fredag 31 juli 2009

Beställningsjobb

Igår var även dagen då jag fick i uppdrag att tillverka en logo till vad som sas vara min herrbekanta O:s "skapelse" - "Hallo Berndt!" - någon slags symbios mellan Hello Kitty (en liten gayig kisse för er som inte vet), en 2-årings uttal av densamma - "hallokitti" - samt en Happy Meal-plastelefant-vattenpistol. ...tja, sagt och gjort!

Jag skred för en dryg timme sedan till verket, och nedan ser ni nu min föreslagna design till detta symbiotiska snurreverk, made from scratch, no cheating! Ska nu bara lära mig att tillverka vektorbaserad grafik så blir denna typ av uppdrag aningen enklare.


//D


Fikapaustankar #3


Igår eftermiddag kläcktes inte bara en idé utan mer av ett slags scenario. Det var nämligen på det lilla viset att vi på grund av bristande fikaväder satt inne i lunchrummet och fikade och inte under korkeken som annars är mer tradition. Då plötsligt kom de gåendes utanför fönstret, bara en ynka meter ifrån de svarta skinnstolarna och det rörliga runda bordet som vi begagnade under fikapausen denna regnblöta sommareftermiddag - killarna med grå öronsnäcka! Vi vet än idag inte om det rörde sig om SÄPO- eller FBI-agenter under cover, vilka helt enkelt var ute efter oss eftersom vi varit kriminella och tagit mer än en kaka var, eller om det helt enkelt var två förvirrade Samhallknegare med hörapparat som lullade förbi... Hur som helst gav vi (jag och Lillsväris) varandra en utmaning; att photoshoppa ett scenario utifrån det förstnämnda tänkbara typ-paret av personer som precis passerade fönstret.
Danis bidrag såg ni ovan, klicka gärna på bilden för att få upp den i rättvisande fullsize. Lillsväris bidrag skall senast måndag förmiddag finnas HÄR.

//D

Grattis Josse 20 år!

Idag har det så äntligen hunnit bli the Last day of July, och jag är helt medveten om att jag bara hunnit peta i 5 ljus i tårtan, men jag tänkte att det kanske bara smakade stearin om tårtan om där tvunget skulle vara 20 st, samt att du inte ville vara med om en 20-års-kris bara pga denna fjuttiga lilla detalj... :P

Hoppas du har en trevlig födelsedag med allt vad nu det kan innebära i form av trevliga människor och innanför glättigt papper inslagna attiraljer!

//D

onsdag 29 juli 2009

Ännu en briljant idé...

... dök upp under fikarasten så sent som igår när vi kort och gott konstaterade att de ju finns fler delar av hästen över efter att man begagnat kraniet. I nära anslutning finns ju även till exempel ögongloberna, vilka givetvis går att dra lite nytta av, på ena eller andra sättet. I nedan följande illustration visas hur man i ett mer eller mindre sadisktiskt syfte skulle kunna proppa igen hålet på en fågelholk med det frigjorda ögat.

Behöver jag nämna att det var samma hjärna som kläckte denna idé som även låg bakom askkoppsprydnaden? Didn't think so...

//D

Slumpa fram 25 låtar!

Jag insåg under en session av casual surfing för en stund sedan att jag på en av mina kära vänners blogg fått en utmaning: att på min mp3-spelare slumpa fram 25 låtar för att på något vis redovisa min musiksmak för utmanaren ifråga - ett fenomen som uppenbarligen härstammar från Facebooks värld, fast i denna tappning exporterad till det lite mer sofistikerade bloggformatet. Det handlar helt enkelt om att utmana sina vänbloggar om att ta fram en dylik, personlig lista på de första 25 låtarna som dyker upp i deras respektive spelare under playmode shuffle.

För att komma till kolan snabbast möjligt; här är min 25-första-låtar-till-kvarn-lista:

1. Frank Ådahl: Bön för Sverige
2. Tomas Ledin: Under resans gång
3. Lars Vegas Trio: Studmuffin
4. R.E.M.: At my most beautiful
5. Robbie Williams: Supreme
6. Joe Cocker & Jennifer Warnes: Up where we belong
7. Queen: One Vision
8. Bon Jovi: Livin' on a prayer
9. Galenskaparna & After Shave: Säng, säng, säng
10. The London Symphony Orchestra: Hologram/Binary Sunset (Star Wars ep. IV)
11. Britt-Erik: Imse Vimse Spindel
12. Edin-Ådahl: Väntar på dig
13. Beach Boys: Barbara Ann
14. Ted Gärdestad: I den stora sorgens famn
15. Magnus Uggla: Bra för att va svensk
16. Vangelis: Italian song
17. Ronan Keating: Last thing on my mind
18. Carola: Sanna vänner
19. Shania Twain: The woman in me
20. Roxette: The center of my heart
21. Wilmer X: För dum för pop
22. Beach Boys: Darlin'
23. Simon & Garfunkel: America
24. R.E.M.: Hairshirt
25. Best of Nintendo: Duck Tales - The Moon

Så härmed fullföljer jag den nyligen instiftade traditionen och utmanar nu nedan följande filurer (inkluderande utmanaren ifråga, varför begriper jag inte, eftersom du redan redovisat dina trax?) att knåpa fram en varsin lista. Vanligen är jag av princip emot denna typ av fjortisbemängda-strings-attached, kedjemailsaktiga påhitt (och jag vet att flertalet av er därute ligger och trycker på samma principfasta linje), men detta tyckte jag faktiskt hade ett socialt acceptabelt och ganska intressant/underhållande syfte utan några slags inblandade spamlänkar att fastna i, därav mitt eminenta deltagande. (Respekterat är dock av kedjemailsförståeliga skäl det faktum att ni som inte finner intresse just inte finner intresse...)
Utmanade bloggar är:


Viel Glück!
//D

måndag 27 juli 2009

Madison Square Garden, 4 Pennsylvania Plaza, New York...

...är arenan där den bästa konsert jag någonsin upplevt ägde rum, 2008-12-05. Den stämning som både Michael Bublé och publiken bidrog till saknar hittills motstycke i mitt tycke! Den här videon bevisar min utopiskt dagdrömmande tes. Watch 'n love!

Jag vet, jag tjatar om New York hit och dit, men det får ni nog stå ut med ett tag till, är jag rädd. Har ju ännu inte klurat ut när vi ska åka dit igen. (Precis som om det skulle få mig att tjata mindre...)

//D

Pimp my ashtray

En sån där alldeles briljant idé som Lillsväris fick under korkeken häromdagen dök först upp vid passage av en av de vackra, galvaniserade plåthinkarna till askkoppar vid entrédörrarna på jobbet. Dessa skulle man ju kunna fixa till lite...
Här har jag på ett målande sätt försökt att illustrera hans idé med ett kranium av särskild sort.



//D

söndag 26 juli 2009

Opera igen!



Egentligen skulle det sett häftigare ut med en bild inifrån scenen, bakom solisterna och ut mot det mellan husen inklämda folkhavet, men som operakörsångare någon meter bakom solisterna, inför 10000 åskådare, kändes det som om detta var ett kanske lite i mastigaste laget spännande och möjligtvis opassande tilltag - mitt i den finkulturella euforin...
...men så här ser det iaf ut på Copenhagen Opera Festivals upplaga av La Traviata.

//D

torsdag 23 juli 2009

Livat på jobbet!

Tja, vad ska man säga? Slösurfande är inte svaret på allt!
Det kan hända att jag har lite tråkigt på jobbet ibland, och just i sådana ögonblick av total självförnekelse i det svarta djupet som kallas vardagstristess piggar det alltid upp lite grann med en stunds fika under korkeken med lillsvärisen sittandes på bänken mittemot, sippandes chockrosa saft samt ut i buskarna kastandes havrekakor med orden "Den smakar ju gröt!". Detta görs helst samtidigt som man på avstånd för det-vet-i-sjuttonde gången beskådar hur hela avdelningen för handläggande av skador på djur (utöver nämnda lillsvåger) vallfärdar mot fikarummet för att hämta sitt fika (eller frukost eller möjligtvis rent av lunch, lite beroende på tidpunkten) för att strax därpå gå upp till sitt avdelningshörn längs ut i övre, norra korridoren och smyga i sig sin förtäring sittandes på samma stol som de redan ägnat hela dagen åt att sitta på. VARFÖR pausar de inte ens lite? Någonsin? Är de folkskygga eller vad?
Hur det än förhåller sig med den saken så görs fikarasten inte tråkigare av att man med stora förhoppningar om framgång försöker pricka papperskorgen i matrummet med en servett fylld med begagnade melonskal - och tyvärr missar, vilket som följd får att skaluslingarna med ett KLOFFSCH lägger sig precis mitt emellan organiskt och brännbart. Illa, illa. Då är det kanske trevligare och försumbart åt det mer oskyldiga hållet att släcka ner taklamporna på hela bottenvåningen i fikahuset och smyga iväg med ett fnitter förföljandes en själv. LOL!

Damn, fikapauserna förgyller faktiskt arbetsdagarna, bland annat för att det är då uppfinningsrikedomen och de alldeles otroligt brighta idéerna poppar upp som svampar i huvudet. (Nu pratar vi alltså inte svamp i hårbotten, noobs!) Till exempel tänkte vi en vacker eftermiddag att klappmössor och supportertutor a'la Nile City (fast med Svelandlogo, givetvis!) nog skulle kunna sätta lite sprätt på avdelningen för handläggande av skador på djur:s annars minst sagt allvarliga vardagsstämning. Vi tänkte oss (typ) något åt detta hållet:


...utöver att installera screenmates föreställandes självspäkande hästar på samtliga kollegors datorer när de är på lunch (en idé som föll på att de ju aldrig går ut från rummen för att äta lunch), samt att byta ut alla &#%#/!##&! hästtavlor mot idolplanscher på Bowser Koopa, GIVETVIS! Man är väl nörd!

//D

onsdag 22 juli 2009

Skrämselteknik


Så här ser den allra första hund som någonsin blivit spontant rädd för mig ut. Den heter Flora och är av raserna shih-tzu, lhasa-apso och papillon. Snurrigt bara det. Inte tusan kunde väl jag veta att tokhunden inte gillade att man tittar på den och låter som en ko... DOH! >< Men Flora tycks i alla fall gilla min hundrädda fru, ett inte på något sätt särskilt ömsesidigt förhållande... Jaja, nu ska hunden med BSC till Sveland en vecka, så det blir kanske tillfälle till att reda ut situationen..?
//D

THE Scraproom

Det blev ett nytt arbetsrum handlat på IKEA, trots att vi åkte från Älmhult praktiskt taget tomhänta i måndags (= handlade alltså bara för 119:- + två portioner köttbullar) E begav sig med sin AC-kompis tillbaka igår för att inhandla det vi nästan bestämde oss för i måndags. Så ett par stora sedlar senare ringde det hemma i lägenheten och nere på innergården stod vita blixtauton fullastad med EG, AC samt diverse möbler. Så det blev till att tillsammand med BSC kånka och bära och svettas en liten stund innan allt passerat vår skyskrapehöga trappuppgång utan hiss. Till slut stod det inköpta klart, så när som på arbetsstolarna (vilka i skrivandets stund även de enligt uppgift på messenger skruvats ihop).

THE Scraproom is gaining its shape! Är inte väggklockan... låt oss säga läcker??
Detta inlägg dedikeras till våra vänner, the C:s, som hjälpte oss att få hem prylarna och som dessutom tagit sig an vår korkade släpbara dator som bara krånglar. Thanks!

//D

Multinationalitet?

Tjenis!
I förrgår var vi på IKEA, jag och min fru. Vi hade som mål att leta upp lämpligt skrivbordsskiva, ben och arbetsstolar till vårt arbetsrum. Detta skall nu förändras en aning för att inte längre se ut precis som det gjorde i E:s rum redan för typ 15 år sedan, hemma på Laddarevägen. Drastiska åtgärder behöver det inte nödvändligtvis innebära, utan snarare smarta idéer, och lite nya grejer. Därav IKEA-besöket.
Hur som helst åkte vi dit i måndags kväll, efter att jag kommit hem från Sveland. Väl där dirigeras jag av min co-driver in till parkeringen närmst ingången.
Och där stod den. Den tyskregistrerade bilen som min co-driver tillika fru uppmärksammade med ett ganska välformat frågetecken till ansiktsmin, följt av skratt. Bilen hade en högst vilseledande skyltning som snarare för tankarna till dyr valutaväxling och Scandlines än till Border Shop och lederhosen. Så att säga... Självklart fick jag bråttom ut vår vita blixtauto med mobilkameran i högsta hugg. Faktiskt var det ett ganska komiskt reg-nummer. Undrar om tysken själv vet om det?

//D

tisdag 21 juli 2009

Fler reseminnen

Som någon form av kontrast till föregående reseminne tänkte jag lägga upp ytterligare en minst sagt magnifik vy som vi beskådade en gång i januari för några år sedan, nämligen pyramiderna i Giza.
Som någon slags urban motsats till skyskraporna på Manhattan står de här gigantiska kolosserna i vad som på bilder ser ut att vara mitt i hundratals mil av öken. I verkligheten ligger de faktiskt nästan vägg i vägg med den slummiga, skräpiga utkanten av Kairo, alldeles i närheten av till exempel Pizza Hut. Magin och mystiken som vilar över de pyramider man alltid sett på bilder och som figurerat i den ena historien efter den andra filmen försvann liksom lite grann när man står och tittar ut över axeln på Sphinxen och ser en rökig kåkstad i bakgrunden...

Jaja, upplevelsen kvalade trots detta absolut in på 5-i-topp ever, och gjorde det värt hela vår egyptenresa, så om vi inte gjort något annat än Kairoutflykten!



//D

Reseminnen...

Som ni kanske har märkt har jag bytt ut min banner över San Fransiscos skyline till New Yorks dylika, då jag tyckte det verkade mer logiskt att visa ett ställe man faktiskt varit på. Därav nedan följande nattbild över Midtown Manhattan Skyline. Precis denna vy uppenbarade sig framför oss när vi åkte fram genom Brooklyn och över Brooklyn Bridge i den lätt skumma taxinbussen på färden från JFK Airport till Hotel Pennsylvania på Manhattan. Helt klart en av de mäktigaste vyerna jag någonsin skådat, när alla skyskrapor plötsligt bara är där och lyser upp natthimlen - mitt i verkligheten, inte bara på film!
Så givetvis är jag nu i full gång med att hitta tillfälle att åka tillbaka till Storäpplet igen! Man får ju faktiskt ta sig i nackskinnet och passa på när man har bekantskaper som faktiskt bor i världens häftigaste stad och erbjuder golvplats! Eller vad säger du där borta på andra sidan Atlantpölen?

//D

onsdag 15 juli 2009

Fortsatt Skånsk sommar


...längre norrut längs västra kusten, denna gång i sällskap med mängder av stockholmare och damtennisintresserade människor.
//D

tisdag 14 juli 2009

Malmö by vacation


Nu har vi hunnit tillbaka till Skåne, tagit emot våra tre charmiga värmlänningar till semestersällskap och tagit oss ner till Skånes stolthet. Det är inte varje dag man får möjlighet att visa upp "kontinenten" för första gången i en värmlännings liv...
//D

söndag 12 juli 2009

Äntligen lite sol...



...i alla fall i ett par minuter tills de #*:@%¤!¥! molnen kommer tillbaka. Helgen har hittills inte precis varit soldränkt, så att säga... men hoppet är det sista som ryker, sägs det ju!
//D

lördag 11 juli 2009

Öland


Vi befinner oss nu efter en dag av kringåkande, natur, kroppkakor, väderkvarnar och avsaknad av John-i-muren till slut åter i Sunkebo, stugan vid vägs ände! Här hittade vi denna hurtigt lustiga gamla turistplansch av någon udda anledning hängandes på väggen. Denna utgör dock inte tätning i ett gammalt telefonledningshål i väggen, vilket faktiskt kan återfinnas på annat håll på gården! Till vår stora glädje, tillika förvåning, hittade vi på planschuslingen en ung variant av Svärfar L-P i egen hög person posandes vid en cykel framför en pittoresk väderkvarn! Eller i alla fall en grym lookalike/wannabe!
//D

fredag 10 juli 2009

Födelsedag!


Idag vaknade vi i det Holttiska residenset till av äldsta sonen i viskningsstyrka framfört meddelande om att det på nedre plan var dags att uppvakta mor i familjen, tillika min syster, med anledning av 32 fyllda år.
Som traditionen bjuder blir det strax jordgubbstårta, denna gång i ett av bland annat undertecknad nyrenoverat kök och vardagsrum, tillhörandes familjens senast förvärvade hus.
Vi hoppas alla på iaf ett par år innan nästa hus ska Holttifieras...
...Nu tårtdags! //D

torsdag 9 juli 2009

Första anhalt



Semestern har bara precis hunnit börja, och redan har vi hunnit med en höjdarattraktion i Karlskrona, på väg mot Kalmar. Vi har nämligen förärats ett besök på Ericsson hos vår käre vän Herr Johannesson. Vi fick både besöksnamnlappar och upplevelsen av cubicles, samt guidning i labbet (för er ännu oinsatta - ett topphemligt, av kylfläktar dånande hitech-rum fullproppat med typ 800 servrar) och självklart havsutsikt!
Det är alltid trevligt med goda vänner utspridda på ställen i landet dit man aldrig skulle tagit sig annars! Vi kommer gärna snart igen, och upplever fler delar av Karlskrona! :)
The vacation goes on...
//Danis

Semester!

Då var det äntligen så långt kommet! Veckans arbete är över och semester väntar fram till nästa fredag. Kalmar, Öland, sol, bad, Västkusten, smålänningar och värmlänningar står på schemat.
Tjingeling!


//D

onsdag 8 juli 2009

Ivars Kiosk i Tyringe...


...serverar jätteglassar, det är bara att konstatera, även om mitt glassresesällskap påstod att de var snålare än vanligt (vilket var svårt att tro, men sannolikt sant...)
2 kulor för 20:- är billigt för en glassmängd motsvarande ca 3.5 - 4 kulor. Och gott var det också. Strawberry cheesecake och Cherry blev kvällens val av smak. Möjligtvis var läget på gräsmattan alldeles intill 21:an det man skulle kunna klaga lite på, men samtidigt är det ju synd att klaga. Det är ju givet att denna typ av udda upplevelse är de man minns som längst! Har för övrigt aldrig turistat i Tyringe innan, så valet av plats passade ju bra, sådär alldeles intill turistbyrån. En najs glassupplevelse, på det hela taget..! :)
//D

tisdag 7 juli 2009

Familjefoton är fantastiska!

There's plenty of room on the couch...

...but all the chairs are taken.
No need to say more // D

söndag 5 juli 2009

Arkitekturfrossa


Dagen tillbringar jag och min bror på en Öresund-rundt-tripp, bl a på Louisiana. Mycket intressant arkitektur och mycket inspirerande ur en landskapsarkitektonisk synvinkel... Men när man ser gigantiska flygbilder över Paris och Manhattan blir man inte bara arkitektoniskt inspirerad. Man får en attans reslust också!
/D

fredag 3 juli 2009

Kollegor

För er som aldrig följt med mig på jobbet här på Sveland bjuds här på en liten inblick; mina rumskamrater, tillika minsta kollegor och största fans: Ozzy & Ganesha!
//D

370 sidor ångest!



Härligt! Det är fredag och snart dags för helg med Diggiloo och Öresund Rundt, men först 370 sidor byråkrati och bilförsäkringar, en skojsig roman som vanligtvis ligger på typ 150 sidor. LOL! :(
Jaja, det är väl snart gjort...
//D

torsdag 2 juli 2009

Spelsommar

Kom helt osökt att tänka på min och ett par nära bekantas spelsommar för några år sedan. På dagarna sommarjobb, på kvällarna multiplayer i dels Final Fantasy: Chrystal Chronicles, dels The Legend of Zelda: Four swords adventure. Eftersom vi alla kommit över en varsin GBA letade vi självklart upp Gamecube-spel som begagnade detta tillbehör som styrenhet och extra skärm till spelet.
Det var tider, det! Önskar att man någon gång kunde få tid och möjlighet till något liknande igen...

//D

Blixtdopp



Skönare känsla efter jobbet får man leta efter! Varma fläktar efter åskregnet, disigt solsken, ljummet vatten i Finjasjön, muller och någon enstaka blixt i bakgrunden samt en folktom badbrygga... Perfekt för ett någorlunda svalkande dopp.
//D


Besökare idag:
Besökare denna vecka:
Besökare totalt:
[Sedan 090331]