lördag 31 december 2011

Gott nytt.

Behövs väl inte mer än så? Ha ett fint 2012, kära läsare.


Published with Blogger-droid v2.0.1

onsdag 21 december 2011

I postfacket

Är det alltså verkligen tanken att jag ska läsa den här?


Published with Blogger-droid v2.0.1

måndag 5 december 2011

Dubbelsuck

Jag har ett jojokort som täcker bland annat denna dag. Det faktumet påverkar inte tillnärmelsevis minnet.


Published with Blogger-droid v2.0.1

fredag 2 december 2011

NAS Christmas

Vår trådlösa router därhemma har börjat krångla. Inte vet jag varför vi på mer surprise-basis än något annat har åtkomst till Internet eller varför jag inte kan skriva ut på nätverksskrivaren, men det ger mig iaf en anledning att önska mig denna kombination av NAS och trådlös gigabitrouter: LaCie Wireless Space 2 TB.

//D

Trådlöst ljud

Ni vet barn? Det finns en viss risk att sådana vaknar av plötsliga ljud och dylikt när de ligger och sover för natten. Det är ett bekymmer. Vår TV därhemma är nämligen rent avståndsmässigt placerad närmre lilltösens säng än min TVspelsfåtölj. Det säger egentligen mest om det alltför stora avståndet mellan TV:n och fåtöljen, en direkt följd av ett svårmöblerat vardagsrum. En annan följd av detta är att själva stämningen och känslan i ett TVspel där musik och ljud har en viktig roll lätt går förlorad när man helt enkelt blir så illa tvungen att ha så låg volym på TV:n att man knappt hör något ljud alls. Man skulle ju kunna köra med hörlurar, men återigen blir TV-till-fåtölj-avståndet en käpphäst i ekorrhjulet.
Lösningen: Ett par ordentliga trådlösa hörlurar, givetvis. Problemet med denna produktlinje är dessvärre priset. Ska det alls vara lönt att köpa ett par måste man enligt min mening ha ett par där bakgrundsbrus är försumbart eller allra helst obefintligt och dessutom bör de vara bekväma och ha precis lika bra ljus som ett par lurar med tråd. Efter en snabb koll på marknaden återstår inte jättemånga alternativ. Precis dessa vill jag ha i julklapp:
Sennheiser RS180. De ligger nu i min önskelista. For your convenience,


Så gå nu inte och köp ett par analoga lurar från Clas Ohlson. De är INTE bra. Tills jag får mina Sennheiserlurar använder jag vanlig, trasslig förlängningskabel. Ska bara skaffa en sådan också.
//D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]