onsdag 31 mars 2010

Åter till… vardagen?

En gameplaytrailer från kommande Metroid: Other M, och jag kan knappt bärga mig. Ni med Wii och intresse för actiongenren bör inte missa spelet, vad det verkar. 3rd-person, I like.

//D

söndag 28 mars 2010

Liten Tuva

Tänka sig, en liten dotter. Jag är stolt, nöjd och kär. Detta går inte att jämföra med någonting. Det handlar om känslor jag inte kunnat ana eller förutse, och helt plötsligt förstår jag varenda småbarnsförälder därute – alla ni som trots vetskapen om sömnlöshet, skrik, tandagnisslan och blöjbyten att gå bananas över valt att faktiskt skaffa barn. Så är det helt enkelt, man har bara att kapitulera inför den lilla ängel som plötsligt hamnat i vår familj. Min lilla Tuva.

Klockan 21.55 i onsdags kunde jag bara stå och gapa när hon efter Elins och en hel arsenal fullkomligt exceptionella läkares och barnmorskors hjälp kom till världen, till tonerna av Michael Bublés Everything, liveinspelat från Madison Square Garden. Ljuva minnen blev plötsligt ännu ljuvare.

And in this crazy life, and through these crazy times, it’s you, it’s you – you make me sing. You’re every line, you’re every word – You’re everything.

- Michael Bublé

Jag älskar dig, Tuva.

//D

lördag 20 mars 2010

Komiken fortsätter

--- sa (2010-03-09 13:56):
Look, if you care at all about your health and want to lose weight fast and keep it off, try these pills out, only 5 dollars and guaranteed to work www.fictioncinema.com
--- sa (2010-03-09 18:17):
Are you sick and tired of being fat, take the pills I took and lost more then 30 pounds in a month, I am proof that they work get them now www.fictioncinema.com

De fantastiska tipsen fortsätter hagla. Jag loggade för första gången på ganska länge in på MSN idag, och fick klicka bort och SPAM-anmäla inte mindre än 8 “personer” med ytterst skumma mailadresser som gärna ville bli närmre bekanta med mig. Sedan kom ovanstående tips från en nära bekant som heter Andersson på MSN men inte annars. Jag tackar och bugar, ska genast börja knapra piller!

//D

torsdag 18 mars 2010

I hemkommunen...


... kan man också ta in på hotell. Efter att ha genomgått en järnvägsprojektworkshop och sett Johannes Brost checka ut sitter jag nu och pustar ut på mitt rum här på Tyringe Kurhotell och väntar på kvällens gemytliga begivenheter i form av någon slags musiktävling. Ja Jisses vad de hittar på... :-S
//D

onsdag 17 mars 2010

Konfliktdrabbad arbetsplats

De trycker sin moral ner i min hals... Kristianstadkontoret är en jättetrevlig och gemytlig plats att jobba på. Men nu har jag allt kommit på dem. Detta är ett konfliktdrabbat kontor. Imorse blev jag inblandad i en djupt rotad konflikt. Ska marmeladen ligga över eller under osten?

Jag anslöt mig direkt till över-osten-lägret, givetvis. Så är det bara, marmeladen ska ligga över osten! Fienden försökte få över mig till motsatt läger med argumentet att "Det ska bli en smakrik överraskning att marmeladen ligger under osten". Tycker dock att överraskningen uteblir när man faktiskt vet om att man lagt marmeladen där. Smaken kommer till sin fulla rätt först när man lägger marmeladen över osten och dess kontaktyta med smaklökarna då blir som störst. (Egentligen ska väl mackan ätas uppochnervänd för maximal smakupplevelse, men katastrofupplevelsen tar troligtvis överhanden då...)

//D

Skitgott

Den här pigga lilla bilden som för ett par veckor sen dök upp i min mailbox, kommandes från allas vår BSC, piggade upp min arbetsdag. Säkert skitgod glass som kommer därifrån, bokstavligt talat.

//D

tisdag 16 mars 2010

Cheers! May all goes well for you.

"hello:
I received my apple iphone 3gs 16gb ordered on a online shop ( www.eanmako.com ) today. So exciting , it's genuine and as good as they promised ,but much cheaper than it is in our country .Glad to share this news with you . Cheers! May all goes well for you.
Kind regards"


I knappt ett halvt ögonblick funderade jag på varför BSC skrev till mig på engelska. Sen bannade jag mig själv för att ens ha funderat. Vad är grejen? Varför tror de att någon skulle gå på skiten, trots att texten når mottagaren via bekantas mailadresser? De hade ju i alla fall kunnat försöka anstränga sig för att skriva på korrekt engelska. //D

söndag 14 mars 2010

Snart måndag

Helgen har bland annat bjudit på en oerhört trevlig fredagkväll på tu man hand i Kristianstad då jag och frun passade på att shoppa, gå ut och äta samt gå på bio. Avslappnande och välbehövligt efter en lång arbetsvecka. Fares senaste, Farsan, kan jag rekommendera till den som kan nöja sig med en lättsam, avslappnad svensk, inte särskilt hysterisk dramakomedirulle. Det är så himla skönt att bara hasa ner i biofåtöljen och underhållas. Händer alltför sällan sedan många år.

Igår gick finalen i Melodifestivalen anno 2010, om någon garderobsresiderande ljusskygg varelse därute skulle missat detta. Vinnarlåten This is my life är i alla fall Väl Godkänd om än inte så tight som bidraget som egentligen skulle vunnit men nu fick nöja sig med en hedrande andraplats. Nu blev det dock som det blev och jag beklagar mig (bara lite) trots utebliven telefonröst. I övrigt står jag fast vid denna egentliga slutlista:

10. Andreas Johnson. We can work it out. Otröstligt tråkig låt. Schämmes, ta mig tusan! Du kan mycket bättre, Andreas.

9. Jessica Andersson. I did it for love. OK ballad, men nästan lika platt som ovanstående. Dock vackrast i showen. Som vanligt.

8. Timoteij. Kom. Rakt in på Hits for Kids. That’s it.

7. Eric Saade. Manboy. Småkäck. Ballt vattennummer. Intressant tolkning från min gode vän Mr. O. Inte sämst, men ospännande, inget uppseendeväckande.

6. Ola. Unstoppable. Ola levererar samma medelbra upptempolåt igen. Den var bättre för två år sedan, när den hette Love in Stereo.

5. Pernilla Wahlgren. Jag vill om du vågar. Hon vet fortfarande hur man bygger en klassisk toppenschlager. På gott och ont.

4. Darin. You’re out of my life. Härlig, stark ballad. Jag gillar för första gången Darins musik riktigt bra. Har vuxit till sig på Rix FM.

3. Anna Bergendahl. This is my life. Fabulöst bra jobbat, Anna. Utklassar de flesta ballader med känsloladdade ackord och vacker röst. Låten är dock inte den allra bästa ikväll.

2. Peter Jöback. Hollow. Jöback bjuder i vanlig ordning på ren magi med en mäktig ballad och en röst utan dess like. En helt annan klass än övriga bidrag.

1. Salem Al Fakir. Keep on walking. Det fastnade direkt, detta välkomponerade, tighta och imponerande stycke musik. Salem ger oss helt enkelt en harmonisk melodi och välgenomtänkt instrumentalisation som drar bidraget förbi Jöbacks magi. Med eller utan Björn Gustavsson vid flygeln. Detta är en kille som kan skriva musik.

salem1

Denna drabbning tog en stor del av helgen att smälta. Sedan den ägde rum har jag mest hunnit med nattsömn och akrylmålning. Man får ju se till att göra kommande barnkammaren lite barnvänlig…

IMG_9194

//D

fredag 12 mars 2010

Äntligen på arbetstid:

//D

onsdag 10 mars 2010

Fikarast

Även i denna del av landet cirkulerar intressanta historier på fikarasterna. Idag stod en av medarbetarna som huvudperson i en semesterhistoria från Thailand.
Personen ifråga hade åkt på semester dit med tre bekanta. En av dem, den som fört historien vidare, satt på hotellrumstoaletten och hörde ett väldigt brak från balkongen. Han springer ut och ser hur de två andra medresenärerna försöker dra upp historiens huvudperson efter att denne har brakat igenom balkongräcket och nu hänger från balkonggolvskanten. Alla tre hjälper till med räddningsaktionen, men kan några sekunder senare konstatera att de har misslyckats och nu står där med en tom t-shirt i nävarna. Huvudpersonen klarar sig dock ganska bra, efter att ha dämpat fallet genom att slå emot nedanförliggande balkonger (de bodde på tredje våningen) och sedan landa på en utdragen markis över en uteservering. Markiser håller inte för det plötsliga trycket utan ger vika, varpå den fallande mannen åker rakt igenom och slutligen kraschar rakt ner i ett restaurangbord där två personer tills alldeles nyss åt i godan ro.

Historien är sann. Frågan är huruvida detta var en provspelning för en tecknad film eller inte.
//D

Lineup.

Framför oss ligger nu ett storstilat Nintendoår med flertalet tunga titlar på G.
23 april



11 juni



Kvartal 3



Kvartal 4 //D

tisdag 9 mars 2010

Så orange en jacka kan bli

Varselkläder är en av de "förmåner" man får på det här stället jag råkar jobba på. Om ett par veckor är det dags att gå ut i spår och inventera sträckan Hässleholm-Åstorp och då gäller det att synas. Följaktligen har jag precis varit och shoppat en jacka och ett par byxor med minst en livsförbrukning flourescerande orange färg samt vad reflexer man behöver för att synas från månen. Återstår gör ett par arbetskängor med spiksula och stålhätta. And we are good to go.
//D

måndag 8 mars 2010

Mer oanvändbart böös

Känn på denna:

http://www.blocket.se/stockholm/Paljett_klanning_oanvand_till_basta_pris_26043968.htm?ca=23_4&w=3

Är det paljett kläningen som är ur bruk, eller är det kroppen som är tajt? Eller är det den odiskutabelt kvarvarande prislappen som avses?? Endast seriösa köpare, tack!

Föll inte det i smaken? Ta då en titt på dessa sängtillbehör i helt oanvändbar storlek:

http://www.blocket.se/stockholm/Snygga_och_billiga_overkast___kuddfodral_25504308.htm?ca=23_4&w=3&last=1

Priceless.

//D

Blocksulky

För er som kan tänka er att köpa sulky via Blocket:

http://www.blocket.se/alvsborg/Sulky__Disney__26171093.htm?ca=23_4&w=3

Man kan rent av tycka att denna mindre charmiga pryl är snygg, men att köpa en sulky som redan i annonsen döms ut är kanske ändå inget kap? (Väl valda sökord och du behöver inte ens besöka Best of Blocket…) //D

PS. By the way. Från min barndom minns jag att min bror med kompis kallade sig för Preben och Fleming. DS.

Schas, Ove! SCHAAS!!

För ett par veckor sedan hamnade jag på bästa sändningstid framför en av TV 4:s senaste komedisatsningar, Solsidan. Jag hamnade mitt i seriens femte avsnitt av tio briljanta dylika. Jag fastnade utan att fundera och har sedan dess tagit igen de avsnitten jag missat via Youtube. Vi snackar om en knivskarp och träffsäker dramakomediserie med bland annat Felix Herngren, Johan Rheborg och Henrik Dorsin i rollerna. Från allas vår ultimata kunskapskälla, Wikipedia:

“Alex Löfström (Felix Herngren) är en 39-årig tandläkare som flyttar tillbaka till sitt barndomshem i Saltsjöbaden med sin flickvän Anna Svensson (Mia Skäringer). Tillsammans väntar de sitt första barn. Anna arbetar som skådespelare och känner sig främmande i Alex hemstad. Alex mamma Margareta (Mona Malm) har sålt huset till Alex och Anna, men anser att hon fortfarande får titta in när hon vill. Fredrik Schiller (Johan Rheborg) är Alex gamla vän som bor i ett av stadens flottaste hus med sin fru Mikaela "Mickan" (Josephine Bornebusch) och två barn. Ove Sundberg (Henrik Dorsin) är en annan av Alex barndomsvänner som anses vara den tråkigaste i Saltsjöbaden. Han bor med sin "snåla och tråkiga" fru Anette (Malin Cederbladh).”

En plotline som i sig kanske inte sticker ut hakan så många centimeter, men faktum kvarstår: Det var länge sedan jag garvade åt så lättillgänglig men ändå briljant svensk humor. Vi pratar överdrivna karaktärer i tillspetsade men möjliga vardagssituationer samt rollfigurer som alstrar såväl skratt som rysningar. Gillade ni Hjälp! gillar ni Solsidan. Rekommenderas varmt!

//D

fredag 5 mars 2010

On the go

Självklart går det bra att blogga från Hero också. Lite av en vanesak att skriva med touchskärm bara...

HTC Hero gör entré


I förra veckan emottog jag min jobbmobil. Efter att ha gått i halvt ogrundade Iphonetankar ett tag kan jag nu konstatera att det vore tämligen meningslöst att komplettera med en sådan efter att ha erhållit en sprillans Androidlur i HTC Hero.

So far, so good. Jag har bekantat mig med de flesta funktionerna, synkat mot mail, kalender osv, utforskat allsköns program och spel i utbudet på Android Market mm... Intrycket hittills är positivt. En snygg och skön lur med god mångfunktionalitet och överskådligt UI. Återkommer med mer info framöver.

//D

torsdag 4 mars 2010

Mer vestibulsnack

Det har visat sig att Öresundstågens vestibuler är värsta grymma stället för intressanta konversationer. Inte nog med flistuggen i morse. Under eftermiddagens hemfärd var det trots dubbla tågsätt välfyllt, och jag slog mig ner i en vestibul. Ganska bekvämt var det faktiskt. Inga andra i närheten, gott om plats att bre sig på. Men sen kom de. Asplövet och trottoarterapeuten. Nu kanske ni undrar var dessa namn kommer ifrån, och jag ska genast berätta…

Som ni alla känner till darrar asplöv i vinden. Därav namnet på den ena tjejen i vestibulen - en liten osäker (på livet i allmänhet, ungefär) dam i 20årsåldern med utländskt påbrå, typ från Former Yugoslavan republic of Macedonia. Eller nåt. I min dumhet trodde jag att hon och hennes sällskap som slog sig ner mittemot i min lugna, fina vestibul bara var två kompisar som snackade lite ditt och datt. Nej då, inte. Den andra damen verkade vara något av en hobbyskrynklare, gatupsykolog – helt enkelt en trottoarterapeut. De båda satt först i tysta kupén, men blev uppenbarligen utslängda när psykologen började elda sin klient. Hon gick på om att klienten kunde få prata med henne när hon ville om hon bara bokade tid i förväg, att hon själv minsann inte hade det så lätt när hon sökte jobb och gick på intervjuer, drack sig full på sin första date, blev kär och letade boende men att det gick bra till slut samt att klienttjejen skulle det säkert gå lika bra för om hon bara vågade satsa och inte vara rädd för att misslyckas för det gjorde ingenting för man är ingen dålig människa för det för man får vara som man vill för det är ens mänskliga rättighet… *Pust!*

Ja som ni förstår pratade inte klienten särskilt mycket. En mycket intressant envägskonversation på det hela taget. Till slut gick de in och tog ett varsitt säte i tysta kupén igen, efter att ha bokat tid om en vecka, vilket med lite tur kunde klämmas in på en ny resa till Lund. (Varifrån psykologen f.ö. kommer. Hon trivs bra där, men har precis insett att stan ligger mitt på en åker och önskar trots allt att hon hade bott närmre havet, för det saknar hon utan bara tusan. Hon får nästan utslag. Men trivs bra i inlandet.) Undrar vem som egentligen var i behov av vestibulterapisamtalet jag fick bevittna… :S

//D

Smarta kort?

Skånetrafikens nya, smarta Jojokort var visst inte så smart som det bedragande skenet ville påskina. Bara så ni vet, så kan man inte ladda på en ny 30dagarsperiod på samma kort, om det inte gäller exakt samma sträcka som senast. Då får man istället ett nytt kort och det gamla kan man slänga. Något jag tyckte var smart med Jojokortet var att man kunde ha både sin reskassa och period på samma kort. Synd att det bara höll i en månad.

Jääätteduktig Jojo, jääätteduktig! Och miljömedveten är du också, jajemen, visst är du deeeet... :P

//D

Vestibulkonversation

Imorse stod jag i en öresundstågsvesibul och kunde inte undvika att höra tidernas bedrövligaste konversation. Tre elever från Wendesgymnasiets fordonsprogram skröt för varandra om vem som sett den största flistuggen.
Just det - flistuggen.
//D

tisdag 2 mars 2010

Dötid är dötrist.

//D

måndag 1 mars 2010

Man kan bli mörkrädd...


...för mindre. Exempelvis för fantasin hos OBH Nordicas pr-folk. Hoppas dock att det rör sig om en praoelev på Åhléns i detta fall.


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]