tisdag 21 juli 2009

Reseminnen...

Som ni kanske har märkt har jag bytt ut min banner över San Fransiscos skyline till New Yorks dylika, då jag tyckte det verkade mer logiskt att visa ett ställe man faktiskt varit på. Därav nedan följande nattbild över Midtown Manhattan Skyline. Precis denna vy uppenbarade sig framför oss när vi åkte fram genom Brooklyn och över Brooklyn Bridge i den lätt skumma taxinbussen på färden från JFK Airport till Hotel Pennsylvania på Manhattan. Helt klart en av de mäktigaste vyerna jag någonsin skådat, när alla skyskrapor plötsligt bara är där och lyser upp natthimlen - mitt i verkligheten, inte bara på film!
Så givetvis är jag nu i full gång med att hitta tillfälle att åka tillbaka till Storäpplet igen! Man får ju faktiskt ta sig i nackskinnet och passa på när man har bekantskaper som faktiskt bor i världens häftigaste stad och erbjuder golvplats! Eller vad säger du där borta på andra sidan Atlantpölen?

//D

6 kommentarer:

soph sa...

Håller helt med. Blir fortfarande lite paff ibland när jag tänker på att jag faktiskt *bor* här.
Mamma sa den en gång när jag klagade på att jag inte kunde hitta omald svartpepper. "Sophie... inser du att du går omkring på Manhattan mellan skyskraporna och klagar på att du inte kan hitta svarpepper korn?" Så jag försöker tänka på det någon gång då och då så jag kommer ihåg. För det är lätt att glömma ibland, särskilt när vardagen blir ... vardag.

Men. Jo!! Golvplats (med stora, tjocka luftmadrasser) finns, så nu tycker jag allt ni får hitta en tid snart.

Danis sa...

Men vi kunde inte heller ens hitta en ledtråd om var man t.ex. skulle kunna hitta svartpepparkorn, eller för den delen någon mataffär överhuvudtaget, heller. Det närmsta vi kom var Wahlgrens. Finns det matbutiker alls på Manhattan, eller då får man snällt ta sig längre ut? En affär som säljer typ... okokt pasta?
/D

soph sa...

Jo, men de finns!! Kanske inte på Time Square (fast där fins M&M!) men de finns på andra ställen. Bäst och dyrast är Whole Foods (vilka har svarpepperkorn, whole, i många varationer till priset av runt 70kr/hg... fast nu köper jag mina på CVS, typ Wahlgreens, där man får en bra mängd för en dollar... säkert pepparfantaster som säger att det inte går an, men det smakar peppar så då är ju allt som det ska).

Ojdå. Tänk att svartpeppar kan väcka till sån diskution! Jag har även hela vitpepparkorn som jag enlingt husmorskur tar när någon har magont. Det botar, vet du!

Ojojoj vad jag har att visa er när ni kommer! Nu måste nu ju komma... mataffärer, dyra som billiga! Och udda en dollar affärer och scrapbooks för Elin och ... hm, tja, Best Buy för dig och... och och och!!

Så när kommer ni nu då?? :D

Danis sa...

Hmm hmm hmmm.... det är lite en fråga om pengar. Då jag begagnar mina dagar på Sveland till en lön som ligger på motsvarande 1300 USD lägre än min lön som landskapsarkitekt så kan det bli lite tight att få till det just för tillfället, och sen fortsätter E med ett minst lika tight schema i Kristianstad fr.o.m. september... men tusan vad jag vill återse Manhattan, och varför inte The Bronx när vi ändå är igång?? ;)

soph sa...

Det där med ekonomi känner jag igen... jag tjänar knappt någonting just nu, har tur som fått denna månaden att gå ihop alls! Men jag känner att om jag åker hem nu blir det nog kanske inte så lätt med jobb där heller, så jag forstätter hellre som tidigare här än återvänder till kassan på Maxi.

När/om ni har tid och råd så är ni mer än välkomna!

Danis sa...

Nä det där med jobb och snabbt & effektivt slutanvända pengar är en hel vetenskap i sig!
Vi tänkte som så att vi ser över vad studiebidrag och övriga riksdaler som droppar in i början av September, så vi vet vad vi har att spela med...


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]