torsdag 29 juli 2010

Turtles goes finkultur


Arvodet räckte inte till Donatello.

onsdag 28 juli 2010

Ullared


Jag gör mitt bästa för att värja mig mot lösspringande barn och ondskefulla tanter med tunnelseende, vilka i full karriär stressar mellan kläder, kosmetika och läskiga högar med tvättmedel. Har de inga hem att vara i? Har hittills i vanlig ordning hittat hårgelé. Samt gjort misstaget att hamna på sportavdelningen - Hemelektroniken hade flyttat.
Jaja, onkel Halldén har lovat mig en tripp till NetonNet... Trevlig semestertripp med trevligt sällskap på det hela taget.:) Vi ses förhoppningsvis i andra änden.(?)

tisdag 27 juli 2010

Vi är ungefär lika fantastiska.


Äventyrsgolf i Torekov. Trevliga banor, tveksam sport. Hittills betalar Länsförsäkringar två omgångar champagne åt oss.

lördag 24 juli 2010

Och hon på bilden är i akut behov av dem.



Glassvängdörrsmärket Boon Edam...


...har en baksida som syns ganska väl genom just svängdörrar i glas. Konkurrenterna 1337 inc. hånskrattar.

onsdag 21 juli 2010

Jo det är Ola



Läckage


Det ni ser är en reva i segeldukstaket på utebaren, en reva som uppstått som en följd av hastigt påkommet ösregn. Ett fåtal blev kvickt och effektivt duktigt blöta. Jag klarade mig. Ha!

I baren på Strand Hotell


Hur vi än letade så ville ingen ta betalt för vår entré, så nu sitter jag och syster med en varsin 100-lapp över. Så synd. Strax Ola på scen.

Jörgen F Lundell!


I runda slängar har jag i 28 år undrat vem denna mysko gratisartisten på Borgholms krogar är. Nu vet jag. Ingen omedelbar favorit. Dras den ena Café Öken-applåden efter den andra.

Ola-konsert på Strand


Gratispubliken har åsikter om den dåliga sikten över planket.

Vems grill?



Årlig tradition


Kaffetorpet utanför Sollidens slott på Öland bjuder på trevligt fika i mysig miljö. Ett givet årligt besök sedan innan jag kan minnas. Kanske inte det mest ekonomiska alternativet, men men... Går inte att missa. Nuförtiden har jag ju dessutom möjligheten att välja om jag vill gå den långa vägen genom slottsskogen eller ta Volvon till parkeringen. Bil var det aldrig tal om i yngre år.

måndag 19 juli 2010

Röda, vita, blåa, lila och gul – Alla är jättesöta, ingen är ful.

Häromdagen hade jag lite tid över. Jag fick för mig att jag skulle ta tillfället i akt och spela lite TVspel och satte mig därför under eftermiddagen ner i min älskade TVspelssoffa och funderade på vad jag skulle förgylla dagen med för skiva att föra in i den väntande Wiikonsolen. Jag skulle kunna fortsätta samla Star Coins i New Super Mario Bros Wii. Kändes lite enformigt och upprepande. Fortsätta på Monser Hunter Tri? Orkar inte ägna ytterligare en halvtimme åt att mångla vapen och rustning och %#¤# och hans mormor. Men så kom uppenbarelsen till mig som en blixt från klar himmel, via en av Rymdkakors gyllene hitar. (Inte för att blixtarna kom från nån särskilt klar himmel den dan, men ni fattar. Annars är ni tröga.)

pikmin2Valet var ju ganska uppenbart när jag tänkte närmare på det. Lotten föll på  Pikmin 2. Spelet som givit mig många lyckliga stunder under Gamecubens glansdagar. Det har allt – dundergulliga karaktärer, fåniga klyschor, intuitiv spelkontroll och strategi. Samt en riktigt skönt detaljerad spelvärld. Det som framförallt slog mig när jag sen sjönk in i spelet, som en Calippo Cola droppar sig igenom pappersstruten en varm sommardag, var att det var så attans skönt att slippa Wiimoten. Inte ens för bråkdelen av ett ögonblick kändes det det minsta konstigt att fatta den perfekt utformade gamecubekotrollen i mina spelarhänder och bara låta speltummarna i fri takt dansa mellan de färgglada knapparna och spakarna. Inte ett enda halvkrystat armsving eller handledsskak (med en kontroll som närhelst den vill blir så darrig att man tror sig ha fått en släng av reumatism) behövdes för att få Olimar och Louie att graciöst dirigera sina Pikmins mellan blommor, fiender, papperssäckar, Duracell-batterier, halvätna clementiner och trasiga jordglobar, för att nämna några av samlarobjekten i detta geniala, avslappnade, lagom småfåniga feel good-lir.

Ja, jag vet att Pikmin finns med New Playcontrol via Wiimoten, men jag VILL inte.

controllerJag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag på allvar kommer övertygas om  att alla de framtvingade nya sätten att styra spelen på har någon alls att komma med i jämförelse med den underbart sköna, på gränsen till innovativa, perfekta känslan en helt vanlig handkontroll med lite knappar och ett par analoga spakar på har att erbjuda. (Med överhängande risk för att att låta som gammelapan Cranky Kong.) Varför i helsefyr måste konsoltillverkarna vara så oproportionellt  flirtiga med mainstreampubliken att de tvingar sig själva in i ett hårdvarukrig som egentligen inte alls är speciellt nödvändigt? När ska de faktiskt sätta sig ner med sina produkter och inse att allt inte måste vara så förbaskat innovativt för att ren spelglädje ska uppstå? När kommer de inse att det mest innovativa av allt faktiskt skulle kunna vara att sluta vara så hopplöst innovativa? Sett ur en hardcorespelares perspektiv, alltså. Varför måste jag vilja ha Wiimote, Move och Kinect?

Och när ni alla ändå är här och precis har gett er ut på nätet för att jaga ifatt ett exemplar av valfritt Pikminspel bara för att det är så oemotståndligt: LADDA HEM EN HYLLNING TILL SPELET GENOM ATT KLICKA HÄR. (Lagligt på alla sätt.) Packa upp, lyssna och njut. skön. //D

Varför?


Varför har varenda liten husbyggare i riket drabbats av denna stenkrossfeber? Har INGEN talat om för någon enda att det är fult, dötrist och gör en yta fullkomligt oanvändbar? Det gör dessutom ont att gå barfota på. landskapsarkitektskonsultation borde lagstadgas. Materialet går förvisso att använda i högst begränsad omfattning, men på detta vis (vilket motsvarar ca 98% av fallen) skapar man sig en död trädgård som inte tillför mer glädje än en vacuumpump i rymden. 'nuff said.

Bildkomposition a la mobilkamera.


Man ska alltid ha en kamera med sig på semestersommarkvällspromenader. (F.ö. ett ord jag aldrig tidigare använt.) Helst en som har någon slags ljusbehandlingsfunktion som standard. Svår nöt för mobiltillverkarna att knäcka tydligen.

Är inte det lite väl taskigt?




fredag 16 juli 2010

NU är det semester


//D

Sista dagens


Restaurang Italia serverar för 70 pix penne med fläskfilé, tomatsås och färsk basilika. Inte helt fel det heller.

torsdag 15 juli 2010

Snart så.

Strax på väg hem för att sedan bara ha en dag kvar innan semestern träder in. Wonderful!

//D

Kristianstad Restaurang / Steakhouse


Igen, denna gång på uteserveringen. Ännu en gång fantastiskt gott. Grillad, marinerad karré med klyftpotatis för 79:-. Rekommenderas varmt till alla.

Babyfotografering

Som av en ren händelse råkade vi infinna oss på Norra Skåne häromdagen, för babyfotografering. För att vara på den säkra sidan ringde vi och dubbelkollade dagen innan, så att det säkert var fotografering när vi kom dit. Väl där visste den stackars praktikanten i receptionen uppenbarligen ingenting om detta utan bad oss vänta på de andra receptionisterna som pratade i telefon. Den andra som vi sen frågade vände sig dock i sin tur tillbaka till praktikanten som då plötsligt var överraskande medveten om hur det hela förhöll sig. Intressant inledning, men vi tog oss vidare till nästa level, en trappa ner, följandes en nästan obefintlig lapp med en liten pil som visade vägen.
Tuva är väl ungefär så gammal som man får vara för att få bli modell i sammanhanget och därav detta företag. De snart fyra månader som gått sedan hennes födsel var inte en helt omedveten väntan, då hon nu fått växa till sig och hunnit få lite personlighet att ha med sig på bilden. Resultatet ni ser är hennes ofelbara fotomin. Hur mycket hon än ler och kiknar av skratt sekunden innan hinner hon alltid slå om innan blixten går av.

//D

tisdag 13 juli 2010

Turken helt ok


AKA Pasha Palace. En aning skepsis tilldrog sig med matminnen från Egypten någonstans i bakhuvudet, till en början. Maten var dock godkänd och buffémenyn ok. Kanske inte så oövervinnerlig som mina äldre kollegor vill låta påskina, men ok. Behagligare mättnad är från t.ex. snabbmatshaket Favoriten, utan tvekan. Dessutom rent och fräscht.
Frågan är bara vilken typ av böner det är de serverar. Bordsböner? Aftonböner? Scoutböner? Får väl se till att prova dem nästa gång...

måndag 12 juli 2010

Jag förstår inte.

Den har en knappt 10" stor skärm som går att peka rundor på, appar som i stort sett utgörs av samma utbud som Iphonens samt möjlighet att koppla upp sig mot 3G-nätet. (Det sistnämnda kostar dock ca 1500:- extra, i jämförelse med standardmodell. Why on earth?) Den är en Iphone på steroider men vill helst av allt vara en ultraportabel dator. Tyvärr saknar den de allra flesta av datorns funktioner. Ta bara en sådan sak som omöjligheten att använda ett kalkylblad, spela ett intressant spel eller ha ett lagringsutrymme värt namnet. Till surf, mail, Facebook, Twitter och film - visst. Men vad ska du då med denna snordyra tingest till? En Iphone har samma funktioner, bortsett från den större skärmen. Dock är inte ens 10" särskilt upphetsande i filmsammanhang. En netbook har typ samma skärmstorlek men avsevärt fler funktioner och är samtidigt begåvad med ett sanslöst mycket lägre pris, mobilt bredband inkluderat. Saknar bara touchskärm samt en apple-logo och behöver INTE itunes för att överhuvudtaget vilja leva.


En modell med 3G-uppkoppling och 64 GB flashminne går lös på ca 11500 kr. Den billigaste modellen blir din för knappt 7000kr, men då saknar den 3G-uppkoppling och därmed sitt enda egentliga trumfkort som dator betraktad. Dessutom får man klara sig med endast 16 GB minne. Snälla någon, förklara för mig. Varför köper man en Ipad? //D

Bruno


Snubbar med detta... maskulina (?) namn tenderar att ha udda efternamn på B. Har dennes parfym en fruktig essens, tro?

En veckas slit kvar

Idag blev det ersättningsbuss till jobbet eftersom tågtrafiken och åskväder inte funkar riktigt bra ihop. På bussen var det förhållandevis svalt och skönt, ute i Kristianstad något kvavare. Inne på kontoret är atmosfären närmast att beskriva som en ångbastu. Ingen AC förutom i skrivarrummet och serverrummet. Där är jag ganska sällan. Lyxigt att sitta en veckas tid i detta. Kommer nog att göra ett hejdundrandes bra jobb... or not. //D

fredag 9 juli 2010

Desperata efter kall öl


Fredagen före semestern och Kristianstaddagarnas öppningseftermiddag. Samtliga kvarvarande kollegor har samlats för årets ölrace. 2 timmar fritt. Kanon!

torsdag 8 juli 2010

Igelkottarnas kväll


Näste man var åt det mer reserverade hållet. Dåligt gömställe dock.

Kvällssvalka


På väg hem från landet. Röinge alltså. En igelkott korsar min väg. Det låter som om den har grodfötter på sig när den går på asfalt.

Gucci by...


...Gucci. Ganska uppenbart. Trytande fantasi i parfymfabriken?

onsdag 7 juli 2010

Gah!


Vem tusan vill ha metervaran Varmt Hund i sitt hem? Grotesk är vad den är. Blä!

tisdag 6 juli 2010

Sommarboktips

På mitt jobb erhåller vi dagligen ett nyhetsmail från Svensk Byggtjänsts webbutik. (Låter jätteinspirerande redan här, jag vet.) Idag trillade följande käcka meddelande ner i min outlook:
"Sommaren är här och det är dags att varva ned inför semestern. Vi tycker att en lättsam bok inom ditt fackområde eller något nytt ämne under solen passar bra i äppelträdets skugga. Här ger vi dig några tips och ett hett erbjudande för de första semesterdagarna."

Och här har vi ett tillhörande boktips:

O_o Precis vad jag längtat efter till semestern. Jag kan knappt bärga mig. //D

måndag 5 juli 2010

Obegripligt


Tja, det är väl en smaksak. Vissa har helt enkelt en önskan om att se ut som ett levande klotterplank. Till synes ingen kroppsdel undantagen. Det är inte utan att man undrar. Bättre exemplar finns, men de här bilderna var inte särskilt imponerande, ens för att vara tatueringar. Fast det kanske bara är gnuggisar... :-P

Hört på fikarasten

"På sommarfesten förra året var det dans och då dansade jag med VD:n. Det är ordentliga damer i den släkten. Det kändes som att svänga runt med vapenskåpet."

Han finns faktiskt.

Och som av en ren händelse råkade jag få reda på var han jobbar, världens plyshigaste åsna.
//D

lördag 3 juli 2010

Tidlös, oslagbar gul läsk


Fanta, släng dig i väggen.

Konfirmationshögtid


Nog har jag skött ljudet iaf på fyra dylika tillställningar på Örestrand tidigare, men detta är första gången jag kombinerar uppdraget med att vara pappa åt en sällskapssjuk 3-månaderstjej samtidigt. High life!

fredag 2 juli 2010

Den unga och havet


Örestrand. Lika grannt i solnedgång som alltid.

Jobblunch


Det finns många positiva saker med att samla hela avdelningen till möte i Kristianstad. En av dem är betald lunch. Framförallt i högsommarvärme under Modestos uteserveringstak. Rekommenderas varmt, till exempel till den som gillar grillad laxfilé till lunchpris.

torsdag 1 juli 2010

Morning has broken


Who broke it, you ask? Jo, det kan jag tala om. Det var mannen som klockan 6.30 imorse drog igång ett blästringsprojekt på vår innergård. Det lät ungefär som om ett hederligt gammalt propellerflygplan var på väg in genom sovrumsfönstret. I kraschhastighet. Klockan 6.30. Vem blästrar klockan 6.30?! De har dessutom lyckats skala bort bladen från häcken intill samt barken från träden i häcken. Homer Simpson hade banne mig gjort det bättre!
F.ö. hade jag inte velat vara ägare till bilen som står parkerad på andra sidan häcken.


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]