onsdag 31 augusti 2011

Ytterligare en senhöst uppbokad

Igår kväll smällde det. Så snabbt som bara möjligt fick jag se till att bli av med andra måsten för att sedan helt och fullt ägna mig åt de nyheter jag sneglat mig till på telefonens lilla fjuttiga skärm tidigare under dagens arbetsrelaterade föreläsningstimmar. För bara någon dag sedan släpptes bomben. Igår dök rykten om intåg på svenska marknaden upp. Idag dyker förbokningsmöjligheterna upp, hittills bara på två platser dock. Givetvis vet vi alla var den första, lite överprisbesudlade möjligheten dök upp. Nummer två gav jag mig in på.
Bang! Telefonens mobila nätverk inkopplat till datorn. Boom! Räkningar betalda. Pow! In på prisjakt.nu för att kolla upp hur marknaden uppdaterats sedan senast. Tjoff! In på lämplig sida med det billigaste alternativet. Smock! Sådär, ett stycke The legend of Zelda: Skyward Sword - Limited Edition bokat.

Och vad har vi i paketet? Givetvis ett stycke spelskiva. Inget konstigt med det. Vi har även en guldfärgad Wii Remote Plus, för den som inte sedan tidigare har införskaffat Motion Plus fullkomligt nödvändig för att kunna spela spelet och den stora anledningen till att jag bokat paketet. Vid fall av överprålighet hittar jag säkerligen ett Zeldafan på Blocket som utan större funderingar går med på att byta till sig den mot två ordinarie Wii Remote Plus. En skiva med inspelningar från Zelda 25:th anniversary concert tour medföljer också. Jag har betydligt större förväntningar på denna skiva ställd jämte motsvarande Mariomusikskiva som släpptes tidigare i år och stått för den största besvikelsen på lång sikt.
Release 2011-11-18. Speladvent, någon?
//D

*uppdatering* Webhallen har nu efter en dag förhandsbokningar fullbokat. Det tog inte lång tid. //D

onsdag 24 augusti 2011

HTC Hero

Den bara måste vara smartphonehistoriens crappigaste lur. Förutom att vara allmänt seg i kolan och prövar tålamodet dagligen startar min HTC Hero dessutom om sig var tredje gång jag försöker använda kameran. Inte oftare, inte sällare. Exakt var tredje gång. Och alla ni som någon gång provat på att starta upp denna surlur vet att en kamelryttare hinner korsa Sinaiöknen innan man kan börja använda sin Hero.

Min kollegas likadana telefon har den lilla egenheten att starta upp musikprogrammet och spela upp senast använda musikfil i högtalaren så fort man drar ur hörlurskontakten. Det är inte utan att man undrar vem på marknaden som efterfrågat dessa funktioner.

//D

PSDisasters

Jag måste bara få dela med mig av ytterligare ett av Internets guldkorn. HÄR hittar du en samling av minst sagt misslyckade reklambilder och andra photoshoprelaterade fails.


//D

måndag 22 augusti 2011

Projektören projekterar

No shit! Det tog bara 19 månader innan jag till slut fick ett uppdrag något så när i stil med mitt anställningskontrakt, vilket delger oss att jag är anställd som markprojektör. Inte illa. Hittills har jag producerat ritningar, illustrerat och IT/CAD-samordnat in absurdum, men inte så mycket som en enda gång projekterat någon som helst markyta. Men nu så bar det plötsligt av, enbart pga sjukdom hos kollegor och därtill i Vimnarp av alla ställen. Förstår att alla som läser blir alldeles till sig. Vimnarp är ju metropolen som berör varenda människa.

Vikken grajj. //D

Träantenn

Skulle bara vilja meddela alla skeptiker därute ett lyckans besked: Det är fullkomligt möjligt att få ut avbrutna hörlursrester ur mobiltelefonskontakthål med lite uppfinningsrikedom, en tandpetare och ett uns superlim. Man bör dock försäkra sig om att man inte är särskilt darrig på handen innan man apterar sitt lilla hemmabygge, då superlim i många fall kan vara direkt olämpligt inuti just mobiltelefoner.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 19 augusti 2011

Kurser å mög

Jag sitter här och nöter på min kontorsstol med hjul. Det roligaste man kan göra med den är att sparka iväg sig själv ut i korridoren och rejsa (svensk stavning? Raca ser fel ut.) ner till trapphuset och tillbaka, hoppandes att ingen har bråttom ut ur den ganska robusta hissdörr man passerar på vägen.) Just nu gör jag inte det. Jag gör något betydligt mer jordnära. Och på gränsen till omöjligt. Lyckas jag bör de göra en dokumentär om mig. Mannen som lyckades med det ingen trodde var möjligt. Segla jolle över Atlanten är ingenting.
Jag försöker sammanställa vilka av mina kollegor i södra sverige som är intresserade av att gå samma Adobekurser som jag själv efterfrågat och därför blivit ansvarig för att ordna ihop... Cheezus!
Det börjar med tveksamma myrsteg närma sig något som med lite god vilja kan kallas för deltagarlista. Problem uppstår dock när jag har ett gäng namn som inte överrensstämmer med antalet deltagare jag tidigare fått. I slutändan leder det något som påminner om Galenskaparnas gamla TV-lek Gissa den tredje.



Två andra av dagens arbetsrelaterade problem består i min geografiskt sett närmaste kollegas beslut att spela 80talshits i sin stereo och mitt försök att som efterrätt efter lunchen få i mig en polkagris med rabarbersmak. Ni vet ungefär hur kladdig en polkagris kan bli efter ett par timmar i för hög värme? Precis. Lägg till att grisen trots detta är ganska hård att bita av i lagom stora bitar, i små fragment tenderar att fastna på och mellan samtliga tänder samt att den förvisso mycket välsmakande men väldigt sura essensen av rabarber får det att klia på tungan och i halsen. Något som är oklart?


Och vad har er heltidssysselsättning utsatt er för idag?
//D

söndag 14 augusti 2011

Spidive

För den som alltid velat ha en stencool greenish wallpaper i 16:9-format med spindlar, gräs och en vattendroppe stor nog att dyka ner i: Självklart har jag hörsammat er stora skaras rop på hjälp. Grab a spoon.

spidive

Utrustad med lite tålamod (samt en och annan lagerstil) kan man faktiskt få ut en hel del av ren handpålagd målning i Photoshop. //D

torsdag 11 augusti 2011

Google+ är öppet för ALLA

Vid registrering.


Visst, läggning och dylikt... men vadå, androgyn? Sengångare?


//D

onsdag 10 augusti 2011

Mental power

Några differensmoln och varierande blandningslägen senare...

Fullsize HÄR. //D

Plåttext

Rostigt experiment från häromdagen. Mycket layerstyles och alfakanaler till kanske inte lika mycket nytta. Fullsize här. //D

Inspiration? Really?

Stället är tomt, som ni ser. Bullseye!
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 9 augusti 2011

Ett par skyltar

Semestersammanfattning i skyltar.

Vad var den fri från?

Yes! Bara 5 spänn, och jag slipper båt.

Ibland har man tur. Nästa avgång är otrevlig.


//D



måndag 8 augusti 2011

Osannolikhetslära

Idag borde jag nog trots allt gå och köpa en trisslott. Varför? 1. Jag försöker skriva ut en ritning i A1-storlek på en gammal svartvit plotter från ungefär förrförra sekelskiftet. Jag lyckas få det rätt på första försöket. 2. Jag surfar in på Google Maps och placerar ut streetviewmarkören helt random nånstans över södra sverige, så att en yta av skånestorlek täcks. Jag hamnar här:


Någon som känner igen Möllerödsgrinden på P2? Ganska precis en km hemifrån, mitt ute i praktiskt taget ingenting.
//D

torsdag 4 augusti 2011

Lugn & ro

Inser att jag gjorde rätt val. Istället för 4h buss gick jag av i Åhus, vandrade från centrum längs Björkstigen (en grusväg som sträcker sig ett par km genom tät tallskog utan minsta antydan till lövskog) och finner ren sandstrand, nästan inget folk, men väl meterhöga vågor så långt ögat kan nå.
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 3 augusti 2011

Rosenbom

Jösses vad jag plötsligt turistade mig för ett ögonblick. Av minen att döma kom den här Karlskronakillen nyligen hem från ett extraknäck på spökhuset Gasten.
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 2 augusti 2011

Förvirrad

Genom en hastig blick i periferin läste min hjärna ihop raderna till "Vi vet ej vart vi är på väg". Träffande?
Published with Blogger-droid v1.6.7


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]