur i år! Men visst ni har ju det skralt i statskassan så ni bad kanske om att inte få vinna.
Efter nederlaget för Sverige undrar stackars Christer Björkman vad vi ska hitta på till nästa år - JAG vet lösningen! Avskeda Christer Björkman och anställ någon som kan musik.


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]