måndag 12 juli 2010

Jag förstår inte.

Den har en knappt 10" stor skärm som går att peka rundor på, appar som i stort sett utgörs av samma utbud som Iphonens samt möjlighet att koppla upp sig mot 3G-nätet. (Det sistnämnda kostar dock ca 1500:- extra, i jämförelse med standardmodell. Why on earth?) Den är en Iphone på steroider men vill helst av allt vara en ultraportabel dator. Tyvärr saknar den de allra flesta av datorns funktioner. Ta bara en sådan sak som omöjligheten att använda ett kalkylblad, spela ett intressant spel eller ha ett lagringsutrymme värt namnet. Till surf, mail, Facebook, Twitter och film - visst. Men vad ska du då med denna snordyra tingest till? En Iphone har samma funktioner, bortsett från den större skärmen. Dock är inte ens 10" särskilt upphetsande i filmsammanhang. En netbook har typ samma skärmstorlek men avsevärt fler funktioner och är samtidigt begåvad med ett sanslöst mycket lägre pris, mobilt bredband inkluderat. Saknar bara touchskärm samt en apple-logo och behöver INTE itunes för att överhuvudtaget vilja leva.


En modell med 3G-uppkoppling och 64 GB flashminne går lös på ca 11500 kr. Den billigaste modellen blir din för knappt 7000kr, men då saknar den 3G-uppkoppling och därmed sitt enda egentliga trumfkort som dator betraktad. Dessutom får man klara sig med endast 16 GB minne. Snälla någon, förklara för mig. Varför köper man en Ipad? //D

5 kommentarer:

Olof sa...

Sammanfattar allt angående Apple:

http://www.youtube.com/watch?v=9BnLbv6QYcA

D sa...

Underbart. Det värsta är att folk antagligen hade köpt skiten.

soph sa...

Heeeeee! Det där med att välja mening bland tillgängliga är ju toppen, kommer inte bli något problem alls för de studenter som skriver uppsatser. Plagiarism? What's that??

D sa...

Detta tar T9 till en helt ny nivå. :P

Anonym sa...

Kalkyl fungerar utmärkt på en iPad och vad gällande spel kommer iPad och iOS bli en ledande plattform och spelkonsol som häpnar hela världen.
Marknaden styr och alla vill ha den därför finns den.


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]